Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Έρχεται ο «Κλέων» από την Τετάρτη και θα μας…κάψει!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10/07/20231:09 μμ

Έρχεται ο «Κλέων» από την Τετάρτη και θα μας…κάψει!

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Ο καύσωνας αυτός βαπτίστηκε CLEON και εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή 14/7 και το Σάββατο 15/7.

 

Αναλυτικά:

1. Την Τετάρτη 12/7 υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη 13/7 υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 με 40 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Παρασκευή 14/7 οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 42 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

4. Το Σάββατο 15/7 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 30 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα τους 36 με 37 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

5. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν και προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή 16/7, οι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20232:45 μμ

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά την Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου.   Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο αναφέρει τα εξής: «Με απύθμενη θλίψη και πόνο ψυχής αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Αντιπρυτάνισσα, καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, την

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20232:30 μμ

  Κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και βεβαίωσαν συνολικά 317 παραβάσεις εκ των οποίων 198 για παράνομη στάθμευση, 34 παραβάσεις για θορύβους, 11 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20232:00 μμ

  Την έντεχνη μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ο Έρωτας στην Μάισσα Σαλονίκη» σε κείμενα, σκηνοθεσία, μουσικές επιλογές και οργάνωση παραγωγής της Μερόπης Κόπτση ανεβάζει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20231:45 μμ

  Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ευόσμου.   Συγκεκριμένα, δύο ΙΧ συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Παπάγου με 25ης Μαρτίου.   Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, τα τροχαία ατυχήματα στην εν λόγω διασταύρωση είναι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20231:30 μμ

  Η υπέροχη περιπέτεια του Μολυβένιου Στρατιώτη και της Μπαλαρίνας, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο κοινό της Θεσσαλονίκης!   Πληροφορίες Παράστασης: ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασ. Όλγας 35) Ώρα: 17.30 Τιμές Εισιτηρίου: 9€ Ταμείο Θεάτρου, 8€ Προπώληση,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.12.20231:00 μμ

  Δυο ξεχασμένες χριστουγεννιάτικες εκπομπές της 10ετιας του ’60 με πρωταγωνιστές την Τζούντι Γκάρλαντ και τον Μπινγκ Κρόσμπυ θα παρουσιάσει αύριο στις 20:00 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ με υλικό από το προσωπικό του αρχείο ο δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή