Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Πρωτοβουλία για τις ελλείψεις σε αίμα! Οι δράσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (BINTEO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

07/09/2021 8:27 μμ

Πρωτοβουλία για τις ελλείψεις σε αίμα! Οι δράσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (BINTEO)

Με το σύνθημα «Ενωμένοι στη μάχη για την νίκη της ζωής – Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ήρωες – Η αιμοδοσία είναι ζωή» ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς από 18-65 ετών σε μια έκτακτη αιμοδοσία με σκοπό την στήριξη των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία.

Πρωτοβουλία για τις ελλείψεις σε αίμα!  Οι δράσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (BINTEO)

Γράφει ΕΛΕΝΑ ΔΑΝΑ

Με το σύνθημα «Ενωμένοι στη μάχη για την νίκη της ζωής – Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ήρωες – Η αιμοδοσία είναι ζωή» ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς από 18-65 ετών σε μια έκτακτη αιμοδοσία με σκοπό την στήριξη των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στηρίζει τους πάσχοντες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ, τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος.

Για την στήριξη των ασθενών ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου οργανώνει τέσσερις έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες, δύο διαδρομές της 19ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ, καθώς και δύο συναυλίες με τους TRIO MUSIKANTI.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/9 ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός δήλωσε χαρακτηριστικά «Ως γιατρός γνωρίζω πολύ καλά, την αναντικατάστατη αξία του αίματος και την άμεση σχέση του με την ζωή μας, αλλά και ως δήμαρχος επαινώ την δύναμη της ανθρώπινης συμμετοχής, αναγνωρίζω την σωτήρια και ανθρώπινη υπέρβαση του εθελοντισμού μπροστά στις δυσκολίες και κυρίως υποκλίνομαι σ το φιλότιμο των Ελλήνων κάθε γενιάς που περνάει κι αυτό μέσα από το αίμα μας, στο DNA μας» καλώντας όλους τους πολίτες να δώσουν αίμα».

Επίσης τόνισε την μεγάλη έλλειψη αίματος που υπάρχει στα νοσοκομεία της χώρας λέγοντας πως «τείνουμε χείρα βοηθείας και αιμοδοσίας για τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και πρωτίστως προς τα παιδιά και τους θαλασσαιμικούς που εκπέμπουν εδώ και καιρό κραυγή απόγνωσης για τις δραματικές ελλείψεις αίματος στα ψυγεία».

Η εκστρατεία αιμοδοσίας δεν έγινε ξαφνικά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας που αφορά την κοινωνική προστασία και την δημόσια υγεία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Ιανουάριο.

Και συμπλήρωσε επίσης «δεν σταματάμε όμως εδώ , πολύ σύντομα – σε λίγες μέρες- ταυτόχρονα με την εκστρατεία αιμοδοσίας , θα σας ανακοινώσουμε και άλλες πρωτοβουλίες μας , από το πολυεπίπεδο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας του δήμου μας που στο επίκεντρο του έχει τον άνθρωπο και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες μας και προς όλους θεσσαλονικείς να είναι παρόντες, να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την νίκη της ζωής . Σ αυτήν την μάχη όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες. Είναι στο χέρι μας, το γράφει η αιματοβαμμένη ιστορία μας».

Οι έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού, οι εθελοντές θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης τους στο τμήμα προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας στα τηλέφωνα 2310 764779, 2310 761471 και με την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας του ΕΟΔΥ κατά της πανδημίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων έκτακτων αιμοδοσιών, συναυλιών και 19ης λαμπαδοδρομίας:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.9.2021 ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ από τις 4μμ έως τις 7.30μμ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

-ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» –

ΤΗΣ 19ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Π.Ο.Σ.Ε.Α – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ ΩΡΑ 7.30

-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «TRIO MUSIKANTI» ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ στις 9.00μμ

 

ΠΕΜΠΤΗ 16.9.2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

από τις 9.00πμ έως τη 1.00μμ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.9.2021

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Α’ ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Κατσαντώνη & Γ.Καραβαγγέλη από τις 9.00πμ έως τη 1.οομμ
-ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» –
ΤΗΣ 19ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Π.Ο.Σ.Ε.Α- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΩΡΑ 7.30
Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «TRIO MUSIKANTI»

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ στις 9.00μμ

 

ΠΕΜΠΤΗ 23.9.2021
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Α’ ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Κατσαντώνη & Γ. Καραβαγγέλη από τις 9.00πμ έως τη 1.00μμ και από τις 4.00μμ έως τις 7.30μμ
ΤΗΝ ΔΑΔΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α, ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, & Α.Π.Σ «ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ».

1η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥΟΣΜΟΣ, Α.Π.Σ «ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ».
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ-Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΚΑΡΑΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΘΥ-Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΤΖΑΒΕΛΑ-Π.ΜΕΛΑ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

2Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΔΙΑΛΟΓΗ, «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ,
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ –Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΚΡΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΦΙΛ.ΦΛΩΡΟΥ-ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ-ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ -ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΔΙΑΛΟΓΗ- ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ-ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΔΙΑΛΟΓΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΜΙΑΟΥΛΗ-ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ –ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομάδας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» Νίκος Δεμερτζής δήλωσε « Για την Διοίκηση, της ιστορικής Ομάδας και τους φιλάθλους του «ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» η συμμετοχή μας από την πρώτη στιγμή ήταν και αυτονόητη και δεδομένη. Είναι καθήκον όλων μας μπροστά σ αυτούς τους αγώνες τους καθαρά ανθρωπιστικούς να είμαστε και παρόντες και όλοι μαζί. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου θα δώσουμε έναν ιερό αγώνα στον οποίο δεν υπάρχουν ούτε φανέλες, ούτε χρώματα. Σ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μία ομάδα. Όλοι αγωνιζόμαστε για την ΝΙΚΗ της ΟΜΑΔΑΣ της ΖΩΗΣ. Συγχαρητήρια στον Δήμο μας και στην δραστήρια Αντιδήμαρχο την κ. Πεσματζόγλου για την πρωτοβουλία της και να ξέρετε ότι ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» θα είναι κοντά σας, και θα στηρίζει και στο μέλλον τέτοιες αξιόλογες κοινωνικές δράσεις. Ήδη η Διοίκηση μας ενημέρωσε όλη την Ομάδα, τους φίλους και τους φιλάθλους μας , να αιμοδοτήσουν και θα το κάνουν. Εμείς- ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – θα τρέξουμε την λαμπαδηδρομία με 70 -80 παίκτες και φίλους της ομάδας μας και των ακαδημιών μας. Με όσους μιλήσαμε μέχρι τώρα η ανταπόκριση είναι μεγάλη και πάρα πολύ θετική. Μακάρι και στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλες τέτοιοι αγώνες που δεν θα αγωνιζόμαστε για την ΝΙΚΗ της ομάδας μας αλλά για την ΝΙΚΗ της ζωής όλων μας.

Η 1η δ\ΔΙΑΔΡΟΜΗ μας, θα ξεκινήσει από την ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ –Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΚΡΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΦΙΛ.ΦΛΩΡΟΥ-ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ-ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ -ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

 

2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ-ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΔΙΑΛΟΓΗ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΜΙΑΟΥΛΗ-ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ –ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» γίνεται εδώ και 19 χρόνια, με τιμές αρχηγού κράτους, επειδή προέρχεται από το Άγιο Φως εκ του Παναγίου Τάφου και αυτήν την λαμπρή υποδοχή οργανώνει με μεγάλη επιμέλεια η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, και με κάθε προσοχή τηρουμένων και όλων των μέτρων του ΕΟΔΥ και στις δύο κοινότητες του δήμου .

 

Δήλωση του Προέδρου Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμιας, Βασίλη Δήμο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΕΛΕΝΑ ΔΑΝΑ

Η Έλενα Δανά κατάγεται από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Α.Π.Θ, όμως η αγάπη ης για την έρευνα και την αλήθεια την οδήγησαν στην δημοσιογραφία, η οποία και την κέρδισε. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την ηλεκτρονική δημοσιογραφία, καθώς έτσι πιστεύει ότι έρχεται πιο κοντά στο αναγνωστικό κοινό.

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

16.10.2021 1:03 μμ

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” δημιούργησε μικροζημιές στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί του Σαββάτου (16/10) σημειώθηκαν δύο πτώσεις δέντρων από σπίτια. “Τα δέντρα έπεσαν στον δρόμο και καταπλάκωσαν ένα αυτοκίνητο, αυτό δημιούργησε ένα μικρό θέμα στην περιοχή”, αναφέρει

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

16.10.2021 12:01 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Πετράκης, πρόεδρος της κοινότητας Ολυμπιάδας. Η συγκεκριμένη περιοχή έζησε ένα πολύ δύσκολο 24ωρο, με την κακοκαιρία να ξυπνά μνήμες από την καταστροφική κακοκαιρία του 2019. Ο κ. Πετράκης μίλησε για την μάχη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

16.10.2021 10:04 πμ

Την αποτίμηση του περάσματος της κακοκαιρίας “Μπάλλος” έκανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Ο κ. Βαλιάνος, μιλώντας στην Thessnews ανέφερε ότι “το φαινόμενο έχει υποχωρήσει, ωστόσο υπάρχουν ζημιές”. Μιλώντας στην Thessnews, ο δήμαρχος Αριστοτέλη σημειώνει ότι “καταφέραμε με τα αναχώματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

15.10.2021 10:33 μμ

Σε επιφυλακή ενόψει της κακοκαιρίας “Μπάλλος” είναι ο δήμος Θέρμης. “Έγινε ο καθαρισμός της γέφυρας νωρίτερα, γιατί η ισχυρή βροχόπτωση έφερε φερτά υλικά στο σημείο. Από κολώνες μέχρι δέντρα”, σημειώνει στη Thessnews ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Δημιουργήσαμε αναχώματα, για

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

15.10.2021 8:00 μμ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδόνιας.  Υπερχείλισε το ρέμα στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα φερτά υλικά να φτάσουν μέχρι το δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας. Υπάρχει ο φόβος πώς σε μια νέα ενδεχόμενη νεροποντή, να πλημμυρίσει ο δρόμος, και να

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

15.10.2021 5:51 μμ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας και Φαρμακογονιδιωματικής του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Βιζιριανάκης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης 94,5fm. Για δεύτερη φορά Διεθνές Βραβείο για το τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ – Προσομοιωτής ερευνά τα δεδομένα των φαρμάκων και τα προσαρμόζει

thess

Επικαιρότητα