Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΘ: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19/02/20247:30 πμ

ΑΠΘ: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή

Η σχολή τελούσε υπό κατάληψη η σχολή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΑΠΘ: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Από νωρίς το πρωί είναι έντονη η κινητοποίηση των αρχών, με τους αστυνομικούς να έχουν μπει μέσα στην σχολή. Στόχος η απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η εξεταστική των φοιτητών. Τα πνεύματα αυτήν την ώρα είναι ήρεμα.

Έξω από το κτίριο υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Το Σάββατο ο κοσμήτορας της Νομικής Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε στείλει επιστολή στους φοιτητές που κάνουν κατάληψη
απευθύνοντας έκκληση να αρθεί η κατάληψη ώστε να σωθεί η εξεταστική.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές, Γνωρίζουμε καλά και συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία σας για την τύχη της εξεταστικής, καθώς και την απόγνωση στην οποία βρίσκεστε πολλοί από εσάς (όπως και οι οικογένειές σας) εξ αιτίας της διαρκούς αβεβαιότητας που βιώνετε καιρό τώρα και της βλάβης που αναμφισβήτητα θα υποστείτε αν χαθεί η εξεταστική. Πρώτιστο μέλημα και καθήκον μας είναι να περιφρουρήσουμε την αξία του πτυχίου σας. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να μη διενεργήσουμε διαδικτυακές εξετάσεις. Διαδικτυακές εξετάσεις αναγκαστήκαμε να κάνουμε τον καιρό της πανδημίας. Δεν πρόκειται να το επαναλάβουμε υπό κανονικές συνθήκες.

Με την τυφλή δε ριζοσπαστικοποίηση που βιώνουμε στα ΑΕΙ τα τελευταία χρόνια και την εγκατάλειψη που υφιστάμεθα από την Πολιτεία, η οποία αδιαφορεί κάθε φορά που μερικές δεκάδες συναδέλφων σας κλειδώνουν έξω από ένα δημόσιο κτήριο ίσαμε 6.000 ενεργούς φοιτητές τριών Τμημάτων, τίποτα δεν εμποδίζει μια επόμενη, το ίδιο δυναμική, κινητοποίηση (με οποιαδήποτε αφορμή) να μας υποχρεώσει εκ νέου σε διαδικτυακή εξέταση τον Ιούνιο. Ή και τον επόμενο Σεπτέμβριο ή τον ερχόμενο Γενάρη. Και πάει λέγοντας… Πιστέψτε μας, δεν θα έχει κανένα νόημα τότε να κουράζεστε να σπουδάσετε στη Σχολή μας, το πτυχίο σας δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως αξία. Το επιχείρημα ότι άλλες Σχολές το κάνουν δεν είναι πειστικό, ιδίως σε καιρούς τόσο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, που ξέρει να εκτιμά πώς πήρε κανείς το πτυχίο του. Απομένει τώρα να περιορίσουμε τη ζημία που έχετε υποστεί πολλοί από εσάς.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, υπάρχει ακόμη χρόνος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, να μην χαθεί η εξεταστική για όλους, αν αξιοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου για να διενεργήσουμε τις εξετάσεις που χάσαμε. Έχουμε διερευνήσει τη διαθεσιμότητα των αιθουσών στο κτήριο μας και κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Από ‘κει και πέρα, και τα τρία Τμήματα που συγκατοικούμε στο κτήριο της ΝΟΠΕ (ήτοι της Νομικής, των Οικονομικών και των Πολιτικών Επιστημών), έχουμε ορίσει ως απώτερο σημείο έναρξης του εαρινού εξαμήνου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώστε, μετά από 13 εβδομάδες διδασκαλίας, να συμπληρώσουμε το εξάμηνο στις 7 Ιουνίου και ακολούθως να διενεργήσουμε τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου τις επόμενες τρεις (3) εβδομάδες, ήτοι από τις 10 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Συνεπώς, κάνουμε έκκληση να αρθεί η κατάληψη, μέχρι αύριο το αργότερο, ώστε να διασώσουμε την εξεταστική.

Γνωρίζουμε ότι εις μάτην πολλοί από εσάς κινητοποιηθήκατε εκ νέου την περασμένη Τρίτη για να σηκώσετε την κατάληψη, λειτουργώντας μέσα σε δυσάρεστες συνθήκες. Απευθυνόμαστε, συνεπώς, στους καταληψίες φοιτητές και τους ζητούμε να δείξουν υπευθυνότητα και να διακόψουν την κατάληψη για να επιτρέψουν τη διενέργεια της εξεταστικής, διότι η ζημία που προξενούν είναι ανυπολόγιστη και δυσανάλογη. Και το γεγονός ότι δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν. Εάν μάλιστα υπήρχε ένας λόγος για να μη γίνει κατάληψη, προκειμένου να μην πυροβολήσουμε τα πόδια μας, ήταν ακριβώς η ίδρυση μη κρατικών, ανταγωνιστικών Πανεπιστημίων. Μη ρίχνουμε νερό στον μύλο των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είτε αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε θα ιδρυθούν στην Ελλάδα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20249:06 πμ

  Νωρίτερα είχε σημειωθεί καραμπόλα στην εξωτερική Περιφερειακή, με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων, ενός απορριμματοφόρων και ενός στρατιωτικού λεωφορείου.   Τα οχήματα είναι τέρμα δεξιά, σύμφωνα με αναφορές ακροατών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20248:28 πμ

  Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση του βασικού πυρήνα των χούλιγκαν που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, πραγματοποιεί η Αστυνομία.   Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 64 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20248:12 πμ

  Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης που είναι σε εξέλιξη από χθες, σήμερα θα φτάσει στο αποκορύφωμά του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20248:03 πμ

  Στις διαδικασίες για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως την Λ. Νίκης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.   Ανακοίνωσε πως έγινε δεκτή η ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο για την

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20247:43 πμ

  Εμπλέκονται τρία αυτοκίνητα, ένα απορριμματοφόρο και ένα στρατιωτικό λεωφορείο. Αναφέρθηκε μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός. Tα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας. Λίγο πριν τις 08:00 οδική βοήθεια φόρτωσε το ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν και το πιο χτυπημένο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20247:29 πμ

  Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 06:00 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη. Το ΙΧ υπέστη σοβαρές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.  

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20249:06 πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20247:29 πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20247:15 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

23.4.20247:10 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή