Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / AI και Οικονομική Επιστήμη – Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του χρήματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

06/11/202312:29 μμ

AI και Οικονομική Επιστήμη – Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του χρήματος

Η οικονομία που μέχρι στιγμής αντιστεκόταν, τώρα αγκαλιάζει την ΑΙ

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

του Dr. Erol User

 

 

 

 

 

 

Η Tεχνητή Nοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο με πρωτοφανείς τρόπους και επαναπροσδιορίζει σχεδόν όλους τους τομείς της ανθρώπινης προσπάθειας.

 

Η οικονομία, η οποία μέχρι στιγμής αντιστεκόταν στην υιοθέτηση της Artificial Intelligence, είναι έτοιμη να υποστεί δραματικές ανατροπές – αναμφισβήτητα τις μεγαλύτερες αλλαγές από την έναρξη της επιστήμης από τον Άνταμ Σμιθ – και έτσι να βοηθήσει την ανθρωπότητα να λύσει καλύτερα τα προβλήματά της.

Η ΑΙ είναι ένα σύνολο τεχνικών που μας επιτρέπει να αναλύουμε δεδομένα και να βγάζουμε συμπεράσματα και προβλέψεις με βάση αυτά, καθιστώντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων πιο βασισμένη στα δεδομένα.

Η μηχανική μάθηση είναι ένα «τεχνικό» υποσύνολο της τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να βελτιωθεί από μόνη της χωρίς ανθρώπινο έλεγχο (γι’ αυτό και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης συχνά επικρίνονται ως «μαύρα κουτιά»).

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση αλλάζουν τον κόσμο είναι απαραίτητη για τον καθορισμό των σωστών προτεραιοτήτων και την αντιμετώπιση υφιστάμενων ζητημάτων που δεν επιτρέπουν στα οικονομικά να θεωρούνται αληθινή επιστήμη.

Το κύριο πρόβλημα με τα οικονομικά και την πολιτική είναι ότι συχνά επικρίνονται ότι δεν έχουν ίδιο επίπεδο εγκυρότητας και προγνωστικής ισχύος με τις γνήσιες «επιστήμες», όπως η φυσική ή τα μαθηματικά.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια προφανής διάκριση μεταξύ των φυσικών επιστημών και των κοινωνικών κλάδων που καθιστά τη συμβατική επιστημονική μέθοδο ανεφάρμοστη στους κοινωνικούς κλάδους.

Όπως είπε ο βραβευμένος με Νόμπελ στα οικονομικά, Πολ Σάμιουελσον, «η οικονομία δεν ήταν ποτέ επιστήμη-και είναι ακόμη λιγότερο τώρα από ό,τι πριν από μερικά χρόνια».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2.12.20232:52 μμ

  Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα: 1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2.12.202311:54 πμ

  Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος που θα ισχύσει από 1.1.2024 για την μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών προκύπτουν από τις παραμέτρους που κατέθεσαν – σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση – οι εταιρίες στη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2.12.20239:24 πμ

  Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στην φορολογία το 2024, σε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία αμέσως ή εμμέσως αφορούν το σύνολο των φορολογουμένων και για αυτόν τον λόγο από την πρώτη κιόλας ημέρα του νέου έτους, χρήσιμο θα ήταν η

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2.12.20239:12 πμ

  Την επενδυτική βαθμίδα μας έδωσε ο οίκος Fitch. Αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ μείον, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές της. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η πρόβλεψη για ισχυρή ανάπτυξη, η ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η πρόοδος στον τραπεζικό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.12.202311:52 πμ

  Αυξήσεις έρχονται από την 1η Ιανουαρίου στα διόδια όλης της χώρας, μετά από μακρά διαπραγμάτευση των εταιρειών με το Υπουργείο Υποδομών.   Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αυξήσεις στα διόδια θα είναι στο επίπεδο του 7,6-7,7%.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.12.202310:16 πμ

  Η αποτελεσματική και επιτυχημένη λειτουργία μιας επιχείρησης στον κλάδο της εστίασης εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την ποιότητα του εξοπλισμού της κουζίνας της και, πιο συγκεκριμένα, από τον φούρνο με τον οποίο είναι εξοπλισμένη.   Υπάρχει πάντα η περίπτωση

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή