Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / K.Σακελλαροπούλου:”Το Κέντρο Νεότητας, ένας χώρος γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα”

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

04/10/2021 2:53 μμ

K.Σακελλαροπούλου:”Το Κέντρο Νεότητας, ένας χώρος γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα”

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

K.Σακελλαροπούλου:”Το Κέντρο Νεότητας, ένας χώρος γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα”

Γράφει THESSNEWS-DESK

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το πρότυπο Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που λειτουργεί πιλοτικά στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου Νεότητας, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) κα Βασιλική Νάκου, με πρωτοβουλία της οποίας ιδρύθηκε η δομή, εξηγώντας παράλληλα τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους της, η οποία στεγάζεται στην ίδια έκταση με το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης ΑμεΑ «Αριστοτέλης».

Η κυριά Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και για αρκετή ώρα συνομίλησε με ωφελούμενους του Κέντρου Νεότητας, τους οποίους ρωτούσε για τα σχέδια τους για το μέλλον, εμψυχώνοντας τους. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Είδα τον χώρο, πραγματικά ενθουσιάστηκα και νομίζω ότι θα τον αγαπάτε κι εσείς, καθώς έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και ζεστασιά. Καταλαβαίνω ότι αρκετοί έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα από τα τρυφερά σας χρόνια και ίσως αυτό σας έκανε να βλέπετε με δυσπιστία ή απαισιοδοξία το μέλλον και το περιβάλλον σας. Όμως δεν είναι έτσι. Το μέλλον μας το χτίζουμε μόνοι μας, το φτιάχνουμε οι ίδιοι στηριζόμενοι στους ανθρώπους που μπορεί να είναι δίπλα μας, να μας βοηθούν, να μας εμπνέουν. Ένας δάσκαλος, ένας φίλος, ο καθηγητής, κάποιος από το περιβάλλον μας. Και νομίζω ότι αυτό μπορείτε να κάνετε εδώ, να αξιοποιήσετε δηλαδή τις δυνατότητες που σας δίνει το Κέντρο Νεότητας να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε όμορφους δεσμούς μεταξύ σας, να μάθετε όσα μπορείτε περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά προς τα παιδιά η κα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βασιλική Νάκου, ενημερώνοντας την ΠτΔ για τη σημασία της συγκεκριμένης δομής, ανέφερε πως προσφέρει πολλά με τη λειτουργία της στην τοπική κοινωνία, υποστηρίζει τους νέους δημιουργώντας ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για να μπορούν μεταξύ άλλων να πηγαίνουν μετά το σχολείο τους και να εκπαιδεύονται στους υπολογιστές, να παίζουν επιτραπέζια και εξωτερικά παιχνίδια, να έχουν βοήθεια στα μαθήματα και να έχουν αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Το βασικότερο όλων, όπως ανέφερε η κα Νάκου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ότι «σπίτι και οικογένεια, είναι όπου υπάρχει αγάπη και εμείς προσφέρουμε την αγάπη και την φροντίδα, μέσα από την καρδιά μας», προσθέτοντας ότι η διοίκηση του ΚΚΠΚΜ, πήρε πρωτοβουλίες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, σε θέματα που ενδυναμώνουν την κοινωνία και τους νέους, προετοιμάζοντας έτσι τον δρόμο τους, για να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν αποχωρήσει από το Κέντρο Νεότητας, προσφέρθηκαν και δύο δώρα με μεγάλη συμβολική σημασία.
Το πρώτο ήταν ένα χαλί που δημιούργησαν τα άτομα με αναπηρία από το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης ΑμεΑ «Αριστοτέλης», με την κα Νάκου να σημειώνει προς την κα Σακελλαροπούλου, πως επειδή χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει ένα χαλί, «κάθε κόμπος είναι το δάκρυ, η δύναμη της δημιουργίας, το αποτέλεσμα, το χαμόγελο και η ευτυχία αυτών των ανθρώπων που έχουν πολύ μεγάλη αγάπη στην κα Πρόεδρο».
Το δεύτερο δώρο, ήταν ένα καλάθι με υφασμάτινες μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό, οι οποίες δημιουργήθηκαν πέρυσι με πρωτοβουλία της κας Νάκου από το «Αριστοτέλης» και χαρίστηκαν σε δομές και φορείς που τις είχαν ανάγκη, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα. Το ΚΚΠΚΜ, ήταν το πρώτο Κέντρο που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια, δίνοντας το παράδειγμα που ακολούθησαν πολλοί άλλοι φορείς.

Η κα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το Κέντρο Νεότητας, κάτι που φάνηκε και από όσα έγραψε, στο βιβλίο επισκεπτών: «Το Κέντρο Νεότητας, ένας χώρος γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα για τα νέα παιδιά που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση σε τρυφερή ηλικία και έχουν εδώ τη δυνατότητα να αισθανθούν ασφάλεια, να αναπτύξουν όμορφους δεσμούς και να αποκτήσουν γνώσεις. Η μάθηση μας επιτρέπει να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, απομακρύνοντας την κατάρα της βίας και απομονώνοντας τους υποκινητές της» σημείωσε μεταξύ άλλων, δίνοντας τα θερμά της συγχαρητήρια για τη λειτουργία του Κέντρου που λειτουργεί πιλοτικά από τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και θα αποτελέσει καλή πρακτική από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την λειτουργία αντίστοιχων Κέντρων Νεότητας στην πατρίδα μας.

Στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο Νεότητας, παραστάθηκαν, τα μέλη του Δ.Σ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης και 15 από τα παιδιά που παρακολουθούν ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα του Κέντρου Νεότητας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

20.10.2021 11:39 μμ

“Φωτιά και λάβρα” είναι οι τιμές τόσο σε πετρέλαιο θέρμανσης όσο και σε φυσικό αέριο. Αποτέλεσμα αυτού του κύματος ακρίβειας, πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας, είναι ήδη σε 10 νομούς της χώρας, η μέση τιμή να διαμορφώνεται πάνω

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.10.2021 11:28 μμ

Ελέγχους στα μαγαζιά και στους πελάτες της περιοχής των Λαδάδικων πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί. Οι έλεγχοι γίνονται τόσο σε θαμώνες καταστημάτων της πιο πολυσύχναστης περιοχής της βραδινής Θεσσαλονίκης, όσο και σε καταστηματάρχες, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αμφότεροι τηρούν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.10.2021 11:13 μμ

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Πενταμελές Στρατοδικείο, η δίκη για την φρικτή δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το 2013, μέσα σε πισίνα, στη βίλα επιχειρηματία, στο Πανόραμα, όπου εργαζόταν. Στο εδώλιο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.10.2021 11:02 μμ

Update: Αποκαταστάθηκε εδώ και λίγη ώρα η υδροδότηση στην περιοχή του Πανοράματος, που ήταν σε εξέλιξη από το απόγευμα.   Συγκεκριμένα, τις απόγευματινές ώρες σημειώθηκε διακοπή νερού, στο Πανόραμα, στην οδό Αθηνάς και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Ο εκτιμώμενος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.10.2021 10:52 μμ

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέγραψαν την προσπάθεια ενός επίδοξου κλέφτη να παραβιάσει βανάκι, το οποίο ήταν σταθμευμένο, στις Συκιές Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε αυλή οικίας όταν νεαρός, λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Τρίτης, το προσέγγισε, κοίταξε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.10.2021 9:37 μμ

Μια εντυπωσιακή καταδίωξη, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Τετάρτης (20/10). Συγκεκριμένα, μετά τις 17:00, ένας νεαρός άνδρας, αλγερινής καταγωγής, πιάστηκε “στα πράσα” να προσπαθεί να ανοίξει ένα αμάξι στο κέντρο της πόλης, με

thess

Επικαιρότητα