Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τρέχει στο 1ο Flamingo Run

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

01/10/2021 1:29 μμ

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τρέχει στο 1ο Flamingo Run

Το Ευρωπαϊκό έργο BlueCrowdfunding υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED 2014-2020.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τρέχει στο 1ο Flamingo Run

Γράφει THESSNEWS-DESK

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέγει το 1ο Flamingo Run στο Καλοχώρι, το οποίο διοργανώνουν ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου και ο ΑΣ «Αρτέμιδα», ξεκινώντας τον δικό της αγώνα δρόμου για τη στήριξη δράσεων μη κερδοσκοπικών φορέων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού έργου BlueCrowdfunding.

Το Ευρωπαϊκό έργο BlueCrowdfunding (blue-crowdfunding.interreg-med.eu/) υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED 2014-2020. Στο πλαίσιο του έργου αυτού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει και υλοποιεί για πρώτη φορά μια πιλοτική εκστρατεία για την στήριξη μη κερδοσκοπικών φορέων με τη χρήση του εργαλείου της συμμετοχικής χρηματοδότησης (Crowdfunding).

Το καινοτόμο πολυσυμμετοχικό μοντέλο civic crowdfunding (χρηματοδότηση από το πλήθος) είναι μία νέα μέθοδος για την άντληση πόρων από ένα μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων για ένα θέμα, ζήτημα ή ιδέα με κοινωφελή πρόσημο. Έπειτα από ανοιχτή πρόκληση και διαδικασία επιλέχθηκαν προς στήριξη, δύο φορείς με περιβαλλοντική ευαισθησία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού και ειδικότερα ο φορέας Εχεδώρου Φύσις (www.facebook.com/ehedoroufysis/που συμβάλλει στην αναμόρφωση και ανάδειξη του οικοσυστήματος του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού και η Δράση για την Άγρια Ζωή (www.facebook.com/drasiagriazoi/) που έχει ως στόχο την προστασία της πανίδας και ορνιθοπανίδας της περιοχής.

Η έναρξη της καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης στο πλαίσιο του έργου BlueCrowdfunding θα συμπέσει με το 1ο Flamingo Run (1ο Flamingo Run, Kυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 – timing4s), την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Το Flamingo Run είναι μια αθλητική-δρομική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στη δυτική παραλία του Θερμαϊκού, την περιοχή της λιμνοθάλασσας και του “Κόκκινου Δρόμου” Καλοχωρίου. Μια πανέμορφη περιοχή του Δήμου Δέλτα, γεμάτο Flamingos και όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές που προσφέρονται για τρέξιμο-περπάτημα αλλά και οικογενειακές εξορμήσεις.

Έπειτα από στρατηγική συνέργεια με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι ανωτέρω φορείς θα βρίσκονται εκεί με περίπτερο με σκοπό την ενημέρωση και επικοινωνία της πιλοτικής καμπάνιας συμμετοχικής χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων κοινωφελούς σκοπού, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σημαντικές πληροφορίες για τη δράση του Έργου και την έξυπνη χρήση του εργαλείου Crowdfunding.

Στο Μαραθώνιο των 5 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 12 το μεσημέρι, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Flamingo Run, θα λάβει μέρος ομάδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη του δικού της αγώνα για τη στήριξη σημαντικών δράσεων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή του Δέλτα του Γαλλικού ποταμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τους φορείς και οι επιμέρους δράσεις για τις οποίες λαμβάνει χώρα η εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων, από την αποκατάσταση δύο πλωτών γεφυρών έως την αποκατάσταση και στεγανοποίηση του παρατηρητηρίου «Ίκαρος», την τοποθέτηση υπερυψωμένης δεξαμενής, την προμήθεια και εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού για τον καθαρισμό λαδωμένων/πετρελαιομένων πουλιών, τη δημιουργία κλωβού και την τοποθέτηση καμερών σε κλωβούς επανένταξης και τεχνητές φωλιές θηλαστικών ή πτηνών ώστε οι μαθητές σχολείων να παρακολουθούν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες διαφόρων ζώων.

Η πλατφόρμα του προγράμματος (pkmcrowdfunding.eu) σχεδιάστηκε κατάλληλα ώστε να υποδέχεται εγχρήματες δωρεές σε διεθνές επίπεδο. Η Περιφέρεια καλεί το κοινό να συμμετάσχει στην καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο των μη κερδοσκοπικών φορέων Εχεδώρου Φύσις  (www.facebook.com/ehedoroufysis/και Δράση για την Άγρια Ζωή. (www.facebook.com/drasiagriazoi/). Η καινοτομία και η προστιθέμενη αξία αυτής της εκστρατείας έγκειται κυρίως στη στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας να αντλήσει πόρους μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης, όχι για να υλοποιήσει έργα η ίδια, αλλά για να υποστηρίξει τεχνικά και επικοινωνιακά μη κερδοσκοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια για την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων με σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Απώτερος σκοπός της πιλοτικής αυτής δράσης είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για μία σαφώς προσδιορισμένη, ανοιχτή και διαφανή διαδικασία επιλογής προτάσεων φορέων (αντίστοιχης με αυτήν που ακολουθήθηκε και για αυτήν τη φορά) και υποστήριξης τους (μέσω εκστρατειών συμμετοχικής χρηματοδότησης)δείχνοντας με τον τρόπο αυτό στους μη κερδοσκοπικούς φορείς της περιφέρειας το δρόμο μίας σύγχρονης και ολοένα δυναμικότερης μορφής εναλλακτικής χρηματοδότησης των δράσεων τους, διαδικασία η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό και αναπόσπαστο συστατικό της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 10:39 μμ

Κλειστή θα είναι αύριο Τρίτη 19 Οκτωβρίου η οδός Αγίων Πάντων, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης που θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας: “Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, αύριο Τρίτη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 10:12 μμ

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της κρουαζιέρας σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο. Η στρατηγική της ΟΛΘ Α.Ε., ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 7:12 μμ

Από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σάντας, όπου πλέον υφίσταται νέα κάθετη σήμανση. Οι οδηγοί που κατευθύνονται από Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη στο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 6:15 μμ

Χθες (17/10) και ώρα 0:22 έγινε εκτροχιασμός  τρένου στον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, αλλά δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί επιβατών και προσωπικού. “Άμεσα ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Κυκλοφορίας και η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ, καθώς και το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 3:54 μμ

Η Εθνική Αντιστάσεως στην Καλαμαριά δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία από το μεσημέρι της Δευτέρας (18/10) όπως είχατε διαβάσει ότι θα συμβεί σε σχετικό ρεπορτάζ της Thessnews. Την περασμένη Παρασκευή τμήμα του οδοστρώματος στην Εθνικής Αντιστάσεως υποχώρησε με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 3:20 μμ

Ξεκίνησαν από σήμερα οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Η παρέλαση εθιμοτυπικά θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου από σήμερα νωρίς το πρωί «στήθηκαν» οι εξέδρες των επισήμων. Στην παρέλαση

thess

Επικαιρότητα