Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΔΕΘ / ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021 / Δ. Κούβελας: «Θεσσαλονίκη – Το ισχυρό “brand” της νέας ψηφιακής εποχής»

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

15/09/2021 7:00 μμ

Δ. Κούβελας: «Θεσσαλονίκη – Το ισχυρό “brand” της νέας ψηφιακής εποχής»

Άρθρο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρη Κούβελα, στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ.

Δ. Κούβελας: «Θεσσαλονίκη – Το ισχυρό “brand” της νέας ψηφιακής εποχής»

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Άρθρο του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρη Κούβελα, στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ.

 

Η πρωτοφανούς έκτασης πανδημία που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη αποτέλεσε ίσως το εφαλτήριο για την ολική μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτή η νέα εποχή πιστεύω ότι αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι μόνο η ταυτότητα της πόλης και η κοινή παραδοχή ότι αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς και επενδυτικούς προορισμούς. Είναι κυρίως η γεωστρατηγική της θέση, που μπορεί να συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει μέρα με τη μέρα το ισχυρό πολιτικό της στίγμα, με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Μέσα σε λίγους μήνες έγιναν ψηφιακά άλματα ετών, με παρεμβάσεις που έκαναν την καθημερινότητα του πολίτη απλούστερη και κυρίως ταχύτερη. Η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί μέρος αυτής της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακής προόδου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το gov.gr αυξήθηκαν και από τις 531 που διέθετε πριν δύο χρόνια, σήμερα αυτές ξεπερνούν τις 1.200, με τις περισσότερες να είναι διαθέσιμες και στα κινητά τηλέφωνά μας. Επιπλέον έγιναν ουσιαστικές ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην κτηματογράφηση των ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, όσον αφορά την οργάνωση του μεγαλύτερου κτηματολογικού γραφείου της χώρας, όπως είναι αυτό της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ακόμη δρόμος για επιπλέον αναγκαία στελέχωσή του αλλά και για πολλές ουσιαστικές ψηφιακές παρεμβάσεις, προκειμένου να κερδίσουμε σε χρόνο αλλά και χρήμα.

Όλα τα παραπάνω ήταν μόνο η αρχή, καθώς ήδη εντάχθηκαν στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πολύ σημαντικά έργα ύψους 5 δις ευρώ, που θα τονώσουν επιπλέον την ψηφιακή θέση της Ελλάδας. Έργα τα οποία έμμεσα αλλά και άμεσα θα κάνουν τη ζωή των πολιτών και στη Θεσσαλονίκη ποιοτικότερη. Θα της προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ψηφιακή αγορά των Βαλκανίων, δημιουργώντας υπεραξία στην πόλη προς όφελος όλων.

Μερικά μόνο από τα έργα της επόμενης μέρας, όπως η ψηφιοποίηση  αρχείων του κράτους σε καίριες δημόσιες υπηρεσίες όπως τα τελωνεία, οι εφορίες, οι πολεοδομίες, το κτηματολόγιο, ο ΕΦΚΑ, η διάθεση σημαντικών πόρων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού και οι απαραίτητες ψηφιακές υποδομές στα σχολεία μας, η βελτίωση της ψηφιακής ετοιμότητας του συστήματος υγείας της πόλης, η παροχή υποστήριξης σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και χωροταξικού σχεδιασμού, αλλά και η ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε μία «έξυπνη πόλη».

Ήδη η ψηφιακή διακυβέρνηση στην Ελλάδα μειώνει τις ανισότητες και απελευθερώνει τον πολίτη από τη βάσανο της γραφειοκρατίας. Σε αυτήν τη σπουδαία ψηφιακή σύγκλιση είμαι βέβαιος ότι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το στοίχημα, ως το ισχυρό «brand» της νέας ψηφιακής εποχής.

 

Δημήτρης Κούβελας

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία – Δικηγόρος

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

/ Δείτε ακόμα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

14.9.2021 6:45 μμ

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μιλά στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ για το τολμηρό σχέδιο «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», που αλλάζει την όψη της πόλης.   Βρισκόμαστε σε μία

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

13.9.2021 6:41 μμ

Άρθρο του Εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ. ΟΛΘ Α.Ε., Αθανασίου Λιάγκου, στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ.     H ΟΛΘ Α.Ε. είναι ένας αξιόπιστος και γρήγορα αναπτυσσόμενος οργανισμός προσηλωμένος στο όραμα και τις αξίες

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

12.9.2021 6:37 μμ

Άρθρο του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ.     Το επόμενο διάστημα τρία σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία πρόκειται να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση σημαντικών έργων, που

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

12.9.2021 6:33 μμ

Άρθρο του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ.     Ο Ζακ-Υβ Κουστώ, Γάλλος ερευνητής, είπε το εξής:  Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΘ 2021

11.9.2021 6:52 μμ

Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη θα είναι η Κεντρική Μακεδονία του 2030, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του ThessNews.gr για την 85η ΔΕΘ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.    

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

23.10.2021 7:00 πμ