Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Πάνω από 200.000 κλήσεις μέσα στο 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20/01/2022 1:03 μμ

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Πάνω από 200.000 κλήσεις μέσα στο 2021

Τον απολογισμό του έργου της για το έτος 2021 ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: Πάνω από 200.000 κλήσεις μέσα στο 2021

Γράφει THESSNEWS-DESK

Τον απολογισμό του έργου της για το έτος 2021 ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και την ΕΛ.ΑΣ., με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν συνολικά 959 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 283 παραβάσεις σε 276 καταστήματα.

Παράλληλα, εκτελέστηκαν οκτώ διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν -με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού του τομέα καθαριότητας- τέσσερις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου.

Ακόμη, διενεργήθηκαν 362 έλεγχοι γνωστοποιήσεων καθώς και 2.464 πάσης φύσεως αυτοψίες, που αφορούν μεταξύ άλλων εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις αναφορικά με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολεοδομικά ζητήματα, καταγραφή αστέγων, θέματα σήμανσης, κ.ά. Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων απαιτήθηκε η δαπάνη 4.164 εξωτερικών και εσωτερικών εργατοωρών, συνολικού κόστους 51.598 ευρώ.

Αναφορικά με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας διατέθηκαν 3.424 εργατοώρες, συνολικής δαπάνης 42.479 ευρώ. Στον τομέα αυτό διενεργήθηκαν 1.643 έλεγχοι από Δημοτικούς Αστυνομικούς, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις, καταγράφοντας ποσοστό συμμόρφωσης της τάξης του 95%.

 

Περίπου 800.000 έλεγχοι για την ελεγχόμενη στάθμευση

 

Σχετικά με τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης -ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό- βεβαιώθηκαν συνολικά 200.500 τροχονομικές παραβάσεις. Στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi» διενεργήθηκαν 796.658 έλεγχοι -σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας- τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 1.377 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν αντικοινωνική στάθμευση, όπως σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν 16 μικτές δράσεις με κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στους κεντρικούς άξονες της πόλης.

 

37 λεπτά ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης σε καταγγελία

 

Η Δημοτική Αστυνομία διαχειρίστηκε 32.957 διοικητικά έγγραφα, εξέτασε 9.268 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 4.137 τηλεφωνικές και 345 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες. Ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης σε καταγγελία ανήλθε στα 37 λεπτά.

Μετά την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ολοκλήρωσε την ταυτοποίηση οφειλών παρελθόντων ετών συνολικής αξίας 1.045.692 ευρώ και προέβη στην ενημέρωση των οφειλετών. Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν εννέα εσωτερικοί έλεγχοι αλλά και διοργανώθηκαν 37 δράσεις επιμόρφωσης του προσωπικού με 200 ωφελούμενους ενστόλους και διοικητικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης.

Ακόμα, συγκροτήθηκαν 25 μικτά κλιμάκια για έλεγχο των διατάξεων που ρυθμίζουν τα ζώα συντροφιάς.

 

Οι έλεγχοι για το παραεμπόριο

 

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, συγκροτήθηκαν -υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς και σε συνεργασία κατά περίπτωση με την ΕΛ.ΑΣ και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων- 94 κλιμάκια ελέγχου, διενεργώντας 502 σχετικούς ελέγχους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 90 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου.

Αναφορικά με τη συνολική λειτουργία της υπηρεσίας, το μέσο κόστος εργατοώρας ανήλθε στα 12,44 ευρώ, σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 2020, ενώ ο δείκτης ROI (απόδοσης της επένδυσης) ανήλθε στο 1 προς 2,7, που σημαίνει ότι για κάθε ένα ευρώ που δαπανήθηκε για τη λειτουργία της υπηρεσίας εισπράχθηκαν 2,7 ευρώ (συνολικό κόστος λειτουργίας: 2.267.033 ευρώ, σύνολο εισπραχθέντων: 6.126.254 ευρώ).

Κατά το προηγούμενο έτος, σε 1.750 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 3.400 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν. Υπολογίστηκε ότι το συνολικό κοινωνικό όφελος από την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής ξεπέρασε τα 183.000 ευρώ, καθώς οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με σχετικό ερωτηματολόγιο, κάνουν συχνά χρήση της υπηρεσίας, εξοικονομώντας το κόστος χρήσης λευκού ταξί, σύνταξης πληρεξουσίου, κτλ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, έλαβαν χώρα επισκέψεις σε 13 σχολεία. Στις σχετικές δράσεις συμμετείχαν 456 μαθητές.

 

Τρεις προγραμματισμένες δράσεις καταγραφής αστέγων

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν μία τριήμερη και δύο ημερήσιες προγραμματισμένες δράσεις καταγραφής αστέγων καθώς και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κατά τις βραδινές βάρδιες.

Οργανώθηκαν δύο ασκήσεις για τη δοκιμή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση σεισμού, ολοκληρώθηκαν τα Εγχειρίδια για Εκκένωση σε περίπτωση Δασικής Πυρκαγιάς και Πλημμυρικού Φαινομένου, ενώ επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Διαχείρισης Παγετού.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2021 επανενεργοποιήθηκε η συνεργασία της Υπηρεσίας με τον ΟΑΣΘ μέσω της ανταλλαγής στατιστικών δεδομένων, που αφορούν την ταχύτητα και τους μέσους χρόνους διέλευσης σε επιλεγμένες λεωφορειολωρίδες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για σύνθεση ενός αξιόπιστου ψηφιακού εργαλείου διαχείρισης του κυκλοφοριακού.

Αναφορικά δε με τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού, διεκπεραιώθηκαν 29 μικτές δράσεις κατόπιν καταγγελίας και άλλες 110 σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό με κύρια αντικείμενα την τροχονομική αστυνόμευση και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

 

Η τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

 

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, καταγράφηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

– Πραγματοποιήθηκαν 414 ενημερώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

– Διεκπεραιώθηκαν 98 αυτοψίες για επέκταση κοινοχρήστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

– Διεξήχθησαν 11.138 έλεγχοι για χρήση μάσκας και 49.603 έλεγχοι κυκλοφορίας και εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες.

– Συγκροτήθηκαν 360 μικτά κλιμάκια με τις υπόλοιπες συναρμόδιες αρχές.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 11:00 μμ

Πλημμύρισε νότες η παραλία μπροστά στον Λευκό Πύργο με Έλληνες και Τούρκους χορευτές να στέλνουν το καλύτερο μήνυμα φιλίας και ομόνοιας των δυο λαών.   Στην πόλη έφτασαν από σχολή χορού της Κωνσταντινούπολης 40 χορευτές, οι οποίοι, ήρθαν εκπαιδευτική εκδρομή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 8:23 μμ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εξαφάνισης μίας 17χρονης κοπέλας από τη Νυμφόπετρα Λαγκάδα.   Η εξαφάνιση της Αθανασίας Μ. έγινε στις 18.05.2022, στις 13:00. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 21/05/2022  και προέβη άμεσα στη δημοσιοποίηση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 5:38 μμ

Συμπλοκή μεταξύ ανήλικων σημειώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής (20/5), στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.   Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού, ενώ δύο 16χρονα κορίτσια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Δείτε την ανακοίνωση του Λιμενικού: Ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 3:05 μμ

Ληστεία πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή (20/5) σε κατάστημα τουριστικών ειδών στην Πέλλα.   Ενας άνδρας τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας παραβίασε κατάστημα με τουριστικά είδη, αφαίρεσε το ποσό των 450 ευρώ και προϊόντα συνολικής αξίας 1.423 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 12:15 μμ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ιοτεχνικό χώρο με χαρτιά και ξυλεία στην περιοχή του Δερβενίου.   Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι οχήματα με δεκαπέντε πυροσβέστες, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:00 το πρωί. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.5.2022 10:43 πμ

Ειδικές ομάδες Έρευνας του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, έπειτα από επιστάμενες έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις, δύο διεθνώς διωκόμενα άτομα στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών Υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.   Ειδικότερα: • Στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών αστυνομικών της επιληφθείσας

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή