Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Στέλιος Αγγελούδης: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μόδα!» (VIDEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25/04/202412:43 μμ

Στέλιος Αγγελούδης: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μόδα!» (VIDEO)

Το περίπτερο 16 της ΔΕΘ επισκέφτηκαν σήμερα 700 παιδιά ενώ αναμένεται να τον επισκεφτούν συνολικά περίπου 2.500.

Στέλιος Αγγελούδης: «Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μόδα!» (VIDEO)

 

 

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στα εγκαίνια, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Γιώργος Δημαρέλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς καθώς και στελέχη της Αντιδημαρχίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 25 εκθέτες, καθώς και 20 σχολεία τα οποία εκθέτουν δημιουργίες που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν 13 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης, θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις.

Αγγελούδης: «Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων»

«Προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσοστό της ανακύκλωσης που παραλάβαμε. Ήδη στις πρώτες μέρες που αναλάβαμε κάναμε μια γρήγορη αρχή, δεχόμενοι μια δωρεά 700 μπλε κάδων που ενισχύουν τον σχεδιασμό μας. Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων. Θέλουμε να γίνει η ανακύκλωση η μόδα της πόλης. Αλλάξαμε την πρώτη εικόνα από μία πόλη βρώμικη σε μία πόλη καθαρή. Έχουμε, όμως, ακόμα να κάνουμε πολλά».

Με την ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας καταλήξαμε δυστυχώς ότι χρειαζόμαστε έναν κανονισμό που γίνεται πράξη μια δέσμευση που θα ακολουθηθεί τους επόπτες γειτονιάς. Το όραμα μας είναι η Θεσσαλονίκη του δημόσιου χώρου η Θεσσαλονίκη της καθαριότητας της βιώσιμης κινητικότητας η πράσινη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο για μια ουδέτερη πόλη με τη μείωση των ρύπων κατά 80% μέχρι το 2030», ανέφερε ο δήμαρχος  Στέλιος Αγγελούδης από το πάνελ της έκθεσης. 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και  Κλιματικής Προστασίας σημείωσε μεταξύ άλλων: 

«Το πραγματικά δύσκολο πρόβλημα για να πεις ότι έχεις πετύχει στον τομέα αυτό είναι να μπορείς να διαχειριστείς τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης μέσα στην πόλη. Να μπορείς να διαχειριστείς το χαρτί, το ρούχο, τα ογκώδη αντικείμενα. Είναι ένα στοίχημα να μπορέσουμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη εκτροπή των υλικών που καταλήγουν στον πράσινο κάδο». 

Ακόμη τόνισε πως πρέπει να εκπαιδευτούν τα νέα παιδιά ώστε να διαχειρίζονται σωστά τον δημόσιο χώρο. 

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο stage του Περιπτέρου 16 της ΔΕΘ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

26.4.202412:43 μμ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έξω από τα γραφεία του οργανισμού, στο πλαίσιο της σημερινής 4ωρης στάσης εργασίας.    Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις. Διαμαρτύρονται, επίσης, για την έναρξη διαγωνισμού για την

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

26.4.202412:32 μμ

    Το πρώτο κοινωνικό ρομπότ συνάντησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα σε μία ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή και φιλική αποκαλώντας τον «Τζίτζι»!    

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

26.4.202411:33 πμ

    Ένα ισόγειο σε πολυκατοικία χωρίς αυλή και ασανσέρ, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου 27 και Καραϊσκάκη στο Κορδελιό, φιλοξενεί 35 παιδιά με αυτισμό, νοητική υστέρηση και αλλά σύνδρομα αναπηρίας.   Το σχολείο στο οποίο απασχολούνται 29 εκπαιδευτικοί, δε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.4.20242:46 μμ

    Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε σήμερα η Beyond, η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Τεχνολογίας που φιλοξενείται και φέτος στους χώρους της ΔΕΘ.   Για 3 μέρες εδώ θα χτυπά η καρδιά των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.4.20241:30 μμ

    Ψάχνει, δημιουργεί και δίνει ξανά ζωή σε αντικείμενα που θα είχαν οδηγηθεί προς ανακύκλωση ενώ τώρα έχουν να επιτελέσουν μια πιο λαμπρή αποστολή!   Ο εικαστικός Γιώργος Κοσμίδης, παρουσιάζει στο 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη ΔΕΘ,  μερικές από τις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

24.4.20245:02 μμ

  Στις πρωτιές της ΠΚΜ σε σχέση με την κλιματική κρίση αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο συνέδριο του ΤΕΕ ΤΚΜ με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία».   Όπως είπε, είναι η πρώτη Περιφέρεια στην οποία μειώθηκαν

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.5.20242:32 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή