Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

22/02/20249:47 μμ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

 

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος τou ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που νωρίτερα ζήτησε εκλογές από την βάση του κόμματος.

 

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ανοίγοντας τον δρόμο για εκλογές στο κόμμα.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα. Η ενότητα χρειάζεται έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

 

Έθεσε ως προϋπόθεση την ανάγκη της ομοψυχίας που όπως είπε δεν υπάρχει. «Θέλετε να συνεχίσουμε να κοροιδευόμαστε;» αναρωτήθηκε.

 

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολλαπλές διεθνείς κρίσεις μεγεθύνονται και οξύνονται στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα αποτελέσματα 4,5 χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η υπονόμευση του κράτους δικαίου». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο ΕΣΥ έκανε ονομαστική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλώντας το ακροατήριο που αντέδρασε με γιουχαϊσματα.

 

Ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει:

 

-Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική,

-Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό,

-Ευημερία και πρόοδο για όλους,

-Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, για να επιτευχθούν όλα αυτά «χρειαζόμαστε κι ένα κόμμα ανοιχτό, δυμοκρατικό, σύγχρονο» για να προσθέσει ότι «κάπου ανάμεσα στο 2019 και στο 2023 άκουσα την διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί το 2015 να κέρδισε τις εκλογές και να έγινε κυβέρνηση, αλλά δεν κέρδισε την εξουσία. Οι αρμοί της εξουσίας ήταν στα χέρια άλλων». Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να ξαναδούμε το κόμμα μας ως εργαλείο ουσιαστικής σχέσης με την κοινωνία και τους θεσμούς. Κανένας κομματικός μηχανισμός κλεισμένος στον εαυτό του, δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει».

 

O κ. Κασσελάκης έκανε αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακρηριστικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022. Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον Ιδρυτή της Κυβερνώσας Αριστεράς, τον Αλέξη Τσίπρα».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκησε δριμεία κριτική και στα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα χαρακτηρίζοντάς τα υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα που «κατέληξαν στα αζήτητα να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα».

 

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς, είπε και πρόσθεσε: «Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».

 

«Στα αζήτητα κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα που παρακαλάνε το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει για να έχουν καριέρα», ανέφερε.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι δεν θα γίνει πρόεδρος υπό προθεσμία και εξαπέλυσε επίθεση σε άλλους «θα κριθώ – και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».

 

«Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει; διερωτήθηκε και συνέχισε: Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και στράφηκε σε όσους του ζητουν λογοδοσία για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

 

«Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%» τόνισε.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι χρειάζεται χρόνο «Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο και ομοψυχία. Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα. Χρόνο να συνθέσουμε προτάσεις κοστολογημένες -όχι τσιτάτα στον αέρα- για να πούμε στους πολίτες: Αυτοί είμαστε, αυτά πιστεύουμε, τόσο κοστίζουν, δώστε μας τη δύναμη να τα πετύχουμε».

 

Θα συνεχίσω να δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για τον ΣΥΡΙΖΑ

 

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη» ανέφερε τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια έχοντας τη γλυκιά κούραση ότι και σήμερα υπέρβαλα εαυτόν, ότι μια μέρα ακόμα βρέθηκα παντού, στην πρώτη γραμμή, ότι και σήμερα αγωνίστηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα, τονισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. στην ομιλία του στο συνεδριο με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική αντεπίθεση τώρα» που ξεκίνησε στο στάδιο Τάε Κβον Ντο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

17.4.202412:01 μμ

    Με σύνθημα «απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας» εκατοντάδες μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου-ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συνδικάτα, συνταξιούχοι και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου και συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με αίτημα αυξήσεις στους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

17.4.202411:46 πμ

    Με μια σειρά αιτημάτων που αφορούν στην καλύτερη μετακίνηση τους στην πόλη σε συγκεκριμένες ώρες για φορτοεκφόρτωση και τη δυνατότητα να μετακινούνται στην Περιφερειακή τα Σαββατοκύριακα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Ανατολική και Δυτική είσοδο της

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

17.4.202411:25 πμ

  Σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας με συγκέντρωση αυτή την ώρα μελών εργατικών σωματείων έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.   «Διεκδικούμε και απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

15.4.20243:05 μμ

    Η μεγάλη δρομική γιορτή, ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος – bwin» γίνεται αυτήν την Κυριακή 21 Απριλίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, θα σημειώσει νέο ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 17.000 δρομείς από κάθε γωνία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

12.4.20246:27 μμ

  Στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και ορατή. Ολοένα και περισσότερα καταστήματα ρούχων υιοθετούν την τεχνολογία των αυτόματων ταμείων, με στόχο να προσφέρουν στους πελάτες τους μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική εμπειρία αγορών.     Παράλληλα, όμως,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

12.4.202411:38 πμ

    Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από νωρίς σήμερα το πρωί, οι δράσεις καθαρισμού της πλατείας Αριστοτέλους από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας.   Οι αρμόδιες υπηρεσίες μαζί με την φιλοζωική οργάνωση «Νοιάζομαι», το Αμερικανικό Κολέγιο Αnatolia και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή