Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / «Φίλοι της Νέας Παραλίας»: «Η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να συντηρήσει τη Νέα Παραλία»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

05/07/20238:32 πμ

«Φίλοι της Νέας Παραλίας»: «Η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να συντηρήσει τη Νέα Παραλία»

«Ζητάμε καθημερινή συντήρηση για να μην καταλήγουμε στο σημερινό φιάσκο»

«Φίλοι της Νέας Παραλίας»: «Η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να συντηρήσει τη Νέα Παραλία»

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Δελτίο τύπου για την συντήρηση της Ν. παραλίας έβγαλε η ομάδα «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ασκούν δριμεία κριτική στον δήμαρχό και αναφέρουν:

Ξεκίνησε πρόσφατα η εργολαβία που θα συντηρήσει τη Νέα Παραλία. Οι εργολαβίες περιλαμβάνουν αυστηρά συγκεκριμένες εργασίες που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν. Τα τεύχη της συγκεκριμένης εργολαβίας συντάχθηκαν πριν από τρία χρόνια και ότι έχει προκύψει ως πρόβλημα τα τρία τελευταία χρόνια προφανώς δεν περιλαμβάνεται στην εργολαβία. Άρα δεν θα συντηρηθεί, δεν θα επισκευαστεί ή δεν θα αντικατασταθεί εάν είναι απαραίτητο, αυτό που προέκυψε τα τρία τελευταία χρόνια.

Ένα αρχικό ερώτημα είναι αν είναι αναγκαία μία μεγαλοεργολαβία: Η απάντηση είναι όχι και την έχει δώσει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πρόγραμμα του.

Χρειάζεται ο Δήμος μία μεγαλοεργολαβία για να αλλάξει μία καμένη λάμπα ή να αντικαταστήσει ένα κλεμμένο φωτιστικό; Χρειάζεται μία μεγαλοεργολαβία για να φυτέψει ένα δέντρο που ξεράθηκε; Να αντικαταστήσει μία διαλυμένη βρύση; Ένα σιντριβάνι που δεν λειτουργεί; Όλα τα παραπάνω δεν είναι η καθημερινότητα συντήρησης του δημόσιου χώρου; Φανταστείτε να περιμένατε να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας για να αλλάξετε μία καμένη λάμπα ή να διορθώνατε τη μπανιέρα που θα είχε χαλάσει!

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι σε ποιον οφείλονται οι καθυστερήσεις:

Επικαλείται η Δημοτική Αρχή τις καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τα δημόσια έργα. Ξεχνά βέβαια να αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις προέκυψαν από την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε μη σύννομες τις ενέργειες του Δήμου. Οι καθυστερήσεις λοιπόν οφείλονται στις επιλογές και αποφάσεις της δημοτικής αρχής και όχι στις διαδικασίες. Ευτυχώς οι έλεγχοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τους μη σύννομους χειρισμούς της δημόσιας διοίκησης.

Έχοντας διαβάσει τα τεύχη δημοπράτησης της εργολαβίας που εκτελείται θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα διαπιστώσουμε ότι τα πολλά προβλήματα θα παραμένουν και δεν θα έχουν επιλυθεί. Αυτό δεν θα σας το πει η Δημοτική Αρχή!

Πρόσφατα ο Δήμαρχος διαφήμιζε τον φωτισμό στη Νέα Παραλία! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ως σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας αναδείξει το θέμα του απόλυτου σκότους που επικρατεί στους κήπους της Νέας Παραλίας. Αντί λοιπόν να φωτίσει τα σκοτεινά πάρκα ο Δήμαρχος άλλαξε τις λάμπες των φωτιστικών του πλακόστρωτου που άναβαν κανονικά! Διαβάζοντας την ανάρτηση του Δημάρχου ο ανύποπτος πολίτης πίστευε και μάλλον πιστεύει ότι έγινε κάτι καλό. Πρέπει να αποδώσουμε εύσημα στην ικανότητα του Δημάρχου να χειρίζεται προς αποκλειστικά δικό του όφελος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς ο μηχανισμός έχει στελεχωθεί σωστά. Αν υπήρχε αντίστοιχη στελέχωση για τα θέματα της πόλης και του δημόσιου χώρου τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δεν θα είχαν γιγαντωθεί!

 

Ας θυμηθούμε τις υποσχέσεις του κυρίου Ζέρβα και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας!

1. 24ωρη φύλαξη της Νέας Παραλίας με περιπολίες από εξειδικευμένη εταιρία φύλαξης, με διαρκή επίβλεψη της ΕΛ.ΑΣ.

2. Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα τη διαχείριση και συντήρηση της Νέας Παραλίας, με τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης αλλά και προμήθειας υλικών. Άμεση αποκατάσταση ζημιών από βλάβες αλλά και φθορές και βανδαλισμούς.

3. Αισθητική αναβάθμιση των αδειοδοτημένων πάγκων υπαίθριου εμπορίου μα την καθιέρωση συγκεκριμένου τύπου πάγκων και κάθε είδους stand.

4. Έλεγχος υπαίθριου εμπορίου και απαγόρευση των παράνομων, μη αδειοδοτημένων πωλητών.

5. Απαγόρευση στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο ύψος του Λευκού Πύργου και του Βασιλικού Θεάτρου.

6. Διάθεση χώρων της Νέας Παραλίας σε φορείς για διοργάνωση εκδηλώσεων με την έκδοση σχετικών αδειών για να υπάρχουν συνέχεια καλές χρήσεις. Φιλοξενία εκδηλώσεων στη Νέα Παραλίας για τον περιορισμό των εκδηλώσεων που μπλοκάρουν το κέντρο της πόλης.

7. Προώθηση της ιδέας για την «υιοθεσία των πάρκων» από ιδιώτες ή εταιρείες μέσω προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

8. Ανάδειξη της Νέας Παραλίας ως τοπόσημο της πόλης.

Μετά από τέσσερα χρόνια η σημερινή διοίκηση δεν υλοποίησε τίποτα από όσα υποσχόταν το 2019!

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν υλοποίησαν την καθημερινή συντήρηση που υποσχόταν το 2019; Γιατί πρέπει να γίνονται μεγαλοεργολαβίες και να διακινούνται μαζικά μεγάλα ποσά; Γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να συντηρεί καθημερινά τη Νέα Παραλία; Ποιο είναι το κόστος της συντήρησης που πολλοί από τη Δημοτική Αρχή παρουσιάζουν ως ιδιαίτερα ακριβό;

Μηδενικό είναι το κόστος συντήρησης της Νέας Παραλίας εάν ο Δήμος χρησιμοποιούσε τα χρήματα που εισπράττει από τις μισθώσεις των καφέ της Νέας Παραλίας!

Σε 800 χιλ ευρώ υπολογίζει το ετήσιο κόστος συντήρησης της Νέας Παραλίας επιχείρηση που δραστηριοποιείται επιτόπου. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι δύο κήποι που συντηρούνται από τον κύριο Ανδρεάδη, ένας εκ των οποίων έχει ακριβό κόστος συντήρησης.

Η σημερινή διοίκηση έχει αποδείξει ότι αδυνατεί να οργανώσει τη συντήρηση της Νέας Παραλίας και όταν πάει να κάνει κάτι αυτό καταλήγει σε καταστροφή (βλέπε Κήπος του Νερού).

Ως σύλλογος Φίλων Νέας Παραλίας ζητούμε να γίνεται συστηματική συντήρηση της Νέας Παραλίας, καθημερινή συντήρηση για να μην καταλήγουμε στο σημερινό φιάσκο. Ζητούμε από όλες τις υποψήφιες παρατάξεις όχι μόνο να δεσμευθούν αλλά και να υλοποιήσει όποια εκλεγεί ή απαιτήσουν όσες από αυτές θα είναι στην αντιπολίτευση τη συστηματική συντήρηση.

 

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας ως όφειλε ήρθε σε ρήξη με τον πρώην Δήμαρχο για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και ευτυχώς πέτυχε τον περιορισμό της εξάπλωσης τους.

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας ως όφειλε ήρθε σε ρήξη με τον σημερινό Δήμαρχο όταν κατέστρεψε τον Κήπο του Νερού, μία καταστροφή που σύσσωμοι οι πολίτες έχουν καταδικάσει.

 

Η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης ως έναν από τους σημαντικότερους και ζωτικότερους δημόσιους χώρους της πόλης και η προστασία του χώρου ως προς τα θέματα καθαριότητας, βανδαλισμού, συντήρησης και προστασίας πρασίνου, κακής χρήσης και «παρασιτικών» χρήσεων είναι από τους σημαντικότερους σκοπούς του συλλόγου.

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας δεν ανήκει σε κανένα Δήμαρχο, ανήκει στη Θεσσαλονίκη και στους πολίτες της και αυτούς θα υπηρετεί όσο οι δυνάμεις του του το επιτρέπουν.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν χειραγωγείται, θα καταγράφει πάντα την αλήθεια της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός και προσπάθεια του συλλόγου είναι η εμψύχωση ενός ουσιαστικότερου τρόπου κατοίκησης του δημόσιου χώρου της πόλης μέσα από τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό.

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

2.12.20233:24 μμ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο Λιμεναρχείο της Θεσσαλονίκης μετά από ειδοποίηση για πτώση ναυτικού σε κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Επρόκειτο για έναν 52χρονο λιπαντή που έπεσε, ενώ βρισκόταν στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Ο 52χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

2.12.20232:10 μμ

  Αθεόφοβοι εισήλθαν σε Ιερό Ναό στη Βέροια με σκοπό να κλέψουν αλλά για κακή τους τύχη, έγιναν αντιληπτή και συνελήφθησαν.   Ο λόγος για έναν 19χρονο, μια 20χρονη και μια ανήλικη 17 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παγκάρι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

2.12.20231:30 μμ

  Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.12.20231:17 μμ

  Έκτακτη διακοπή νερού στα Πεύκα βρίσκεται σε εξέλιξη.   Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί της οδού Ειρήνης. Η βλάβη αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.12.202312:54 μμ

  Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. για παράτυπους αλλοδαπούς διεξήχθη το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές του Ευόσμου, της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.   Συγκεκριμένα: • Ελέγχθηκαν 97 άτομα και 9 οχήματα,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.12.202312:42 μμ

  Μπαράζ ελέγχων σε περιοχές του Δήμου Πυλαία-Χορτιάτη διενέργησαν το τελευταίο 24ωρο, οι αστυνομικές Αρχές. Οι έλεγχοι αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας.   Συνολικά ελέγχθηκαν 137 άτομα και 47 οχήματα ενώ βεβαιώθηκαν

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή