Αρχική / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Τίτλοι τέλους για το θρυλικό Internet Explorer

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

15/06/202210:45 μμ

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό Internet Explorer

Η Microsoft αποχαιρέτησε επίσημα σήμερα το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer, ένα από τα πρώτα εργαλεία αναφοράς για πλοήγηση στο διαδίκτυο

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό Internet Explorer

Γράφει THESSNEWS-DESK

Λίγο μετά το 1990, το ίντερνετ άρχισε να μπαίνει δειλά δειλά στη ζωή μας.

 

Φυσικά δεν είχε καμία σχέση με αυτό το εργαλείο το οποίο υπάρχει σήμερα. Αρκεί να θυμηθούμε τον ήχο που έκαναν τα modem μέχρι να συνδεθούν. Και αφού γινόταν με τα χίλια ζόρια η σύνδεση, τότε για να περιηγηθεί κάποιος έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον internet explorer.

Η Microsoft αποχαιρέτησε επίσημα σήμερα το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer, ένα από τα πρώτα εργαλεία αναφοράς για πλοήγηση στο διαδίκτυο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, πριν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και ξεπεραστεί στη συνέχεια κυρίως από την Google.

«RIP» με αστερίσκους

Η χρήση του Explorer θα εξακολουθεί να είναι δυνατή, αλλά ο γίγαντας από το Redmond (Πολιτεία της Ουάσινγκτον) δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης, που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από 27 χρόνια, τον Αύγουστο του 1995.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 το τέλος του Internet Explorer, που κυκλοφόρησε σε έντεκα διαδοχικές εκδόσεις, και τον Μάιο του 2021 έδωσε την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου του 2022.

Ο όμιλος σκοπεύει τώρα να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα περιήγησής του Edge, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 και επιτρέπει πλοήγηση «γρηγορότερη, ασφαλέστερη και πιο σύγχρονη από τον Explorer», τόνισε πέρυσι η Microsoft.

Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει ότι με το Edge οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται ιστοτόπους και εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν με τον Explorer.

Μικρό κομμάτι στην αγορά

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Kinsta, ο Explorer αντιπροσώπευε μόνο το 2% της αγοράς των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, έναντι 77% για το Google Chrome, 8% για το Safari (Apple) και 5% για το Edge.

Μετά την κυκλοφορία του, ο Explorer είχε αντικαταστήσει γρήγορα το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης στην ιστορία του διαδικτύου, το Netscape, σε σημείο που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 το 90% των χρηστών να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα.

Μηνύματα νοσταλγών του Internet Explorer έχουν σαρώσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτίσουν ένα τελευταίο φόρο τιμής στο μπλε γράμμα «e» που κοσμεί εδώ και καιρό τις οθόνες εκατοντάδων εκατομμυρίων υπολογιστών.

«Έχω την ηλικία του Internet Explorer. Ήταν τα παιδικά μου χρόνια. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο Μπράιαν Κέλερ, ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Μίσιγκαν.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

27.3.20247:30 μμ

  Μέσα από την Έκθεση Ads Safety Report, η Google μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του Gemini, για να καταστήσει τις προσπάθειές επιβολής

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

27.3.20241:36 μμ

  του Dr. Erol User                 Αν η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν έχει αγγίξει ακόμα τον κόσμο σας, σύντομα θα το κάνει. Ακολουθούν 9 λόγοι για τους οποίους η ανάπτυξη της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

27.3.20241:22 μμ

    Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης στο διαδίκτυο το 2022, ένας αριθμός που σημείωσε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, έδειξαν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

26.3.20243:00 μμ

  Οι κυβερνοεγκληματίες, βλέπουν πολλά υποψήφια θύματα σε μια ταχέως γηράσκουσα κοινωνία. Οι απατεώνες βάζουν στο μάτι τους ηλικιωμένους, επειδή υποψιάζονται ότι αυτοί έχουν περισσότερα χρήματα, αλλά ενδεχομένως λιγότερες ψηφιακές γνώσεις για να εντοπίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια μιας απάτης.  

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

22.3.20246:45 μμ

  «Εκτιμούμε ότι θα υπάρχουν μειώσεις και όχι αυξήσεις τιμών στις τηλεπικοινωνίες» ανάφερε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.   Ο υπουργός, επισήμανε ότι «οι τιμές τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν και δεν αυξήθηκαν» σημειώνοντας πως «η αύξηση του

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

21.3.20246:46 μμ

  Το BBC καταρτίζει σχέδια για την κατασκευή και εκπαίδευση του δικού του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιώντας δικά του αρχεία κειμένου.   Ένα στέλεχος του BBC τόνισε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι ο δημόσιος οργανισμός εξετάζει

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή