Ένα πρώιμο καλοκαίρι θα επηρεάσει την νότια Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα δε θα επηρεαστεί από τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες που θα πλήξουν την νοτιοδυτική Ευρώπη.
«Ενα πολύ σοβαρό επεισόδιο κύμα καύσωνα, Μάη μήνα, ετοιμάζεται να επηρεάσει μεγάλο τμημα της νοτιοδυτικής Ευρώπης τις επόμενες ημέρες αλλά και έντονης ζέστης μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης Ευρώπης αντίστοιχα, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), με θερμοκρασιακές αποκλίσεις έως και 16C πάνω από το μέσο όρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.
Ο γνωστός μετεωρολόγος, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, έκανε λόγο ακόμα και για 43 βαθμούς στη Σεβίλλη!
«Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42- 43C!!!», σημείωσε.