Site icon ThessNews

«Θρίλερ» στη Σκόπελο: Ξεβράστηκε πτώμα άνδρα που φορούσε ράσα- Εικάζεται ότι είναι ο αγνοούμενος ιερέας

Πηγή φώτο: taxydromos.gr

Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου, περίπου στις 10.15 σήμερα το πρωί όταν κάτοικοι του νησιού είδαν να επιπλέει πτώμα στην θαλάσσια περιοχή του λιμανιού. Αμέσως άνδρες του λιμενικού με σκάφος έβγαλαν τον άτυχο άνδρα στην παραλία της Σκοπέλου στην περιοχή Αμπελική (ακριβώς απέναντι από την Εθνική Τράπεζα).

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τον 58χρονο καλόγερο από το Άγιο Όρος που αγνοούνταν από την 22α Δεκεμβρίου όταν βγήκε για ψάρεμα με αλιευτικό σκάφος στον Σιγγιτικό Κόλπο.

Στις 22 Δεκεμβρίου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι ο 58χρονος ερασιτέχνης αλιέας δεν έχει δώσει σημεία ζωής και σήμερα το πτώμα του άντρα βρέθηκε στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές του νησιού, λόγω της ενδυμασίας της σορού, (μαύρο ένδυμα), εικάζεται ότι είναι ο καλόγερος που αγνοείται από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η σορός ωστόσο, δεν μπορεί να μεταφερθεί στη Λάρισα για να γίνει η ταυτοποίησή της, αφού στην περιοχή πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ και υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η μεταφορά θα γίνει την Πέμπτη, με το πρώτο δρομολόγιο.

Ταυτόχρονα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας, είναι αδύνατη η προσέγγιση στη Σκόπελο μέσω του Βόλου για τους μοναχούς του Αγίου Όρους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση της σορού.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται ωστόσο, να βρεθεί άλλη λύση, όπως η κλήση μέσω skype, για την επικοινωνία Αγίου Όρους και Σκοπέλου.

Η σορός φυλάσσεται σε ειδικό χώρο στο δήμο Σκοπέλου.