Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / CITY SOCIAL / 19 φλουριά στην πίτα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου – Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη Στέλιου Συμεωνίδη

CITY SOCIAL

18/01/20241:25 μμ

19 φλουριά στην πίτα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου – Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη Στέλιου Συμεωνίδη

Καλύτερη χρονιά για τους επαγγελματίες ήταν η ευχή όλων όσων απηύθηναν από βήματος χαιρετισμό

19 φλουριά στην πίτα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου – Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη Στέλιου Συμεωνίδη

 

 

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, όπως εδώ και 18 χρόνια, το δεύτερο Σάββατο κάθε νέου έτους, το ετήσιο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας, στο Grand Hotel Palace.

 

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως η νέα χρονιά ξεκινά με δυσκολίες καθώς «όταν το καταναλωτικό κοινό δεν ψωνίζει η αγορά δεν πάει καλά» . Παράλληλα, εξέφρασε την αγάπη του για το Επιμελητήριο, εκφράζοντας συγχρόνως έντονη δυσαρέσκεια για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο υπολογίζει το φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες βάση τεκμαρτού και όχι βάση πραγματικού εισοδήματος.

 

Εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα Μακεδονία – Θράκη κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταθερότητα και την αξιοπιστία που εκπέμπει η Ελλάδα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, παράγοντες που οδήγησαν ώστε να αναδειχθεί από τον Economist χώρα της χρονιάς.

Την ανάγκη στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών από την πολιτεία υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Αθανάσιος Γλαβίνας.

Στην επί σειρά ετών φιλία του με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη αναφέρθηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και πρόσθεσε «η υπεράσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών είναι υπεράσπιση των συμφερόντων της ίδιας της Θεσσαλονίκης. Κομίζουμε μία νέα πρόταση για την επανεκκίνηση των σχέσεων του κεντρικού Δήμου με όλα τα Επιμελητήρια της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούμε άμεσα τη συγκρότηση ενός Συμβουλίου με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Επιμελητηρίων».

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία δήλωσε ότι διαχρονικά το επιχειρείν είχε ως στόχο την συλλογική πρόοδο γνωστοποιώντας παράλληλα ότι στην ΠΚΜ τα ανταποδοτικά τέλη για επαγγελματίες θα είναι μηδενικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης ο οποίος είναι και μέλος της διοίκησης του ΕΕΘ, επισήμανε το γεγονός πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άκουσαν όσο θα έπρεπε τα επιμελητήρια. Έκλεισε με την ευχή για αυξημένους τζίρους στις επιχειρήσεις.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος χαιρετισμό απεύθυνε ο Ά αντιπρόεδρος της και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος.

 

 

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα του ΕΕΘ έκοψε και φέτος ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης μαζί με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής. Τυχερός στον οποίο έπεσε το φλουρί από την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας ήταν ο πρόεδρος του ΕΕΘ!  Το δώρο ήταν μια ασημένια εικόνα της Παναγίας.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι.

Ο κ. Ζορπίδης παρέδωσε στα μέλη της οικογένειας μια τιμητική πλακέτα για την 11ετή προσφορά του στο ΕΕΘ, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κλεόβουλο Θεοτόκη να τονίζει «Τιμούμε σήμερα την μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του σε πάρα πολλούς τομείς πανελλαδικά και ήταν επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα και με ότι έχει καταπιαστεί. Ελπίζω η πόλη μας να ευτυχήσει να έχει στην υπηρεσία της και άλλους ικανούς πολίτες σαν τον Στέλιο Συμεωνίδη».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΓΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΝΑ

Παράτησε την Νομική για τη Νέα Υόρκη, φλέρταρε με ραδιόφωνα και εφημερίδες αλλά αγάπησε τα περιοδικά, πήρε συνέντευξη από την Cicciolina έως την Hilary Clinton, αποτύπωσε τη χρυσή εποχή της πόλης στο Close Up, θέλει να γράψει ή βιβλίο ή σενάριο για ταινία, συλλέγει μολύβια και επαναλαμβάνει σαν μάντρα το "δεν υπάρχει χαρά" έως εκνευρισμού-των άλλων!

/ Δείτε ακόμα

CITY SOCIAL

13.4.202412:49 μμ

  Το One Salonica Outlet Mall γιόρτασε την 9η επέτειo του με ένα «90s’ Spring VIP Party»!   Η εκδήλωση συγκέντρωσε επιχειρηματίες, πελάτες, συνεργάτες καθώς επίσης λαμπερές παρουσίες της τοπικής κοινωνίας, influencers και λάτρεις της μόδας, σε μια επιτυχημένη βραδιά

CITY SOCIAL

12.4.202411:28 πμ

  Μια μαγική βραδιά χάρισαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης δύο σπουδαίοι μουσικοσυνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής οι οποίοι μετά από 35 χρόνια συνέπραξαν και πάλι μαζί, αυτή τη φορά στη σκηνή του κατάμεστου από

CITY SOCIAL

2.4.20243:13 μμ

        Το περιοδικό GLOW γιόρτασε την έκδοση του 200ού του τεύχους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: το πρώτο exclusive café που δημιουργήθηκε ποτέ από έντυπο στην Ελλάδα, το Glow Fabulous Café έφερε την απόλυτη pop-up GLOW εμπειρία

CITY SOCIAL

22.3.20243:05 μμ

  Η μπίρα Fischer ήταν και φέτος παρούσα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ως χορηγός των Βραβείων Κοινού, για 10η συνεχόμενη χρονιά. Δέκα ημέρες γεμάτες ξεχωριστές προβολές ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, κέντρισαν το ενδιαφέρον χιλιάδων σινεφίλ, οι οποίοι παρακολούθησαν

CITY SOCIAL

9.2.20244:29 μμ

  Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας έκοψε την πίτα του 2024 παρουσία μελών και φίλων από φορείς της πόλης.   Στη διάρκεια της εκδήλωσης, σε ένα ζεστό κλίμα συνάθροισης, ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα που

CITY SOCIAL

5.2.20249:30 μμ

    Έγινε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Sales Trunk Show, στη boutique Stylefax της γνωστής στυλίστριας Άννας Καψάλη, με κομμάτια από τη χειμερινή συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια και κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου, γνωστού μας από το Survivor

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή