Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Δωρεάν εργαστήρια ενίσχυσης της ψυχικής υγείας από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20/02/20246:00 μμ

Δωρεάν εργαστήρια ενίσχυσης της ψυχικής υγείας από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης αποτελεσματικότητας οι τρεις θεματικές που θα αναπτυχθούν από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Ισότητας-Κέντρο Κοινότητας

Freepik
Φωτ. Freepik

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Μέσα στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό και γεμάτο δυσκολίες σύγχρονο περιβάλλον οι γνώσεις και οι δεξιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αποκτούν συνεχώς μεγαλύτερη σημασία.

 

Με βάση αυτή τη διαπίστωση το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας- Κέντρο Κοινότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά από τα επιτυχημένα μαθήματα διαχείρισης άγχους διοργανώνει δωρεάν εργαστήρια ενίσχυσης της ψυχικής υγείας, μικρής διάρκειας και μεγάλης αποτελεσματικότητας.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε κατοίκους του δήμου που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική τους ευημερία. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αυτοβελτίωσης, καθώς όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η ψυχική υγεία είναι «μια κατάσταση ευεξίας στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του ικανότητες, μπορεί να αντιμετωπίσει το φυσιολογικό άγχος της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και γόνιμα και είναι σε θέση να συνεισφέρει στην κοινότητά του/της».

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε σταθερή ομάδα των 15-20 ατόμων και περιλαμβάνουν ομιλίες και βιωματικές ασκήσεις ακολουθώντας ακριβώς το πνεύμα των ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων και περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές:

 

Ψυχική ανθεκτικότητα: πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε; (3 δίωρες συναντήσεις στις 7, 14 και 21 Μαρτίου 2024, ώρες 10-12 το πρωί).

 

Σχέσεις ζευγαριού και θετική επικοινωνία (3 δίωρες συναντήσεις στις 4, 11 και 18 Απριλίου 2024, ώρες 5-7 το απόγευμα).

 

Διαχείριση συναισθημάτων πένθους (3 δίωρες συναντήσεις στις 4, 11 και 18 Απριλίου 2024, ώρες 11πμ-1μμ).

 

Τα εργαστήρια συντονίζουν οι:

  • Έλενα Ασλανίδου, ψυχολόγος,
  • Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας και Κέντρου Κοινότητας,
  • Γιάννης Καμαρλίγκος, ψυχολόγος,
  • Μαρία Κουκουτζέλη, ψυχολόγος.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2313313151.

 

Θα προηγηθεί ατομική συνάντηση με τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες.
Αναλυτικά οι θεματικές και το περιεχόμενο των εργαστηρίων έχει ως εξής:

 

Εργαστήρι: «Ψυχική ανθεκτικότητα: πώς μπορούμε να την ενισχύσουμε;»

 

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα δηλαδή τις δεξιότητες που διαθέτουν για να ανταπεξέρχονται θετικά σε δύσκολα γεγονότα που αφορούν σε τομείς όπως η υγεία, οι σχέσεις ή η εργασία, και θα μάθουν με ποιους τρόπους μπορούν να την ενισχύσουν και να βιώσουν μια πιο αισιόδοξη στάση προς τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της ζωής.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7, 14 και 21 Μαρτίου 2024, ώρες 10-12 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη1, 56626, Συκιές – δίπλα στο ΚΕΠ).

 

Εργαστήρι «Σχέσεις ζευγαριού και θετική επικοινωνία»

 

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς συντροφικής σχέσης, να εντοπίσουν τα εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά στο να έχουν λειτουργικούς δεσμούς, καθώς και να εστιάσουν στην καλλιέργεια και τη διατήρηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων που συμβάλουν στη δημιουργία υγιών συνδέσεων.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 11 και 18 Απριλίου 2024, ώρες 5-7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη1, 56626, Συκιές – δίπλα στο ΚΕΠ).

 

Εργαστήρι: «Διαχείριση συναισθημάτων πένθους»

 

Στο εργαστήριο αυτό οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τους τρόπους που οι άνθρωποι αντιδρούν στην απώλεια, να εντοπίσουν τους παράγοντες που δυσκολεύουν την διαδικασία του πένθους και καθώς και αυτούς που εμποδίζουν την έκφραση και την διαχείριση των συναισθημάτων απώλειας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 11 και 18 Απριλίου 2024, ώρες 11πμ-1μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη1, 56626, Συκιές – δίπλα στο ΚΕΠ).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.20242:30 μμ

    Το Πάσχα απέχει μόνον λίγες ημέρες, και στο «Χρηματιστήριο» της αγοράς μπήκαν και τα αμνοερίφια. Οι τιμές τους κυμαίνονται και προβλέπεται να φτάσουν μέχρι και τα 15 ευρώ το κιλό στα ελληνικά κρεοπωλεία, την Μεγάλη Εβδομάδα.   Τα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.20242:05 μμ

  Μαθητές δημοτικού, γονείς και αστυνομικοί φυτεύουν 57 και ένα δέντρα στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι μία συμβολική περιβαλλοντική κίνηση, μέσω της οποίας αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.     «Αισθάνομαι πολύ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.20241:00 μμ

  Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στην Πυλαία. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.202412:09 μμ

    «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» είναι μια ταινία που γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας στη σκηνοθεσία του Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας στη φωτογραφία της Αλεξάνδρας Ρίμπα στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.202412:09 μμ

  Εν κινήσει υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα το πρωί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.     Η φωτιά εκδηλώθηκε στο όχημα περίπου στις 8 το πρωί, την ώρα που αυτό κινούταν στην είσοδο της Περαίας. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε εξαιτίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.202411:58 πμ

  Μεγάλο κέρδος απέφερε η εμπορία ναρκωτικών σε έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής.   Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν από το σπίτι του στον Πολύγυρο, 305 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 105

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

24.4.20241:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή