Site icon ThessNews

Στέλιος Αγγελούδης: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μόδα!» (VIDEO)

 

 

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στα εγκαίνια, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Γιώργος Δημαρέλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς καθώς και στελέχη της Αντιδημαρχίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 25 εκθέτες, καθώς και 20 σχολεία τα οποία εκθέτουν δημιουργίες που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν 13 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης, θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις.

Αγγελούδης: «Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων»

«Προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσοστό της ανακύκλωσης που παραλάβαμε. Ήδη στις πρώτες μέρες που αναλάβαμε κάναμε μια γρήγορη αρχή, δεχόμενοι μια δωρεά 700 μπλε κάδων που ενισχύουν τον σχεδιασμό μας. Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων. Θέλουμε να γίνει η ανακύκλωση η μόδα της πόλης. Αλλάξαμε την πρώτη εικόνα από μία πόλη βρώμικη σε μία πόλη καθαρή. Έχουμε, όμως, ακόμα να κάνουμε πολλά».

Με την ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας καταλήξαμε δυστυχώς ότι χρειαζόμαστε έναν κανονισμό που γίνεται πράξη μια δέσμευση που θα ακολουθηθεί τους επόπτες γειτονιάς. Το όραμα μας είναι η Θεσσαλονίκη του δημόσιου χώρου η Θεσσαλονίκη της καθαριότητας της βιώσιμης κινητικότητας η πράσινη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο για μια ουδέτερη πόλη με τη μείωση των ρύπων κατά 80% μέχρι το 2030», ανέφερε ο δήμαρχος  Στέλιος Αγγελούδης από το πάνελ της έκθεσης. 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και  Κλιματικής Προστασίας σημείωσε μεταξύ άλλων: 

«Το πραγματικά δύσκολο πρόβλημα για να πεις ότι έχεις πετύχει στον τομέα αυτό είναι να μπορείς να διαχειριστείς τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης μέσα στην πόλη. Να μπορείς να διαχειριστείς το χαρτί, το ρούχο, τα ογκώδη αντικείμενα. Είναι ένα στοίχημα να μπορέσουμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη εκτροπή των υλικών που καταλήγουν στον πράσινο κάδο». 

Ακόμη τόνισε πως πρέπει να εκπαιδευτούν τα νέα παιδιά ώστε να διαχειρίζονται σωστά τον δημόσιο χώρο. 

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο stage του Περιπτέρου 16 της ΔΕΘ.