Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Δήμος Παύλου Μελά: «Άνοιξε ο δρόμος» για το Πάρκο Ελπίδος – Υπογράφτηκε η σύμβαση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14/01/2022 9:32 πμ

Δήμος Παύλου Μελά: «Άνοιξε ο δρόμος» για το Πάρκο Ελπίδος – Υπογράφτηκε η σύμβαση

Στην περιοχή Ελπίδος της Πολίχνης, στο νότιο άκρο του Δήμου Παύλου Μελά, υπάρχει ένας σημαντικός ελεύθερος χώρος πρασίνου που επηρεάζει και την αστική οργάνωση του κέντρου της Πολίχνης και εξυπηρετεί το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας.

Δήμος Παύλου Μελά: «Άνοιξε ο δρόμος» για το Πάρκο Ελπίδος – Υπογράφτηκε η σύμβαση

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο Δήμος Παύλου Μελά συνεχίζει να βάζει αποφασιστικά τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης και τους κανόνες που θα καθορίσουν την οικιστική και οικονομική ανάπτυξη των ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας.

 

Με την υπογραφή της σύμβασης για την Πολεοδομική μελέτη Επέκτασης – Αναθεώρησης και Πράξης Εφαρμογής στις ΠΕ 1, 3, 6, 7 της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης ξεκινάει η διευθέτηση του θέματος του εκτός σχεδίου τμήματος στην περιοχή Ελπίδος, η σύνταξη κτηματογραφικών διαγραμμάτων και κτηματολογικών πινάκων.

«Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης ξεκινάει η διευθέτηση του θέματος του εκτός σχεδίου τμήματος της περιοχής Ελπίδος, με την ένταξη του μεγαλύτερου μέρους της στο σχέδιο ως χώρου πρασίνου (Πάρκο Πόλης) και με τη δημιουργία μικρών τμημάτων κατοικίας. Σκοπός μας είναι να μην δημιουργούνται πολεοδομικές ασάφειες και να μην υπάρχουν περιοχές στο εσωτερικό του οικιστικού ιστού της Πολίχνης, οι οποίες στερούνται πολεοδομικού σχεδιασμού και οργάνωσης»,  δηλώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

 

 

Η περιοχή μελέτης, αποτελεί τμήμα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 6, 7 της Πολίχνης και στο μεγαλύτερο μέρος της στερείται εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου παρόλο που βρίσκεται στο εσωτερικό του πολεοδομικού ιστού της Πολίχνης.

Στην περιοχή Ελπίδος της Πολίχνης, στο νότιο άκρο του Δήμου Παύλου Μελά, υπάρχει ένας σημαντικός ελεύθερος χώρος πρασίνου που επηρεάζει και την αστική οργάνωση του κέντρου της Πολίχνης και εξυπηρετεί το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας.

Η πολεοδομική παρέμβαση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας αφορά περιοχή που αναπτύσσεται από την Ανδρέα Παπανδρέου και την οδό Μαυροκορδάτου, μέχρι και τη νοτιοανατολική είσοδο του υπό δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και περιλαμβάνει το Πάρκο Κρύας Βρύσης και τον δημόσιο χώρο που περιβάλλει το θερινό σινεμά.

Στην περιοχή Ελπίδος λειτουργούν σημαντικοί δημοτικοί χώροι – τοπόσημα του Δήμου Παύλου Μελά, μεταξύ των οποίων το Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης», ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Τζένη Καρέζη», το Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης «Χρύσανθος Θεοδωρίδης», το αναψυκτήριο της Κρύας Βρύσης, καθώς επίσης και χώρος στάθμευσης.

Επιπλέον, στην περιοχή αυτή εντοπίζονται και ορισμένες υφιστάμενες κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων.

 

 

Βασικό εργαλείο ανάπτυξης

 

Η πρόσφατη έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης (ΦΕΚ 444Δ/27.7.2021) αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης, βάζοντας τάξη σε πολεοδομικά θέματα, διευθετώντας παράλληλα, χρόνια προβλήματα της Πολίχνης.

Στην περίπτωση της περιοχής Ελπίδος προβλέπονται τα παρακάτω:

➢Ένταξη του μεγαλύτερου τμήματός της στο σχέδιο ως χώρου πρασίνου (Πάρκο Πόλης),

➢Δημιουργία μικρών τμημάτων κατοικίας στις Π.Ε.3 και Π.Ε.7, σε σημεία που υπάρχει υφιστάμενη δόμηση,

➢Ανασχεδιασμός τμήματος των Π.Ε.3 και Π.Ε.6 με τη δημιουργία μικρών τμημάτων κατοικίας με σκοπό τη ρύθμιση και οργάνωση της υφιστάμενης άναρχης δόμησης στην περιοχή.

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης, ο οποίος τονίζει τα εξής: «Οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζουν βήμα – βήμα να βάζουν τάξη σε εκκρεμότητες δεκαετιών. Υπενθυμίζω ότι μετά την έκδοση ΦΕΚ για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης, ακολούθησαν το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 9:15 μμ

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση ενός 39χρονου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Μπεκαούρι (επ.) Ζβιάντι (ον.), τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 14 ιανουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού, “προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 8:26 μμ

Σαστισμένος ο κόσμος παρακολουθούσε τα σκισμένα χαρτονομίσματα  στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με το ethnos.gr ο περαστικός έβγαλε χαρτονομίσματα από την τσέπη του, τα έσκισε, τα σκόρπισε στον δρόμο και

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 6:42 μμ

Τέσσερις δημοσιογράφοι «εγκλώβισαν» καθημερινές στιγμές των τελευταίων χρόνων της Θεσσαλονίκης «εγκλωβίστηκαν» από τη φωτογραφική ματιά τεσσάρων δημοσιογράφων και παρουσιάζονται σε μια κοινή έκθεση για καλό σκοπό. Οι 80 έγχρωμες και οι τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 4:32 μμ

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας της «Ελπίδας» στην Βόρεια Ελλάδα. Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ωραιόκαστρο.   Δείτε το βιντεο ακροατή του Ράδιο Θεσσαλονίκη Ακόμα, πολλές φορές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ντυθεί στα λευκά, όπως

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 4:16 μμ

Σε κατάσταση επιφυλακής τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίδα”. Το επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/01) υπό τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.1.2022 4:06 μμ

Δύο ώρες κατέθετε στον ανακριτή η 24χρονη Γεωργία που καταγγέλλει βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. «Μηνύματα και κλήσεις που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις της 24χρονης Γεωργίας, αλλά και με ποιον μίλησε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή