Αρχική / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη-AI χρειάζεται Blockchain;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24/02/20242:48 μμ

Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη-AI χρειάζεται Blockchain;

Ενώ η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή μας, παρουσιάζει επίσης βαθιές ηθικές και πρακτικές ανησυχίες.

Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη-AI χρειάζεται Blockchain;

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

του Dr. Erol User

 

 

 

 

 

 

 

Η εκρηκτική πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει αλλάξει τον κόσμο για πάντα, ξεκλειδώνοντας έναν νέο χώρο ευκαιριών και δυνατοτήτων.

 

Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτική, επιτρέποντας εικονικούς βοηθούς, αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και καινοτομίες σε διάφορους τομείς.

Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως στον πραγματικό κόσμο, δεν είναι όλα λαμπερά και αστραφτερά, καθώς η ΤΝ συνοδεύεται από ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων και εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν προτού αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη της.

Ενώ έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε όλους τους κλάδους και να βελτιώσει τη ζωή μας, παρουσιάζει επίσης βαθιές ηθικές και πρακτικές ανησυχίες. Επιπλέον, με την αυξανόμενη επιρροή της ΤΝ σε κρίσιμες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η αξιοπιστία των δεδομένων στα οποία βασίζεται έχει καταστεί υψίστης σημασίας. Τα ελαττωματικά δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα, γεγονός που καθιστά αναγκαία μια λύση που διασφαλίζει την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα των δεδομένων.

Ευτυχώς, η σύγκλιση δύο ανατρεπτικών τεχνολογιών, της AI και της blockchain, πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και να ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον όπου η νοημοσύνη θα είναι συνυφασμένη με την αλήθεια.

Τεχνητή Νοημοσύνη με εμπιστοσύνη

Η Blockchainarmy πιστεύει ακράδαντα ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς ένα εργαλείο αλλά ένας σύντροφος που θα βαδίσει χέρι-χέρι με την ανθρωπότητα σε ένα απεριόριστο μέλλον. Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως η αλυσίδα μπλοκ και υποπεδία της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η μηχανική μάθηση, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας και η όραση υπολογιστών, η Blockchainarmy επαναπροσδιορίζει τα όρια της ανάπτυξης, της ανάπτυξης και της προσβασιμότητας της τεχνητής νοημοσύνης, εστιάζοντας την προσοχή της στην ανθρώπινη ανάπτυξη και ευημερία.

Από την ίδρυσή της, η Blockchainarmy υπερασπίζεται μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία πιστεύει ότι για να ζήσουν αρμονικά η τεχνητή νοημοσύνη και οι άνθρωποι στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να έχει έναν καρδιακό παλμό και έναν μηχανισμό που να εγγυάται ότι κάθε ενέργεια και απόφαση που λαμβάνει αυτή η ισχυρή τεχνολογία επιβλέπεται από έναν πραγματικό άνθρωπο, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της ηθικής και της ανθρωπιάς.

Αυτό το φιλόδοξο όραμα οδήγησε την Blockchainarmy να δημιουργήσει ένα μοναδικό σπίτι για την Τεχνητή Νοημοσύνη του μέλλοντος, το οποίο εδράζεται στα στέρεα τεχνολογικά θεμέλια της αλυσίδας μπλοκ (blockchain). Στο Humans Blockchain, αξίες όπως η εμπιστοσύνη, η ιδιοκτησία, η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ισότιμη πρόσβαση αποτελούν βασικούς πυλώνες που καθοδηγούν τη μελλοντική ανάπτυξη της ΤΝ.

 

Blockchain, ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης για την ΤΝ
Η τεχνητή νοημοσύνη περιστρέφεται βασικά γύρω από τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και τη δημιουργία περιεχομένου. Μερικοί από τους σημαντικότερους κινδύνους που ενέχει η ΤΝ είναι η ανεξέλεγκτη διάδοση μη ελεγχόμενου περιεχομένου, εφαρμογών και κώδικα στο ψηφιακό πεδίο. Αυτά τα ανεξέλεγκτα στοιχεία μπορούν να διεισδύσουν στο διαδίκτυο και να επηρεάσουν αρνητικά ανυποψίαστα άτομα.

Ο μετριασμός αυτού του ζητήματος απαιτεί από τους προγραμματιστές να ενσωματώσουν την εμπιστοσύνη απευθείας στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η αλυσίδα μπλοκ αναδεικνύεται ως ιδανική λύση, επειδή λειτουργεί ως το ιδανικό επίπεδο εμπιστοσύνης για την ΤΝ, παρέχοντας ένα αμετάβλητο, χρονικά σφραγισμένο αρχείο του περιεχομένου, των εφαρμογών και του κώδικα που παράγονται από την ΤΝ. Αυτό διασφαλίζει τη λογοδοσία και την ιχνηλασιμότητα, κρίσιμα χαρακτηριστικά για την υπεύθυνη ανάπτυξη ΤΝ.

Η σύγκλιση της ΤΝ με την αλυσίδα μπλοκ προσφέρει νέες ευκαιρίες για διάφορους κλάδους. Ενισχύει όχι μόνο την ιδιωτικότητα αλλά και την αξιοπιστία και τη διαφάνεια. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από οικονομικά αποδοτικές λύσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν εξατομικευμένες λύσεις blockchain που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες επιχειρηματικές απαιτήσεις τους. Συνολικά, η συνέργεια με την αλυσίδα μπλοκ ενισχύει τις δυνατότητες της ΤΝ, καθιστώντας την τεχνολογία προσιτή σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων.

Το Blockchain των ανθρώπων – διαμορφώνοντας το μέλλον της AI

Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματιστικού εγχειρήματος βρίσκεται το Humans Blockchain, ένα ασφαλές και διαφανές οικοσύστημα που έχει σχεδιαστεί για τον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης. Παρέχει μια πλατφόρμα για οποιονδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση, να κατέχει και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τα έργα τεχνητής νοημοσύνης και διασφαλίζει την ηθική τους ανάπτυξη. Για τους ερευνητές και τους προγραμματιστές ΤΝ, χρησιμεύει ως ορμητήριο, φέρνοντας τα έργα τους στον πραγματικό κόσμο προς όφελος πραγματικών ανθρώπων.

Η αλυσίδα μπλοκ προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια δεδομένων, ιχνηλασιμότητα και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια λειτουργική αγορά για υπηρεσίες ΤΝ, καθιστώντας τη δημιουργία εσόδων πιο προσιτή. Επιπλέον, οι εγγενείς κανόνες διακυβέρνησης της αλυσίδας μπλοκ αντιμετωπίζουν αυτόματα τις ηθικές ανησυχίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα και την ακεραιότητα των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

BHeart Token: Ανθρώπων και ΤΝ

Η Blockchainarmy έχει κάνει ένα πρωτοποριακό βήμα για τον εξορθολογισμό της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης με την AI και την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η τεχνολογία AI. Το Token BHeart AI, μια μοναδική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, διέπει το Blockchain για την τεχνητή νοημοσύνη. Χρησιμεύει ως διαμεσολαβητής AI, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και μεταξύ ερευνητών και προγραμματιστών. Το BHeart είναι η ζωογόνος δύναμη του οικοσυστήματος Blockchainarmy, δίνοντας κίνητρα και προωθώντας την καινοτομία στην έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Διατήρηση της ειλικρίνειας και της διαφάνειας με την απόδειξη των ανθρώπων (PoH)

Εν μέσω των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης, εμφανίζονται ανησυχίες σχετικά με την κακή χρήση της. Για να διατηρήσει τις αξίες της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας στη χρήση της ΤΝ, η Blockchainarmy έχει επινοήσει το Proof of Humans (PoH), το ιδιόκτητο σύστημα διακυβέρνησης, συναίνεσης και επαλήθευσης που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ, το οποίο διασφαλίζει ότι υπάρχει ένας ανθρώπινος επικυρωτής πίσω από κάθε απόφαση και ενέργεια που λαμβάνει η ΤΝ. Το PoH εγγυάται ότι η AI στο Blockchain Humans τηρεί τους κανόνες διακυβέρνησης που έχουν θέσει οι δημιουργοί της και ευθυγραμμίζεται με τις ηθικές κατευθυντήριες γραμμές του οικοσυστήματος Humans.

Τι φέρνει η αλυσίδα μπλοκ στην AI

Η ενσωμάτωση της AI και του blockchain κάνει ήδη θραύση σε διάφορους τομείς, όπως η χρηματοδότηση, η αλυσίδα εφοδιασμού, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία και οι ασφάλειες. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο το blockchain επαυξάνει τις δυνατότητες του AI:
✔ Επαληθεύσιμα δεδομένα: Το AI βασίζεται σε δεδομένα για τη μάθηση και τη λήψη αποφάσεων. Η διαφάνεια και η αμεταβλητότητα της αλυσίδας μπλοκ παρέχουν μια σταθερή βάση για την ΤΝ, επαληθεύοντας την αυθεντικότητα των δεδομένων. Αυτό διασφαλίζει ότι οι αλγόριθμοι AI μαθαίνουν από αξιόπιστες πηγές, μειώνοντας τον κίνδυνο εσφαλμένων συμπερασμάτων.
✔ Ενισχυμένο απόρρητο και ασφάλεια δεδομένων: Με την εξάρτηση του AI από ευαίσθητα δεδομένα, τα ισχυρά μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας. Οι κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι και η αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική της αλυσίδας μπλοκ προστατεύουν τα δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χειραγώγηση, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων.
✔ Διαφάνεια μέσω αμετάβλητων διαδρομών ελέγχου: Σε κλάδους όπου η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι ζωτικής σημασίας, το blockchain δημιουργεί διαφανείς διαδρομές ελέγχου. Αυτό καταγράφει και χρονοσημαίνει κάθε αλληλεπίδραση δεδομένων, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να εντοπίζουν και να επαληθεύουν τις αποφάσεις της ΤΝ και προωθώντας τη λογοδοσία και την εμπιστοσύνη.
✔ Καταπολέμηση της μεροληψίας και της χειραγώγησης της ΤΝ: Η μεροληψία της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί σημαντική πρόκληση. Η αλυσίδα μπλοκ εξασφαλίζει τη διαφάνεια στα δεδομένα εκπαίδευσης, καταγράφοντας τις πηγές και τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό βοηθά στον αποτελεσματικό εντοπισμό και την αντιμετώπιση των προκαταλήψεων, ενώ τα μοντέλα διακυβέρνησης που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ μειώνουν τους κινδύνους χειραγώγησης.
✔ Διευκόλυνση της συνεργατικής ΤΝ και της ανταλλαγής δεδομένων:
Η αποκεντρωμένη φύση της αλυσίδας μπλοκ διευκολύνει την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων. Οι ιδιοκτήτες δεδομένων διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων τους, ενώ τα μοιράζονται με προγραμματιστές ή ερευνητές ΤΝ. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία πιο ισχυρών μοντέλων ΤΝ με την αξιοποίηση διαφορετικών συνόλων δεδομένων.
Συμπέρασμα

Η αποστολή της Blockchainarmy επικεντρώνεται στην απελευθέρωση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της ΤΝ. Η εταιρεία οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι και η ΤΝ συνεργάζονται απρόσκοπτα. Αυτή η συνεργατική νοημοσύνη αναγνωρίζει ότι οι υπολογιστικές ικανότητες της AI, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση και τη διαφοροποιημένη λήψη αποφάσεων, μπορούν να οδηγήσουν σε μετασχηματιστική πρόοδο.

Με την εναρμόνιση των δυνατών σημείων και των δύο μερών, η συνεργατική νοημοσύνη ενισχύει τις ανθρώπινες δυνατότητες. Η ΤΝ επεξεργάζεται ταχύτατα τεράστια δεδομένα, ενώ οι άνθρωποι προσδίδουν δημιουργικότητα και ενσυναίσθηση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μαζί, επιτυγχάνουν κατορθώματα που κάποτε θεωρούνταν αδιανόητα.
Σε έναν κόσμο όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει βιομηχανίες και κοινωνίες, η Humans.ai βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να καταστήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη προσιτή, ηθική και ενδυναμωτική. Μέσω του Humans Blockchain, του BHeart AI token και του PoH, η Blockchainarmy εκδημοκρατίζει την AI, διασφαλίζοντας ότι η AI είναι μια δύναμη για το καλό που διέπεται από εμπιστοσύνη και είναι πάντα ευθυγραμμισμένη με την ανθρώπινη ηθική και τις αξίες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

15.4.20242:29 μμ

    του Dr. Erol User             Οι διάφορες χρήσεις και τα πλεονεκτήματα του Blockchain το καθιστούν μια ζωτικής σημασίας τεχνολογία στο Metaverse: Ασφάλεια: Blockchain καθιστά αδύνατο για τους χάκερ να κλέψουν ή να καταχραστούν

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

13.4.20249:30 μμ

  Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του μετασχηματισμού που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 – 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8.4.20244:06 μμ

  του Dr. Erol User                                  Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έκθεση σε αυτό το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, αλλά μπορεί να μην είναι σίγουροι για

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3.4.20249:45 μμ

    Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Artist Rights Alliance-Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Καλλιτεχνών» δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή με κεντρικό θέμα την άνοδο της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική, την οποία υπογράφουν περισσότερα από 200 εξέχοντα ονόματα στη μουσική βιομηχανία,

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

2.4.20242:29 μμ

    του Dr. Erol User      Το Bitcoin, το πρωτοποριακό κρυπτονόμισμα, έχει συγκεντρώσει τεράστια προσοχή την τελευταία δεκαετία. Καθώς εμβαθύνουμε στις ιδιαιτερότητές του, θα διερευνήσουμε τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές του (SWOT).  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή