Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / «Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις»! Σήμερα (05/10) διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Θεαγένειο νοσοκομείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

05/10/2021 7:15 πμ

«Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις»! Σήμερα (05/10) διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Θεαγένειο νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 5/10/2021 στις 08:00 οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου νοσοκομείου.

«Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις»! Σήμερα (05/10) διαμαρτυρία των εργαζομένων στο Θεαγένειο νοσοκομείο

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 5/10/2021 στις 08:00 οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου νοσοκομείου.

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα στην είσοδο του νοσοκομείου με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα τους και να απαιτηθούν άμεσα λύσεις!

«Χορτάσαμε λόγια και υποσχέσεις. Φτάνει πια η κοροϊδία. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε» αναφέρουν μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο βρίσκεται αυτή την περίοδο στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων σχετικά με την υποστελέχωση των τμημάτων και των υπηρεσιών του.

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα το Θεαγένειο, παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, επωμίσθηκε την περίθαλψη χιλιάδων ογκολογικών ασθενών της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο. Εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί  τους  ασθενείς του κανονικά χωρίς να αναστείλει καθόλου την λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζομένων του κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο. Όμως δεν αναγνωρίστηκε έμπρακτα από το Υπουργείο Υγείας. Ελάχιστες οι προσλήψεις προσωπικού και αυτές μόνο επικουρικών, που δεν έφτασαν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Ελάχιστη χρηματοδότηση που δεν καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου. Καινούργια τμήματα δημιουργήθηκαν με το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης ήρθε το τελευταίο διάστημα να προστεθούν οι 35 αναστολές συναδέλφων που δεν εμβολιάστηκαν, οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η επικείμενη μεταφορά του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας τον επόμενο μήνα στην Πυλαία, όπου θα χρειαστούν πάνω από 40 εργαζόμενοι για να στελεχωθεί και δεν έχει προσληφθεί κανένας ακόμα.

Φτάσαμε στο σημείο νοσηλευτικά τμήματα στα οποία νοσηλεύονται 30 ασθενείς να υπάρχει στην βάρδια μία νοσηλεύτρια και σε εργαστήρια με μεγάλο φόρτο εργασίας ένας τεχνολόγος. Στο διοικητικό η ίδια κατάσταση. Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα τμήματα καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Τίθεται πλέον θέμα εύρυθμης λειτουργίας των τμημάτων του Νοσοκομείου μας.

Στους συναδέλφους μας επικουρικούς που έβαλαν πλάτη όλο αυτό το διάστημα, οι συμβάσεις τους  ανανεώνονται για λίγους μήνες επιτείνοντας την εργασιακή τους ομηρία. Οι συνάδελφοι που βγήκαν σε αναστολή από τους οποίους πολλοί εργαζόταν πάνω από 30 χρόνια στο νοσοκομείο, έχει κοπεί ο μισθός, δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ αντιμετωπίζοντας πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Οι τρίμηνες συμβάσεις που θα κάλυπταν τα κενά από τις αναστολές έμειναν στα λόγια.

Οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην φύλαξη του νοσοκομείου με ΣΟΧ δεν συμπεριλαμβάνονται στην 5μηνη ανανέωση συμβάσεων των υπόλοιπων επικουρικών και είναι στον αέρα. Η σύμβαση τους λήγει στο τέλος του χρόνου και ο εργολάβος είναι προ των πυλών.

Η ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον όπως και τα άλλα θεσμικά αιτήματα μας.

Ο σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον ξεκάθαρος. Κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών, επιστροφή των εργολάβων, Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, εργαζόμενοι στην δημόσια Υγεία σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας και απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπέρ του ιδιωτικού.

Την Τρίτη 5/10/2021 στις 08.00 π.μ οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου με σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να απαιτήσουμε άμεσα λύσεις!

ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων μας που βγήκαν σε αναστολή στην εργασία τους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση της χρηματοδότησης
  • Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

24.10.2021 6:15 πμ

Έξι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν:   από τις 07:00 έως τις 08:30 στον δήμο Δέλτα. Από την διακοπή θα επηρεαστούν

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

24.10.2021 6:00 πμ

Η σημερινή πρόγνωση του καιρού σε Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα.  Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια- παραθαλάσσια, κυρίως στο

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

24.10.2021 5:15 πμ

Χρειάζεστε φαρμακείο και δεν βρίσκετε; Τώρα με μόνο ένα κλικ μπορείτε να δείτε όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, εφημερεύουν τα παρακάτω φαρμακεία είτε στο Πολεοδομικό Συγκρότημα είτε

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

24.10.2021 5:00 πμ

Τα νοσοκομεία και οι κλινικές που εφημερεύουν σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.    Δείτε αναλυτικά: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Εθν.Αμύνης 41, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2313308100 08:00-08:00 (Επομένης) Αγγειοχειρουργική, Καρδιολογική, Ορθοπαιδική, Ουρολογική, Παθολογική, Χειρουργική   Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.10.2021 7:45 μμ

Xειροπέδες σε έναν 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αναζητήσεων για τον εντοπισμό οχήματος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.10.2021 7:07 μμ

Στη σύλληψη  δύο ατόμων για κλοπές σε καταστήματα προχώρησαν  χθες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.   Συγκεκριμένα, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ευόσμου, 32χρονη ημεδαπή, η οποία αφαίρεσε από κατάστημα (super market) διάφορα προϊόντα. Από την

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

24.10.2021 5:30 πμ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

23.10.2021 11:00 μμ