Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αρπαγή 10χρονης: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης – «Ήθελα να προσφέρω μητρικά αισθήματα»

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

02/12/20217:05 μμ

Αρπαγή 10χρονης: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης – «Ήθελα να προσφέρω μητρικά αισθήματα»

Η πολύωρη δική ξεκινησε στις 11 το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα.

Αρπαγή 10χρονης: Ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης – «Ήθελα να προσφέρω μητρικά αισθήματα»

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων της πολύκροτης δικής για την αρπαγή και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020.

 

Η πολύωρη δική ξεκινησε στις 11 το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα.

 

Η κατηγορούμενη ανεβαίνοντας στο βήμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήθελε να προσφέρει τα μητρικά της αισθήματα καθώς της έλειπε το παιδί της, ενώ παραδέχθηκε μετανιωμένη πως χορήγησε ναρκωτικά στην ανήλικη, αρνήθηκε όμως την οποία σεξουαλική κακοποίηση.

 

«Δεν είχα στο πλάνο μου να πάω να πάρω το παιδί. Κοίταξα το ρόλοι μου και είχα στο νου μου ότι θα πάω να πάρω το παιδί μου. Το μυαλό μου ήταν θολωμένο. Την πήρα σπίτι για να παίξουμε και να βγάλω τα μητρικά αισθήματα που ένιωθα».

 

Τι έγινε στο σπίτι της κατηγορούμενης όσο κρατούσε την ανήλικη

 

«Πήγαμε όντως σπίτι μου με το ταξί, το ταξι δεν σταμάτησε πουθενά. Ανεβήκαμε πάνω της έβαλα ένα χυμό και από αυτό το χυμό ήπιαμε και οι δύο. Δεν είχα αναμείξει τίποτα μέσα μέχρι εκεί η τη στιγμή και δεν είχα και πρόθεση να το κάνω. Αργότερα έβγαλα τα παπούτσια της και εκεί μου μύρισαν τα ποδαράκια της και την ρώτησα αν θέλει να κάνουμε ένα μπάνιο.

Την έβαλα να κάνει μπάνιο την σαπούνισα με τα χέρια μου και δεν άγγιξα τα ευαίσθητα σημεία της με τον τρόπο που περιγράφεται. Εγώ δεν έβγαλα τα ρούχα μου και δεν έκανα μπάνιο μαζί της. Μου ζήτησε να γεμίσει την μπανιέρα. Τη γέμισα και την άφησα, πήγα στην κουζίνα και έκανα τη χρήση. Το απόγευμα κάποια στιγμή με ρώτησε πότε θα πάω σπίτι μου είναι καλά η μαμά μου; Εκεί συνειδητοποιήσα ότι έκανα μεγάλο λάθος. Πήγα στην κουζίνα έκανα την τελευταία χρηση μου και έκοψα και δύο ηρεμιστικά ζαναξ που είχα και κακώς το έδωσα στη μικρή. Της είπα πάμε να κοιμηθούμε και θα πάμε το πρωί στη μητέρα σου. Δεν ήταν σκοπός μου να το απαγαγω για να του κάνω κακό» σημείωσε η 34χρονη.

 

Τέλος σε ερώτηση της εισαγγελέα γιατί συνέχισε να εκδίδεται αφού είχε χώρισε με τον σύντροφο που την προέτρεπε απάντησε πως είχε συνηθίσει.

 

Η ημέρα επιστροφής της ανήλικης

 

«Την επόμενη μέρα όταν σηκώθηκε ήταν δύσκολο να συνέλθει για να μπορέσω να τη γυρίσω πίσω. Εκείνη την ώρα μου ήρθε η κακή ιδέα να χρησιμοποιήσω ό,τι ίχνη είχαν μείνει από την κοκαΐνη.

 

Κατανοώ ότι μπορούσα να προκαλέσω κακό στο παιδί», σημείωσε και επισήμανε πως άφησε την 10χρονη το πρωί του Σαββάτου. «Δεν είχα σκοπό να την εγκαταλείψω. Της είπα να με ακολουθήσει από πίσω. Την εντόπισαν αμέσως και όταν είδα το περιπολικό απομακρύνθηκα και έφυγα».

 

Ποια η σχέση της με τον κατηγορούμενο

 

Σχετικά με τον 41χρονο η ίδια δήλωσε πως δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση και πως την ημέρα που την συνάντησε για να της δώσει το λάπτοπ της και του αποκάλυψε την πράξη της εκείνος την προέτρεψε να καλέσει την αστυνομία και να παραδώσει άμεσα το παιδί πίσω στην οικογένεια του.

 

41χρονος κατηγορούμενος: «Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι κινδυνεύει το παιδί»

 

Στην δική του απολογία ο 41χρονος δήλωσε πως είχε ερωτικές σχέσεις με την 34χρονη και πως του είχε μιλήσει για τη μικρή.

 

«Μάζεψα κάποια πράγματα και πήγα να της τα δώσω κάτω από το σπίτι της. Μου είπε έκανα ένα λάθος. Της είπα να καλέσει την αστυνομία. Ήταν σε μια κατάσταση πανικού . Έκλαιγε, έκλαιγα κι εγώ, αγκαλιαζόμασταν, φιλιόμασταν. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένη η κατάσταση».

 

Σε ερώτηση μάλιστα γιατί δεν κάλεσε ο ίδιος της αρχές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Ήξερα ότι περιστασιακά έκανε χρήση ουσιών. Δεν πίστευα ότι μια γυναίκα που είναι μάνα θα κάνει κακό στο παιδί. Δεν πίστευα ότι το παιδί θα κινδυνεύει, ενώ πρόσθεσε «Ντρεπόμουν να πάω να καταγγείλλω εγώ και να εξηγήσω στην οικογένεια μου πως ήρθα τόσο κοντά με μια εκδιδόμενη. Κυρίως όμως δεν πίστευα ότι κινδυνεύει το παιδί. Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν κατάλαβα από νωρίς την κατάσταση και ντρέπομαι για την κατάσταση που βρίσκομαι και έχω υποβάλει την οικογένειά μου».

 

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στην αγόρευση της αναφέροντας πως η κατηγορούμενη τα είχε προετοιμάσει όλα πάρα πολύ καλά.

 

« Φρονω ότι το είχε προετοιμάσει πάρα πολύ καλά και αυτό πρόκειται και από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο και από τις επισκέψεις της μέρες πριν έξω από το σχολείο. Χρησιμοποιησε ένα ψέμα. Ακόμη, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανέμειξε ζάναξ στο χυμό της, ακριβώς για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια για τις ανήθικες ασχολίες της. Το κορίτσι εντόπισε την πικρή γεύση του χυμού. Και πλέον ήταν σε κατάσταση σχεδόν αφασίας», σημείωσε η εισαγγελέας.

 

Η εισαγγελέας στο τέλος της αγόρευσής της πρότεινε να κριθεί ενοχή η κατηγορούμενη για όλες τις κατηγορίες, ενώ ο κατηγορούμενος ενοχος για συνεργία στην απαγωγή αθώος για συνέργεια στην έκθεση, λόγω αμφιβολιών.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20246:00 μμ

  Αθώοι κρίθηκαν 49 διαδηλωτές, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για εμπλοκή σε επεισόδια, που έγιναν στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, τον Σεπτέμβριο του 2020, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.   Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20244:44 μμ

  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια της πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά και παράλληλα εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο, Σάββατο, 13.4.2024 και

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20243:47 μμ

  Στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, όταν πολυπληθής ομάδα ατόμων εισέβαλε στο αγωνιστικό τερέν όπου αγωνιζόταν η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης (ανήκει

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20243:00 μμ

  «Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για έναν 23χρονο Αλγερινό που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός 24χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο του 2021, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν μετά από μεταξύ τους επεισόδιο κατά το οποίο δέχθηκε επίθεση από τον

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20242:02 μμ

  Ελεύθερος ο 50χρονος που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία του 15χρονου γιου του για τους ξυλοδαρμούς και τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα του με θύμα εκείνον και τη μητέρα του.     Το

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

12.4.20241:13 μμ

  Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται σήμερα ο 50χρονος που καταγγέλθηκε από τον 15χρονο γιο του ότι κακοποιούσε τη μητέρα του. Ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι περιστατικά κακομεταχείρισης της μητέρας του έχουν συμβεί και στο παρελθόν ενώ και ο ίδιος έχει

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13.4.20244:41 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή