Site icon ThessNews

Σοκαριστικά ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ – Δύο οπλοστάσια στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Pixabay

 

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 56 και 63 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν χθες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών», παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και παράβαση Νομοθεσίας που αφορά σε «Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και άλλες διατάξεις».

 

Μετά από σχεδιασμένη επιχείρηση των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο 56χρονος στην Έδεσσα και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του, καθώς και από τρεις 3 οικίες που χρησιμοποιεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

 

 

 

Στη συνέχεια την ίδια ημέρα, εντόπισαν και τον 63χρονο στην Έδεσσα, από την κατοχή του οποίου, καθώς και από την οικία του και από αποθηκευτικούς χώρους αυτής, κατασχέθηκαν:

 

 

 

 

 

 

 

Οι κατασχεθείσες εκρηκτικές ύλες-πυροκροτητές κ.α. παραδόθηκαν σε
αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας και δείγματα αυτών θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένα εκ των παραπάνω οχημάτων, που έφερε ίχνη παραποίησης αριθμού
πλαισίου, κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα, πιστόλι κρότου, ουσιώδη μέρη όπλων και πυρομαχικά (φυσίγγια) θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση σε αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

Το κατασχεθέν πολεμικό-στρατιωτικό υλικό (οξειδωμένα βλήματα όλμου και οξειδωμένες χειροβομβίδες) παραδόθηκε σε αρμόδιο συνεργείο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα
οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.