Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΔΕΘ / ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021 / ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Στα προ πανδημίας επίπεδα η 86η ΔΕΘ – 212.363 οι επισκέπτες της

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19/09/20224:49 μμ

Στα προ πανδημίας επίπεδα η 86η ΔΕΘ – 212.363 οι επισκέπτες της

Εκτινάχθηκε η επισκεψιμότητα φέτος με το κοινό να “αγκαλιάζει” τη διοργάνωση.

Στα προ πανδημίας επίπεδα η 86η ΔΕΘ – 212.363 οι επισκέπτες της

Γράφει THESSNEWS-DESK

To ημερολόγιο δείχνει 19 Σεπτεμβρίου, και η 86η ΔΕΘ, που προσέλκυσε μέσα σε λίγες ημέρες πάνω από 212.000 επισκέπτες, έχει πια τελειώσει.

 

Παρότι τα φώτα της διοργάνωσης έσβησαν το βράδυ της Κυριακής, η κίνηση μέσα στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θυμίζει πολύ εκείνη των ημερών που τα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ γέμιζαν με εκθέματα και οι εκθέτες ετοιμάζονταν πυρετωδώς, για να υποδεχτούν τους επισκέπτες της διοργάνωσης, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: νταλίκες και βανάκια φορτώνουν εκθέματα, αυτή τη φορά για να τα μεταφέρουν πίσω στους χώρους των εταιρειών-εκθετών, συνεργεία ξεστήνουν σταντ και περίπτερα, τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μοκέτας διπλώνονται ξανά σε ρολό και το εκθεσιακό κέντρο αδειάζει ώρα με την ώρα.

 

Άλλωστε, η προετοιμασία της 87ης ΔΕΘ, για την οποία η διοίκηση της εταιρείας αναζητά ήδη την τιμώμενη χώρα, ξεκινά άμεσα -αρχίζει πάντα τουλάχιστον έναν χρόνο πριν οι εκθέτες περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα της διοργάνωσης.

 

Ποιος ήταν ο απολογισμός της 86ης ΔΕΘ

 

«Νομίζω πως πήγαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε πάνω από 200.000 επισκέπτες και έγιναν περίπου 1.000 επιχειρηματικά ραντεβού μόνο με τους Άραβες, ενώ συνάφθηκαν πολλές συνεργασίες με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Μάλιστα, τα ΗΑΕ έκαναν προκράτηση εκθεσιακού χώρου και για το 2023, ενώ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής εκδήλωσαν την επιθυμία να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση του επόμενου έτους. Και δεν είναι σύνηθες να βλέπουμε τόσο έντονη παρουσία των χωρών της περιοχής στις ΔΕΘ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

 

Προσθέτει ότι η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας αρχίζουν ήδη να προετοιμάζουν την 87η ΔΕΘ, για την οποία εξετάζονται οι υποψηφιότητες ως προς την τιμώμενη χώρα, με πιθανότερη να λάβει αυτόν τον τίτλο τη Γαλλία (η Γαλλία επρόκειτο να είναι τιμώμενη χώρα το 2021, αλλά τελικά αποσύρθηκε, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που διαμόρφωσαν η πανδημία και το lockdown). H δε Γερμανία, η οποία θα αναλάμβανε τον τίτλο της τιμώμενης χώρας το 2020, πιθανώς θα τον έχει το 2024, με την ευκαιρία και των εκατοστών γενεθλίων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

 

Σύμφωνα με το απολογιστικό δελτίο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo, οι περισσότεροι από 212.363 επισκέπτες, που υποδέχτηκε σε εννέα ημέρες -από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου– η 86η ΔΕΘ, θύμισαν επισκεψιμότητες προ πανδημίας και επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα της ως το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στη χώρα.

 

Η 86 η ΔΕΘ ήταν -σύμφωνα με τους διοργανωτές- τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά αναβαθμισμένη, με τον αριθμό των εκθετών να προσεγγίζει τους 1.500 και τις διεθνείς και κρατικές συμμετοχές να ανέρχονται σε 19, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και 46 επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη διοργάνωση 343 επιχειρήσεις.

 

Και σύναψη συνεργασιών

 

«Πόλο έλξης αποτέλεσε το περίπτερο 13 της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ήταν διαρκώς ασφυκτικά γεμάτο τόσο από απλούς επισκέπτες που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, όσο και από επιχειρηματίες που διερευνούσαν πεδία συνεργασίας με τις 65 επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα των ΗΑΕ.

 

Μάλιστα, ο αριθμός των επιχειρηματικών ραντεβού μεταξύ αραβικών και ελληνικών επιχειρήσεων ξεπέρασε τα 1.000, με τη συμβολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Πολλές εκ των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός του αρχικού προγράμματος, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για επιχειρηματικές επαφές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συνάφθηκαν και πολλές συνεργασίες με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

Οι εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συμμετείχαν στην 86 η ΔΕΘ προήλθαν από τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real estate κα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdulla bin Touq Al Mari. Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της τιμώμενης χώρας, με παραδοσιακούς χορούς, τοπική γαστρονομία και παρουσίαση ιερακοθηρίας.

 

Αθρόα ήταν, κατά τους διοργανωτές, η προσέλευση και στο Επετειακό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που εντυπωσίασε με τη διαδραστικότητα και τον πλούτο των εκθεμάτων. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι εκδηλώσεις συγκίνησης από ανθρώπους που βρέθηκαν στο περίπτερο 6». Η πρώτη θεματική του αφιερώματος ήταν το οπτικοακουστικό αφιέρωμα «ΑΙΩΝ… εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Υπεύθυνος για την ιστορική επιμέλεια και τη συλλογή του αρχειακού υλικού ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Βλάσης Βλασίδης, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ανήκε στον συνθέτη, Γιάννο Αιόλου, ενώ η επιμέλεια-σκηνοθεσία-τεχνική σύνθεση ήταν της N-CODE ΕΠΕ Οπτικοακουστικές Παραγωγές. Η δε ιδέα και η παραγωγή ήταν της ΔΕΘ-Helexpo. Στη δεύτερη ενότητα του αφιερώματος αναπτύχθηκε η περιοδική έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «1922-2022: κύματα προσφυγιάς, κράματα μνήμης». Η μελέτη του υλικού της έκθεσης στηρίχθηκε σε μια πολυμελή, διεπιστημονική αλληλεπίδραση μουσειολόγων, έγκριτων ιστορικών και εξωτερικών συντελεστών.

 

Μεγάλη επισκεψιμότητα καταγράφηκε και στα εννέα θεματικά αφιερώματα της 86ης ΔΕΘ, ενώ σημαντική «πινελιά» στη φετινή διοργάνωση ήταν οι συναυλίες, που επέστρεψαν δυναμικά, μετά το υποχρεωτικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας και των καραντινών.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13.9.20237:04 μμ

  Με εκθέματα και εκδηλώσεις που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα ενδιαφερόντων, από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέχρι τη γαστρονομία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, συνεχίζεται η 87η ΔΕΘ.   Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το Συνέδριο

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.9.20234:11 μμ

  Θετική ανταπόκριση φαίνεται ότι βρίσκει η πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO να διαθέσει υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια της 87ης ΔΕΘ, με ελάχιστο ποσό τις

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.6.20235:46 μμ

  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει και φέτος τις επιχειρήσεις με επιδότηση για τη συμμετοχή τους στην 87η ΔΕΘ, παρέχοντας ειδική προνομιακή τιμή που ανέρχεται στα 32 ευρώ ανά τ.μ. πλέον ΦΠΑ για ίχνος εδάφους τύπου 1, στο περίπτερο

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6.6.20236:39 μμ

  Πρωτοποριακό εκθεσιακό εγχείρημα ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αποτελεί η 1η διεθνής έκθεση κυκλικής οικονομίας «Forward Green» της ΔΕΘ-Helexpo AE, καθώς αποτελεί μια από τις ελάχιστες διοργανώσεις αυτού του αντικειμένου με επαγγελματική και επιχειρηματική διάσταση στην Ευρώπη, όπως

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.3.20236:23 μμ

  Με βελτιωμένα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 23-25 Απριλίου 2023, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON».   Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo «με αυξημένο αριθμό εκθετών -στον οποίο

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3.2.20238:00 μμ

  Όπως και αν είναι η γάτα ή ο γάτος που συγκατοικεί μαζί σας και πλέον είναι μέλος της οικογένειά σας, έχει τον/ την δική της μορφολογία και την ιδιαίτερη… καταγωγή της.   Στη 12η Zootechnia η οποία διεξάγεται στη

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

24.2.20249:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20246:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή