Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΘ: Στηρίζουν τον Πρύτανη οι Καλαφάτης-Τζιτζικώστας-Ζέρβας-Καϊτεζίδης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14/05/2022 8:27 μμ

ΑΠΘ: Στηρίζουν τον Πρύτανη οι Καλαφάτης-Τζιτζικώστας-Ζέρβας-Καϊτεζίδης

Τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαϊωάννου στηρίζουν με δηλώσεις τους οι ανώτατοι αιρετοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

ΑΠΘ: Στηρίζουν τον Πρύτανη οι Καλαφάτης-Τζιτζικώστας-Ζέρβας-Καϊτεζίδης

Γράφει THESSNEWS-DESK

Τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαϊωάννου στηρίζουν με δηλώσεις τους οι ανώτατοι αιρετοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

 

Ο κ. Παπαϊωάννου έχει βρεθεί στο στόχαστρο μερίδας των φοιτητών αλλά και της αντιπολίτευσης για την παρουσία των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό campus ώστε να γίνει η βιβλιοθήκη στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΙΚΗ“, Σταύρος Καλαφάτης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στηρίζουν τον Πρύτανη και τις ενέργειές του.

 

«Ο δρόμος που χάραξε η κυβέρνηση -εισάγοντας συγκεκριμένες ρυθμίσεις και θεσμούς- για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμιά μας και την εμπέδωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, δεν ανακόπτεται και δεν σταματά. Το στέκι των καταληψιών στο ΑΠΘ, όσο κι αν τους βόλεψε για 34 χρόνια, θα γίνει βιβλιοθήκη όποιοι κι αν αντιδρούν, όσο κι αν αντιδρούν, ξεκαθαρίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες των πρυτανικών Αρχών, του πρύτανη του ΑΠΘ, των διδασκόντων και των φοιτητών. Υπηρετούμε την ελευθερία στη γνώση, στην έρευνα, στο δικαίωμα του φοιτητή να έχει στη διάθεσή του μια βιβλιοθήκη γνώσης και όχι μια αποθήκη αναιμίας. Ήμουν, είμαι και θα είμαι κατά της βίας, από όπου κι αν προέρχεται».

Ανάλογη είναι και η δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα αναφορικά με τις δράσεις του Πρύτανη: «Η συνεργασία που έχουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον Πρύτανη και τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ είναι ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική, με εμφανή και μετρήσιμα αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και τους ερευνητές, αλλά και για τον τόπο μας, την κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας στηρίζουμε τις ενέργειες του Πρύτανη του ΑΠΘ και για ένα ανοιχτό, εξωστρεφές και ασφαλές Πανεπιστήμιο, στο οποίο οι καθηγητές, οι φοιτητές και οι ερευνητές επιτελούν το διδακτικό και επιστημονικό τους έργο και ταυτόχρονα εκφράζουν ελεύθερα, χωρίς φόβο τις ιδέες και τις απόψεις τους. Θέλουμε Πανεπιστήμια που βρίσκονται μέσα στην κοινωνία, σύγχρονα και ανοιχτά, στα οποία δεν έχουν θέση οι παραβατικές συμπεριφορές, ο εκφοβισμός και η ανασφάλεια, αλλά αποτελούν σημεία αναφοράς και προόδου, στα οποία αναπτύσσονται νέες ιδέες, παράγεται έρευνα και νέα γνώση και δίνεται χώρος έκφρασης και δημιουργίας στους νέους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Τα ζητήματα φύλαξης και ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της πατρίδας μας πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Συνιστούν μια διαρκή εκκρεμότητα από το παρελθόν και εγκλωβίζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα σ’ έναν δημόσιο διάλογο για θέματα, που άλλες χώρες έχουν αφήσει πίσω τους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που φιλοξενεί μεγάλα πανεπιστήμια, έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών, ερευνητών, καθηγητών και εκπαιδευτικού προσωπικού. Είναι κρίμα όλος αυτός ο πλούτος, η περιουσία του ελληνικού λαού, το ανθρώπινο δυναμικό να παραμένει δέσμια μιας συζήτησης, που θα έπρεπε να είναι ξεπερασμένη. Όλοι θέλουμε πανεπιστήμια σύγχρονα, με υποδομές, με κανόνες, με επαρκή χρηματοδότηση. Πανεπιστήμια ασφαλή και «ανοιχτά», χωρίς βία, χωρίς βανδαλισμούς, χωρίς ακρότητες. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι ζήτημα δημοκρατίας, εν τέλει ζήτημα παιδείας», τονίζει.

«Αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο μας θλίβουν όλους είναι η μάχη του εκσυγχρονισμού και το καινούργιο απέναντι στα παλιά κατεστημένα τα προβληματικά που κρατούν δέσμια τα ελληνικά πανεπιστήμια», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζιδης.

«Στη μάχη για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο θεωρούμε ότι πρωταγωνιστεί ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου τον οποίο τον στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουμε πάρει και αποφάσεις σχετικές. Πιστεύουμε ότι το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο θα είναι κυψέλη για τη γνώση, τη μάθηση και τον πολιτισμό. Τα όσα γίνονται εκεί χαρακτηρίζουν τις προηγούμενες κακές πρακτικές πρέπει να πάρουν ένα τέλος. Το ζητά το ελληνικό πανεπιστήμιο, το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

23.5.2022 10:40 πμ

Tην προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία, καθώς το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς.   Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 10:25 πμ

Νέα έκτακτη διακοπή νερού είναι σε εξέλιξη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό είναι η περιοχή του Αγίου Ιωάννη, και ειδικότερα οι οδοί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Τρίτση, καθώς και όλες οι παρακείμενες οδοί. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 10:00 πμ

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τρείς κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής, που έλαβαν χώρα στη δυτική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:35 πμ

Στην αυτόφωρη σύλληψη επτά ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.   Αναλυτικότερα, αστυνομικοί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:22 πμ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα νέα έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό είναι η περιοχή του Αγίου Παύλου, κι ειδικότερα η οδός Αθανασίου Διάκου, καθώς κι όλες οι παρακείμενες οδοί. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:13 πμ

Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή