Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ / Dog Festival στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο – Όλα όσα δεν ξέρετε για τα κατοικίδια!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

21/02/20241:19 μμ

Dog Festival στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο – Όλα όσα δεν ξέρετε για τα κατοικίδια!

Σκυλάκια, γατάκια και άλλα pets απολαμβάνουν εκατομμυρίων followers στο Instagram και της λατρείας των «γονέων» τους, καθόλου τυχαία!

Dog Festival στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο – Όλα όσα δεν ξέρετε για τα κατοικίδια!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Έφτασε η μεγαλύτερη γιορτή των σκύλων, το Discover Dogs Festival, ένα διήμερο ταξίδι στον κόσμο των αγαπημένων κατοικίδιων, αυτό το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου, στο Περίπτερο 5 της ΔΕΘ-HELEXPO!

 

 

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα Φεστιβάλ για τους τετράποδους φίλους μας και τους κηδεμόνες τους, υπόσχεται άφθονη διασκέδαση, γνώση και παιχνίδι, μέσα από μια σειρά δράσεων για όλη την οικογένεια, με δωρεάν είσοδο και πάρκινγκ!

Από εκπαιδευτικά κόλπα και θέματα καθημερινής συμβίωσης, μέχρι συνεργατικά παιχνίδια με σκύλους και παιδιά, αλλά και από μοναδικές εκθέσεις μορφολογίας, με σπάνιες φυλές, μέχρι ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της ΕΛ.ΑΣ., θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και face painting.

Pixabay

Ειδικά καταρτισμένοι επαγγελματίες θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε την τεράστια ποικιλία προϊόντων και καινοτόμων υπηρεσιών που παρέχουν οι εκθέτες, ενώ θα ενημερωθείτε για τη δράση των φιλοζωϊκών σωματείων και τις υιοθεσίες, θα μυηθείτε στα μυστικά της εκπαίδευσης, της διατροφής, με χρήσιμα tips, έχοντας ως βασικότερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κηδεμόνων, μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης και διεπιστημονική διάσταση.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σκυλιά που φέρουν microchip και ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας

ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ «ΣΚΥΛΟΓΟΝΕΙΣ»

Harness αντί για κολλάρο που δεν πληγώνει τον λαιμό τους!
  • Συγχαρητήρια! Μόλις κάνατε μια καλή πράξη. Σώσατε από τους δρόμους μία ψυχούλα. Το 50-70% των αδέσποτων ζώων προέρχονται από γέννες δεσποζόμενων ζώων, ανεύθυνων γονέων…
  • Ενημερωθείτε για το τι προβλέπει ο νόμος 4830/2021. Ειδικά τα άρθρα για την αναπαραγωγή, τη στείρωση και την αποστολή DNA στο Εθνικό Μητρώο Κατοικίδιων.
  • Πλένουμε τα πατουσάκια με διάλυμα μηλόξυδου και νερού, για να μην αναπτύξουν μολύνσεις από όσα πατούν στη βόλτα τους. Το αλάτι που ρίχνουν για να λιώσει το χιόνι τους προξενεί εγκαύματα χημικά οπότε πρέπει να φορέσουν παπουτσάκια-ναι, υπάρχουν σε πολλάσχέδια και από μάρκες…
  • Καθαρίζουμε με μωρομάντιλα τις πατούσες και βάζουμε την ειδική αλοιφή. Καθαρίζουμε τα αυτιά τους με ειδικά προϊόντα ανάμεσα στις επισκέψεις τους στον κουρέα, στο κομμωτήριο όπου κάνουν και το μπάνιο τους. Αν η ράτσα του σκύλου σας δε χρειάζεται κούρεμα, τότε θα του κάνετε μπάνιο εσείς με σκυλοσαμπουάν και σκυλοκοντίσιονερ και θα το χτενίζετε με ειδική βούρτσα για να φεύγει το νεκρό τρίχωμα καθημερινά. Για μετά το μπάνιο, υπάρχουν και στεγνωτήρια-κλουβιά αλλά και σεσουάρ για pets που δεν παράγουν θόρυβο που τα φοβίζει και τα ενοχλεί.
  • Μερικές ράτσες «δακρύζουν» πολύ και γι΄αυτό υπάρχουν ειδικά μαντηλάκια και κολλύρια!
  • Θα προμηθευτείτε ηλεκτρικό σκουπάκι που αφαιρεί από τα έπιπλα και τα χαλιά τις τρίχες τους.
  • Αν δεν έχετε υπομονή ή χρόνο, για να διαβάσετε πως θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας και να περάσετε αρκετές ώρες, αργά το βράδυ για να μην υπάρχουν ερεθίσματα, μόνοι με τον σκύλο σας στο πάρκο, θα απευθυνθείτε σε εκπαιδευτή.
  • Όμως μόνον εσείς θα του μάθετε από κουτάβι να περιμένει τις 2 βόλτες την ημέρα για να κάνει pipi και kaka, στρώνοντας στο μεταξύ πάνες για σκύλους στα σημεία του σπιτιού που «προτιμά»
  • Διακοπές και ταξίδι με σκυλάκι: χρειάζεστε ένα ειδικό βαλιτσάκι από pet shop, το διαβατήριό του που είναι ταυτόχρονα βιβλιάριο υγείας και ντοκουμέντο οτι είναι τσιπαρισμένο όπως προβλέπει η νομοθεσία. Κάποια ξενοδοχεία είναι pet friendly, κάποια όχι. Αν δεν έχετε κάποιον να του το εμπιστευτείτε, θα πάει σε ξενοδοχείο σκύλων!
  • Σε μηνιαία βάση οι ανάγκες του είναι καλής ποιότητας τροφή, snacks και σακουλάκια για να μαζεύετε τα kakakia του.
  • Δύο φορές τον χρόνο επίσκεψη στον κτηνίατρο για εμβόλια και χάπια κατά των επικίνδυνων ασθενειών αλλά και κολλάρο απωθητικό για τις μολυσματικές από δήγματα εντόμων ασθένειες. Αν ο μη γένοιτο, σμυβεί κάτι, να ξέρετε πως υπάρχουν κλινικές βραχείας ή μακράς νοσηλείας, κανονικές όπως για τους ανθρώπους… Μερικές ράτσες αναπτύσσουν πέτρα πιο πολύ που πρέπει να αφαιρείται με ολική νάρκωση, όποτε χρειάζεται, στον κτηνίατρο.
  • Γκαρνταρόμπα: Μεγάλοι, επώνυμοι και ακριβοί οίκοι όπως οι Prada, Gucci, Dior, Versace έχουν σειρές αξεσουάρ για σκυλάκια. Απαραίτητα είναι: κολλάρο, ταυτότητα με το όνομά του και τηλέφωνο ιδιοκτήτη, λουρί, κρεβατάκι, μπολάκι νερού, μπολάκι τροφής, σνακς που καθαρίζουν τα δόντια και ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!! Από εκεί και πέρα: κουβέρτα σπιτιού, κουβέρτα με πλαστικό από κάτω για να μην κρυώνει στα καφέ που σας συνοδεύει, παλτουδάκι, πουλόβερ, αδιάβροχο (SOS οι περισσότεροι σκύλοι αντιπαθούν την βροχή!) και άλλα ρούχα-δείτε πόσα έχει η Luna17 και πόσα η Mikatheiggy, στο Instagram!
  • Αποστηθίστε ποιές τροφές ανθρώπινες είναι δηλητήρια για τους σκύλους.
  • Μάθετέ του κόλπα και καλούς τρόπους όταν πηγαίνετε επίσκεψη. Α, υπάρχουν και κολόνιες ειδικά για σκύλους!
  • Όταν έρθει το τέλος, να γνωρίζετε οτι υπάρχει κοιμητήριο μικρών ζώων και αποτεφρωτήριο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στα Βασιλικά…

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

24.4.20242:05 μμ

    Μαθητές δημοτικού, γονείς και αστυνομικοί φυτεύουν 57 και ένα δέντρα στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι μία συμβολική περιβαλλοντική κίνηση, μέσω της οποίας αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.     «Αισθάνομαι

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

22.4.20248:50 πμ

  Η BikeΙΤ, η εταιρεία ενοικιάσεων ποδηλάτων η οποία για 10 ολόκληρα χρόνια, υποστηρίζει την βιώσιμη κινητικότητα, και την εναλλακτική μετακίνηση των πολιτών, στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στο πλαίσιο δράσεων της, Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στις 12 μ.μ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

12.4.20243:10 μμ

      Στη συνέχεια επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο και ακολουθούν νοερά μια διαδρομή που έχει γίνει οκτώ δεκαετίες πριν. Τέλος, αποβιβάζονται σε μία σκοτεινή αποθήκη για να βιώσουν το τέλος της ιδιαίτερης εμπειρίας.     Πρόκειται για κατοίκους της

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

3.4.202412:52 μμ

    «Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, όμορφο ή άσχημο. Το κάθε πασχαλινό αβγό για τους Ουκρανούς είναι μοναδικό!». Κρατώντας στα χέρια της ένα πασχαλινό αβγό διακοσμημένο από τους πρόσφυγες μαθητές του Σαββατιάτικου Ουκρανικού Σχολείου, η πρόεδρος του Σωματείου Ουκρανο-

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

1.4.20244:50 μμ

  Aύριο, Τρίτη 2 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221 στις 6 μ.μ. διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, από τον Σύλλογο «Μιλάμε για τον αυτισμό» Πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά του συλλόγου όπου θα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

28.3.20244:00 μμ

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ IASIS, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την καταπολέμηση

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή