Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28/04/202410:30 πμ

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σήμερα στις 11:30 η κεντρική εκδήλωση στο Βελλίδειο

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και η Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επετείου της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία» ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη:

 

Σήμερα στις 11:30 η κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο “ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ”

-Ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί

– Ομιλία από τον ιστορικό κ. Κωνσταντίνο Σαμουρκασίδημε θέμα: « Η Γενοκτονία των Αρμενίων – Η σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και το συνεχιζόμενο έγκλημα»

Ώρα 12:30: Πορεία προς το Μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ώρα 12:45: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού (με την άφιξη της πορείας στο χώρο του Μνημείου) από τους κ.κ.:

-Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης

-Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

– Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα

-Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

-Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

-Γενικούς Προξένους

-Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

-Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

-Εκπρόσωπο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

-Εκπρόσωπο Νεολαίας της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

-Επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας

-Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20247:20 μμ

  Σε εορταστικό κλίμα και με όλους όσους βρέθηκαν στο Ippos Club, είτε για να συμμετάσχουν είτε για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για την εγκατάσταση ολοκληρώθηκε το πρώτο τετραήμερο του IPPOS SPRING TOUR 2024.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20246:00 μμ

  Χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να φέρουν συνολικά στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Journey» και «Celebrity Infinity» στις επτά προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους στο λιμάνι της πόλης.   Σήμερα το πρωί κατέφθασε από τον Πειραιά για όγδοη φορά φέτος, το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20244:30 μμ

  Με αμφίδρομη κυκλοφορία θα διεξάγεται από αύριο στις 8 το πρωί έως και τις 13 Ιανουαρίου του 2025 η κυκλοφορία στη σήραγγα της Κατερίνης, εντός του ανακατασκευασμένου δεξιού κλάδου προς Θεσσαλονίκη , σε ό,τι αφορά τα οχήματα μικρού βάρους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20242:48 μμ

  Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη όταν και εντοπίστηκε νεκρός σε δωματίου ξενοδοχείου στο κέντρο, ένας 47χρονος.   Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ωστόσο περισσότερο φως αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20242:40 μμ

Ένα ξέφρενο γλέντι έχει στηθεί από νωρίς το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο η Παγκρήτια Έκθεση με τοπικά προϊόντα της Κρήτης όσο και η ανθοέκθεση η οποία έχει σήμερα την τιμητική της λόγω

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.5.20242:15 μμ

  Πλανόδιοι πωλητές λαθραίων τσιγάρων συνελήφθησαν χθες το πρωί σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις στο Κορδελιό.   Πρόκειται για τρεις άνδρες από το Πακιστάν ηλικίας 37, 30 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

12.5.202410:04 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή