Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / CITY SOCIAL / Και το φλουρί έπεσε στον… Ξένιο Δία! – Η βασιλόπιτα των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

CITY SOCIAL

18/01/202412:36 μμ

Και το φλουρί έπεσε στον… Ξένιο Δία! – Η βασιλόπιτα των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

Δύο αεροπορικά εισιτήρια κέρδισε ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στο κομμάτι της πίτας του, χορηγία της Aegean Airlines

Και το φλουρί έπεσε στον… Ξένιο Δία! – Η βασιλόπιτα των ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης

 

 

Την επιτακτική ανάγκη για άμεση δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, επεσήμανε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Ανδρέας Μανδρίνος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικη πίτας της ΕΞΘ που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn Thessaloniki παρουσία πολλών ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών των μελών της, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας και τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είχε πέρυσι μια καλή χρονιά για τα δεδομένα της και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος. Αυτό που απαιτείται και το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, είναι ένα σχέδιο ανάπτυξης της πόλης που θα φέρει την καθαριότητα σε ανεκτό επίπεδο, θα περιορίσει την ηχορύπανση τις νυχτερινές ώρες, θα προσθέσει όσες περισσότερες θέσεις στάθμευσης γίνεται και θα αστυνομεύσει συγκεκριμένους κρίσιμους για τη διέλευση και την ασφάλεια των επισκεπτών χώρους που σήμερα δεν ελέγχονται. Κατόπιν όλων των παραπάνω ενεργειών, το σχέδιο θα προωθήσει καθαρά επαγγελματικά την πόλη σε συγκεκριμένους εφικτούς στόχους στο εξωτερικό προσδοκώντας τη δημιουργία ζήτησης που θα φέρει νέες και ποιοτικές αεροπορικές συνδέσεις. Ο οδικός τουρισμός, στον οποίο στηρίζεται κυρίως μέχρι τώρα η Θεσσαλονίκη, δείχνει να φτάνει σε κάποια όρια κορεσμού, αλλά και η οικονομική δύναμη του δείχνει να έχει ταβάνι που η πόλη πρέπει να ξεπεράσει προκειμένου να βιώσει την οικονομική ανάπτυξη που της αξίζει και όχι να συνεχίσουμε να μένουμε σε ευχολόγια όπως τόσα χρόνια» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΘ απευθυνόμενος στους ξενοδόχους και τα διευθυντικά στελέχη των καταλυμάτων της περιοχής.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μανδρίνος τόνισε ότι «Αυτή τη φορά έχουμε πετύχει την πραγματική εικόνα της πόλης να την δίνουν τα νούμερα και όχι οι φωτογραφίες. Η παρέμβαση μας πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές με συγκριτικά στοιχεία απέναντι στο «βούλιαξε η πόλη», έκανε αίσθηση. Το άνοιγμα της ψαλίδας με την Αθήνα έγινε διακριτό. Η προσπάθεια όλων από εδώ και στο εξής θα είναι πλέον πάντα μετρήσιμη. Θα υπάρχουν ευθύνες εάν δεν προχωρήσει η ανάπτυξη και αυτό το έχουν καταλάβει οι τοπικοί άρχοντες, με αποτέλεσμα σε ένα δίμηνο από σήμερα να διαφαίνεται ότι θα δούμε ένα άλλο σκηνικό να διαμορφώνεται».

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δρομολόγησης και ανακοίνωσης από την Πολιτεία της σύνδεσης του Μετρό με το Αεροδρόμιο το συντομότερο, για να μην ακολουθήσει την ταλαιπωρία του flyover νέα ταλαιπωρία, κάτι που θα είναι εύκολα προβλέψιμο αν πραγματικά η πόλη δουλέψει επαγγελματικά και προσελκύσει νέες πτήσεις τα επόμενα χρόνια. «Για το θέμα έχω ενημερώσει σχετικά τον κ. Μπεκίρη, επικεφαλής του εδώ Γραφείου του Πρωθυπουργού» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΘ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας επεσήμανε ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο τουρισμός της πόλης είναι η ποιοτική αλλαγή του. «Έως τώρα η Θεσσαλονίκη στηρίζεται κυρίως στον οδικό τουρισμό, όμως η περιοχή πρέπει να εκμεταλλευτεί επιτέλους το πολύ καλό αεροδρόμιο της για να προσελκύσει και αγορές με σαφώς υψηλότερο εισόδημα από αυτές των Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Τορνιβούκας. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ αναφέρθηκε επίσης και στην πολύ κακή εικόνα αναφορικά με την καθαριότητα που παρουσίασε η πόλη κατά τη διάρκεια των φετινών εορτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος στο χαιρετισμό του ανακοίνωσε τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, η οποία σκοπό θα έχει να προσδιορίσει την τουριστική ταυτότητα της πόλης. Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι τα προβλήματά της πόλης είναι μεγάλα. Η καθημερινότητα της πρέπει να αλλάξει και ήδη τα πρώτα βήματα γίνονται με την αρωγή βεβαίως και της κεντρικής Πολιτείας.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η νέα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ανάγκη η πόλη να έχει ευχαριστημένους επισκέπτες που θα την διαφημίζουν με τα όποια θετικά αποτελέσματα. «Θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης με στόχο η Θεσσαλονίκη να έχει τον τουρισμό που της αξίζει» επεσήμανε η κ. Χατζηβασιλείου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, καθώς και ο συντονιστής του γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Γιάννης Παπαγεωργίου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, η Διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Ματθαίου, η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας Περσεφόνη Τρίχα, ο Διευθυντής της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού Λάμπρος Τούμπας, η Διευθύντρια Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας Ξένη Γερνά, η Αντιπρόεδρος του TCB Βίκυ Παπαδημητρίου, η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης  Αθανασία Θεοχαρίδου, ο πρώην προϊστάμενος του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας  Θωμάς Γκουντάντσης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης κ.α.

Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Holiday Inn Thessaloniki για την εξαιρετική φιλοξενία, καθώς και τον αποκλειστικό χορηγό αερομεταφορών της, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines που, συνεχίζοντας την στήριξη των δράσεων της Ένωσης, προσέφερε για τον τυχερό του φλουριού δώρο ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΓΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΝΑ

Παράτησε την Νομική για τη Νέα Υόρκη, φλέρταρε με ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά αγάπησε τα περιοδικά, πήρε συνέντευξη από την Cicciolina έως την Hilary Clinton, αποτύπωσε τη χρυσή εποχή της πόλης στο Close Up, θέλει να γράψει ή βιβλίο ή σενάριο για ταινία, συλλέγει μολύβια και επαναλαμβάνει σαν μάντρα το "δεν υπάρχει χαρά" έως εκνευρισμού-των άλλων!

/ Δείτε ακόμα

CITY SOCIAL

9.2.20244:29 μμ

  Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας έκοψε την πίτα του 2024 παρουσία μελών και φίλων από φορείς της πόλης.   Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ένα ζεστό κλίμα συνάθροισης, ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα που

CITY SOCIAL

5.2.20249:30 μμ

    Έγινε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Sales Trunk Show, στη boutique Stylefax της γνωστής στυλίστριας Άννας Καψάλη, με κομμάτια από τη χειμερινή συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια και κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου, γνωστού μας από το Survivor

CITY SOCIAL

2.2.20249:30 μμ

    Στο ατμοσφαιρικό Pink Dot cafe του Hondos Center της Apollonia Politia, φιλοξενήθηκε η διοργάνωση του lifestyle site Positivelife.gr της P.R. Consultant Χριστίνας Τζελέπογλου με ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων δημιουργικής λειτουργίας.   Έτσι, εγκαινίασε μία σειρά εκδηλώσεων με

CITY SOCIAL

1.2.20249:45 μμ

      H Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης ΥΠΑΤΙΑ, διοργάνωσε τα βραβεία ΥΠΑΤΙΑ 2024 στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης. Έξι πρόσωπα – αγωνιστές της ζωής, που ξεχώρισαν με τη στάση τους και τη συνεισφορά τους στον συνάνθρωπο, βραβεύτηκαν για

CITY SOCIAL

18.1.20241:25 μμ

    Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, όπως εδώ και 18 χρόνια, το δεύτερο Σάββατο κάθε νέου έτους, το ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, στο Grand Hotel Palace.   Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης

CITY SOCIAL

28.12.20231:41 μμ

      Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στο fashion show του lifestyle brand ZEUS+ΔIONE που διοργάνωσε το «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki.   Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή