Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δίκη Πισπιρίγκου: Τρεις συνήγοροι υπεράσπισης στη θέση του Κούγια!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

20/10/20233:26 μμ

Δίκη Πισπιρίγκου: Τρεις συνήγοροι υπεράσπισης στη θέση του Κούγια!

Οι νέοι συνήγοροι, τον διορισμό των οποίων αποδέχθηκε η 35χρονη, θα λάβουν γνώση της δικογραφίας και εφόσον είναι έτοιμοι, η δίκη θα συνεχιστεί στην προγραμματισμένη δικάσιμο της 10ης Οκτωβρίου οπότε και θα ζητηθεί από την 35χρονη να δώσει δημόσια τη δική της εκδοχή για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Τρεις συνήγοροι διορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να υπερασπιστούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

 

Η κατηγορουμένη ετοιμάζεται να απολογηθεί στο ΜΟΔ για όσα της καταλογίζονται ότι έκανε σε βάρος του πρώτου παιδιού της, το οποίο κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022, ενώ έχει μπροστά της σε λιγότερο από ένα μήνα την έναρξη της δίκης για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Το δικαστήριο νωρίτερα αρνήθηκε να διακόψει τη δίκη ώστε ο μέχρι σήμερα συνήγορος της Ρ.Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας να δηλώσει την τελική του απόφαση ως προς το αν θα εξακολουθήσει ή όχι να την υπερασπίζεται στη δίκη, πρόθεση που δήλωσε ότι επιθυμεί να συζητήσει με το ΔΣΑ. Η αποχώρηση του κ. Κούγια από την αίθουσα εκλήφθηκε ως παραίτηση του και κατόπιν ερώτησης προς την κατηγορουμένη, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων.

Οι νέοι συνήγοροι, τον διορισμό των οποίων αποδέχθηκε η 35χρονη, θα λάβουν γνώση της δικογραφίας και εφόσον είναι έτοιμοι, η δίκη θα συνεχιστεί στην προγραμματισμένη δικάσιμο της 10ης Οκτωβρίου οπότε και θα ζητηθεί από την 35χρονη να δώσει δημόσια τη δική της εκδοχή για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Αν οι διορισθέντες συνήγοροι δηλώσουν ανέτοιμοι το δικαστήριο θα δώσει νέα δικάσιμο για την απολογία της κατηγορουμένης.

Τι αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο Αλέξης Κούγιας

Στο μεταξύ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Δικηγορικό Γραφείο Αλέξη Κούγια, αφού αναφέρει τη θέση του για όσα έλαβαν σήμερα στο δικαστήριο, τονίζει:

«Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η “τυπική” παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια από την εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων (σ.σ. του καθηγητή Τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη και των ιατροδικαστών Χρήστου Κραββαρίτη και Ουρανίας Δημακοπούλου) και «κυρίως μετά την επανεξέταση του τακτικού ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, που όλοι τους ήταν κατηγορηματικοί ότι η κα Πισπιρίγκου είναι παντελώς αθώα όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και ότι είναι παντελώς άγνωστη παγκοσμίως η μέθοδος με ένα καινούργιο μηχάνημα, με το οποίο δήθεν διαπίστωσε ο τοξικολόγος Ράικος από τη Θεσσαλονίκη τη δήθεν θανατηφόρα δόση κεταμίνης, κατέστη αναγκαίο, όπως το ζήτησε ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης, να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αθωότητα της κας κατηγορούμενης, η οποία απεδείχθη από όλους τους εξετασθέντες επιστήμονες, ο καθηγητής παθολογικής ανατομικής Σταμάτιος Θεοχάρης και η τοξικολόγος Ιωάννα Λευκίδου».

Κατά τον ποινικολόγο, ο οποίος επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η υπόθεση αποτελεί «το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους» , σήμερα το δικαστήριο του αρνήθηκε το αίτημα «με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία».

Στο δελτίου Τύπου αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στο Δικαστήριο ακόμη και νοσοκόμες από διάφορα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μόνο και μόνο για να ερωτώνται εάν η κα κατηγορουμένη έκλαιγε ή δεν έκλαιγε ή αν ήταν στενοχωρημένη όταν αντιμετώπιζε επί 7 μήνες το δράμα του παιδιού της μόνη της χωρίς καμία στήριξη και έτσι να κριθεί αν είναι αθώα ή ένοχη και όχι από τις επιστημονικές διαπιστώσεις.

Κατόπιν αυτού και επειδή κατόπιν αυτής της προκατειλημμένης- μεροληπτικής αποφάσεως εις βάρος της κας κατηγορούμενης, η οποία της αποστερεί τη δυνατότητα να αποδείξει με καταθέσεις επιστημόνων την αθωότητα της, η μοναδική διέξοδος, την οποίαν είχα, ήταν να υποβάλλω αίτηση εξαιρέσεως των τακτικών Δικαστών που οδηγούσαν τους ενόρκους σε αυτές τις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

Επειδή μέχρι σήμερα ουδέποτε έχω υποβάλει αίτημα εξαιρέσεως Δικαστών στο ακροατήριο, ζήτησα από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αντί να διακόψουμε για την Τετάρτη 25/10/2023 που ήταν προγραμματισμένο, να διακόψουμε για τις 26/10/2023, ώστε να συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κο Δημήτριο Βερβεσό για το αν θα πρέπει να συνεχίσω να νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτή την εντελώς προκατειλημμένη διαδικασία, αλλά το αίτημα μου απορρίφθηκε και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από την κα κατηγορουμένη να απολογηθεί, εντελώς απροετοίμαστη και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με εμένα που είναι πάγια τακτική στα Δικαστήρια.

Για τους παραπάνω λόγους η μόνη δικονομική διέξοδος που είχα, ήταν η «τυπική» παραίτησή μου, ώστε να ματαιωθεί η απολογία της κας κατηγορουμένης και έτσι να μου δοθεί ο χρόνος, ώστε μέχρι την Πέμπτη να αποφασίσω αν θα παραμείνω στην υπεράσπιση της κας κατηγορούμενης ή και να υποβάλω για πρώτη φορά στην καριέρα μου αίτημα εξαιρέσεως των προκατειλημμένων τακτικών Δικαστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας μην βιάζονται κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα. Ουδέποτε στην καριέρα μου μέχρι σήμερα σε χιλιάδες υποθέσεις εγκατέλειψα τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο ανυπεράσπιστο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.12.20232:20 μμ

    Συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 27χρονο οδηγό που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.     Η απόφαση για

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.12.20232:06 μμ

  Ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.   Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.12.202311:16 πμ

    Με την απολογία του 27χρονου κατηγορούμενου συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της 21 ετών Έμμας, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.     Ο

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.12.202310:25 πμ

  Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απολογείται αυτήν την ώρα ο 27χρονος Αλβανός για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της άτυχης Έμμας, στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία, στις 22 Νοεμβρίου του 2022.     Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 27χρονος,

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

1.12.20239:49 πμ

  Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2022 όταν η άτυχη Έμμα παρασύρεται από το αυτοκίνητο που οδηγεί ο 27χρονος, ο οποίος την χτυπά και την εγκαταλείπει. Λίγες ημέρες μετά η άτυχη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή. Η οικογένειά της, δείχνοντας

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

30.11.20234:00 μμ

  Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 21 ετών άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα 34χρονο Τυνήσιο και τραυμάτισε 38χρονο συμπατριώτη του, ύστερα από μεταξύ τους καβγά, πέρσι τον Οκτώβριο,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή