Αρχική / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Η Apple παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σύμφωνα με την Κομισιόν

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24/06/20246:10 μμ

Η Apple παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σύμφωνα με την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι απέστειλε τα πορίσματα στην Apple μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Η Apple παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σύμφωνα με την Κομισιόν

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Τα προκαταρκτικά πορίσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η Apple παραβιάζει τους νέους νόμους της ΕΕ που επιτρέπουν στις μικρότερες εταιρείες να ανταγωνίζονται και στους καταναλωτές να βρίσκουν φθηνότερες εναλλακτικές εφαρμογές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι απέστειλε τα πορίσματα στην Apple μετά από έρευνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η Apple δεν συμμορφώνεται με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA) «καθώς εμποδίζει τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια για προσφορές και περιεχόμενο».

Η Apple, που μπορεί να ασκήσει έφεση, έχει προθεσμία 12 μηνών για να συμμορφωθεί πριν αντιμετωπίσει πρόστιμα ύψους έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων της. Η ΕΕ ελπίζει ότι ο συνεχιζόμενος διάλογος θα οδηγήσει σε συμμόρφωση και όχι σε κυρώσεις.

Ο επίτροπος για τις Ψηφιακές Αγορές, Τιερί Μπρετόν, έγραψε στο X ότι «εδώ και πολύ καιρό η Apple συμπιέζει τις καινοτόμες εταιρείες και αρνείται στους καταναλωτές νέες ευκαιρίες και επιλογές».

Επιπλέον, η Κομισιόν έχει κινήσει νέα διαδικασία μη συμμόρφωσης κατά της Apple λόγω ανησυχιών ότι οι νέοι συμβατικοί όροι της για τους προγραμματιστές εξωτερικών εφαρμογών (third-party app) υπολείπονται επίσης των απαιτήσεων της DMA.

Πρόκειται για την τρίτη έρευνα μη συμμόρφωσης που ανοίγει η Επιτροπή για την Apple από τότε που τέθηκε σε ισχύ η DMA το 2023 και συνολικά η έκτη (εκκρεμούν άλλες δύο έρευνες για την Google και μία για τη Meta, την ιδιοκτήτρια του Facebook).

Η νομοθεσία DMA θεσπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο για να διασφαλίσει ότι έξι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες (μεταξύ τους η Google, η Amazon, η Meta και η ByteDance του TikTok), ανταγωνίζονται δίκαια.

Από την πλευρά της η Apple δηλώνει ότι συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προσθέτει ότι είχε προβεί τους τελευταίους μήνες σε μια σειρά αλλαγών για να συμμορφωθεί με την DMA, ανταποκρινόμενη στα σχόλια των προγραμματιστών και των ερευνητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

15.7.20242:54 μμ

  του Dr. Erol User                                    Με την πρόοδο της τεχνολογίας και την κατανόηση της νόησης, αυτό το άλλοτε φιλοσοφικό ερώτημα έχει πλέον εξελιχθεί

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10.7.202412:13 μμ

  Ο YouTuber Alex Burkan κατασκεύασε ένα αναδιπλούμενο φωτόσπαθο που θυμίζει αυτό του Star Wars και να μπει στο Γκίνες. Ο Alex Burkan είναι φανατικός του Star Wars και αυτό είναι που του έδωσε ώθηση να φτιάξει το φωτόσπαθο. «Όλη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8.7.20242:15 μμ

    του Dr. Erol User             Το τηλέφωνο που κουβαλάτε μαζί σας παράγει μια σταθερή ροή εξαιρετικά προσωπικών δεδομένων για εσάς. Είναι μια πηγή πληροφοριών πολύ πιο πλούσια από την ταυτότητα, το διαβατήριο ή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

2.7.20242:46 μμ

  του Dr. Erol User                Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το 64% των οργανισμών διαθέτουν επικεφαλής ΑΙ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ηγεσία και τη διαχείριση πρωτοβουλιών ΑΙ, και το 65%

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

25.6.20241:53 μμ

    του Dr. Erol User               Η άνοδος της τεχνολογίας blockchain φέρνει επανάσταση στον κλάδο των παιχνιδιών και δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Τα παιχνίδια web3 προσφέρουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.6.202410:30 μμ

  O εξαιρετικά ζεστός καιρός μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από το υλικό της συσκευής μας – μπορεί επίσης να αλλάξει το σήμα που λαμβάνει το τηλέφωνό μας.   Οι ειδικοί σημάτων UCtel γράφουν στον ιστότοπό τους ότι, ενώ μπορεί να

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20243:30 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή