Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Καφές στα 5 ευρώ: Σκέψεις να κόψουν τον καφέ απ’ έξω οι φοιτητές – Δεν «αντέχουν» μια αύξηση τιμών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

07/09/20217:45 πμ

Καφές στα 5 ευρώ: Σκέψεις να κόψουν τον καφέ απ’ έξω οι φοιτητές – Δεν «αντέχουν» μια αύξηση τιμών

Κύμα αντιδράσεων και ανησυχία έχει ξεσπάσει μετά τις ανακοινώσεις για επερχόμενες ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και ιδιαίτερα στην τιμή του καφέ, η οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα πέντε ευρώ.

Καφές στα 5 ευρώ: Σκέψεις να κόψουν τον καφέ απ’ έξω οι φοιτητές – Δεν «αντέχουν» μια αύξηση τιμών

Κύμα αντιδράσεων και ανησυχία έχει ξεσπάσει μετά τις ανακοινώσεις για επερχόμενες ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και ιδιαίτερα στην τιμή του καφέ, η οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα πέντε ευρώ.

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα, Έλενα Δάνα

 

Ιδιαίτερη αναταραχή φαίνεται να επικρατεί στα φοιτητικά στέκια με τους περισσότερους φοιτητές να υποστηρίζουν  πως πρόκειται για ένα παράλογο μετρό που δεν πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πρότειναν ήδη εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη νέα συνθήκη.

«Αν όντως εφαρμοστεί αυτό το πράγμα προτιμώ να φέρνω καφέ από το σπίτι. Για εμάς τους φοιτητές είναι πολύ δύσκολο κάθε μέρα να δίνουμε 5€» δήλωσε στo  thessnews.gr ο Κωνσταντίνος 21χρονος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ συμπλήρωσε πως θα προτιμήσει να μαζεύεται σε σπίτια με τους συμφοιτητές του και να απολαμβάνουν εκεί τον καφέ τους.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Αγγελικής, φοιτήτριας και εργαζόμενης σε κεντρική καφετέρια της Θεσσαλονίκης, η οποία τόνισε πως είναι κατά αυτού του μέτρου, ενώ σκοπεύει να φέρνει από το σπίτι της δικό της σκεύος και να παίρνει τον καφέ της στο χέρι. «Είναι αρκετά ακριβά, είμαστε κατά εννοείται γιατί δεν μας συμφέρει, νομίζω το ίδιο ισχύει για όλους τους φοιτητές. Πιστεύω πως θα μειωθεί σίγουρα ο κόσμος στις καφετέριες. Είναι ευκολότερο το να πάρεις τον καφέ πακέτο γιατί έτσι μπορείς να πάρεις και το δικό σου σκεύος, ωστόσο όταν θες να καθήσεις κάπου δεν μπορεί να γίνει αυτό» σημείωσε.

 

Σύνδεση με το lockdown 

Άλλοι πάλι αποδίδουν τις εν λόγω ανατιμήσεις στην πανδημία και τα συνεχόμενα lockdown τα οποία έφεραν την οικονομία σε δυσχερή κατάσταση.

«Ακούσαμε για τις αυξήσεις και το νιώθουμε στο πετσί μας σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για κύμα ανατιμήσεων και συνδέεται άμεσα με τον εγκλεισμό (lockdown). Είναι οι συνέπειες που τώρα αποτυπώνονται στην οικονομία» δήλωσαν δύο καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο ΠΑΜΑΚ. Πρόσθεσαν πως «Είναι μέγα ερώτημα αν θα ξεσηκωθεί ο κόσμος, για την ώρα καλά κρατεί. Ήταν καταστροφή για την οικονομία η πολιτική του lockdown. Ο εγκλεισμός δεν είχε λογική και η παρατεταμένη χρήση του δημιούργησε αυτά τα προβλήματα στην οικονομία»

 

Επιφυλακτικοί οι επιχειρηματίες

Από την πλευρά τους επιφυλακτικοί φαίνονται οι επιχειρηματίες, καθώς  περιμένουν να δουν πως θα κυμανθούν οι τιμές, αλλά και πως θα αντιδράσει ο κόσμος στις καφετέριες προκειμένου να «πάρουν» τα μέτρα τους.

«Δεν πιστεύω αρχικά ότι θα μειωθεί η πελατεία. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα πάει και αν θα εφαρμοστούν όλα αυτά» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Cafe Mera στην οδό Αγγελάκη.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.4.20242:46 μμ

    Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε σήμερα η Beyond, η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Τεχνολογίας που φιλοξενείται και φέτος στους χώρους της ΔΕΘ.   Για 3 μέρες εδώ θα χτυπά η καρδιά των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.4.20241:30 μμ

    Ψάχνει, δημιουργεί και δίνει ξανά ζωή σε αντικείμενα που θα είχαν οδηγηθεί προς ανακύκλωση ενώ τώρα έχουν να επιτελέσουν μια πιο λαμπρή αποστολή!   Ο εικαστικός Γιώργος Κοσμίδης, παρουσιάζει στο 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη ΔΕΘ,  μερικές από τις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.4.202412:43 μμ

    Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.  Στα εγκαίνια, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

24.4.20245:02 μμ

  Στις πρωτιές της ΠΚΜ σε σχέση με την κλιματική κρίση αναφέρθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο συνέδριο του ΤΕΕ ΤΚΜ με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία».   Όπως είπε, είναι η πρώτη Περιφέρεια στην οποία μειώθηκαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

24.4.20242:30 μμ

    Το Πάσχα απέχει μόνον λίγες ημέρες, και στο «Χρηματιστήριο» της αγοράς μπήκαν και τα αμνοερίφια. Οι τιμές τους κυμαίνονται και προβλέπεται να φτάσουν μέχρι και τα 15 ευρώ το κιλό στα ελληνικά κρεοπωλεία, την Μεγάλη Εβδομάδα.   Τα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

24.4.20249:33 πμ

  Mε τις σειρήνες των ασθενοφόρων να ηχούν δυνατά έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, οι διασώστες του ΕΚΑΒ κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού και τις καθυστερήσεις λόγω των εργασιών του flyover.    

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή