Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Τουρισμού, διοργανώνουν πέντε θεματικές εκδηλώσεις γύρω από τις ιστορίες των γεύσεων από το βάθος του χρόνου μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων.
Πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις, αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες, στην ιστορική αγορά – Food Market Μοδιάνο.
Η δράση Ζαμάν Food Stories αποτελεί ένα ταξίδι στις ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης.
Από τις συνταγές και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος, στα κοσμοπολίτικα πιάτα του σήμερα, από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής έως τα αρμένικα και προσφυγικά μενού στους διεθνείς καταλόγους του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου.
Πέντε απογεύματα γεμάτα αρώματα, γεύσεις, γνώσεις και ιστορία της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι Chefs, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, bloggers, επιχειρηματίες εστίασης και ακαδημαϊκοί της πόλης, θα αναλύσουν το θέμα, με κεντρικό άξονα τη Θεσσαλονίκη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24/9, 1/10, 8/10, 15/10 και 22/10 στην Αγορά Μοδιάνο και εντάσσονται στις δράσεις του Δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco.