Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Full speed το FlyOver (VIDEO + PHOTO)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10/07/202411:52 πμ

Full speed το FlyOver (VIDEO + PHOTO)

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τέλη του 2027, η ολοκλήρωση του έργου μετά τις διαβεβαιώσεις κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού για το fly over.

Full speed το FlyOver (VIDEO + PHOTO)

 

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής χρονοδιαγράμματος, είχαμε δεσμευτεί να συμβάλουμε μαζί με την εταιρία ώστε το FlyOver να κατασκευαστεί έγκαιρα» τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

Σήμερα για πρώτη φορά ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρία να εκφράζει την ικανοποίησή της ότι πλέον έχουν αποδοθεί τα περισσότερα μέτωπα του έργου, άρα μπορεί να τρέξει με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που έχει σήμερα. Σήμερα έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα να υλοποιούν το έργο” υπογράμμισε.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε επαναξιολόγηση του πού βρισκόμαστε και ποιες είναι οι προτεραιότητες μπροστά μας. Μια βασική προτεραιότητα των φορέων της πόλης αυτόν τον καιρό ήταν και είναι οι καλύτερες συγκοινωνίες. Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι και καλύτερα και περισσότερα, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Στον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου. Όπως είπε, τα συγκοινωνιακα δεδομένα αλλάζουν και οι λεωφορειακές γραμμές πρέπει να “κουμπωσουν” σε αυτά. Πρέπει, όπως είπε, να συνδυάσουμε, να συντονίσουμε τα δρομολόγια στη νέα αυτή αρχιτεκτονική των συγκοινωνιών στην πόλη.

 

 

Η πόλη αλλάζει, αλλάζουν τα συγκοινωνιακά δεδομένα, είπε, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών που προωθεί ο ΟΣΕΘ μαζί με την ολοκλήρωση του μετρό και την επιτάχυνση του Flyover.

Ήταν η πρώτη ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με τους νέους υφυπουργούς Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου και ΥΜΑΘ Κώστα Γκιουλέκα.

Εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραβρέθηκε ο υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των υφιστάμενων μέτρων και η πρόβλεψη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας.

Ήδη η Θεσσαλονίκη λειτουργεί με 500 τροχονόμους σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής για τους τρόπους πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων από τον Fly over.

 

 

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη οι Αντιπεριφερειάρχες Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης , Υποδομών και Δικτύων Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτης Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων των Εμπορικών Συλλόγων της, οι διοικήσεις των ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, ΚΤΕΛ, Εγνατίας Οδού, ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΔΕΘ-HELEXPO, ΟΣΕ και ΟΛΘ, οι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών και του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, οι Πρυτάνεις του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης “Ερμής”, καθώς και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του έργου.

 

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ο κορυφαίος ραδιοφωνικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το 1986 στην περίοδο προετοιμασίας του θεσμού τρεις ερασιτέχνες με αρκετά χρόνια στην «παρανομία» αποφασίζουν την δημιουργία του πρώτου συλλογικού ερασιτεχνικού Ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο Λευτέρης Μαρόγλου , ο Γιώργος Σερίδης και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα και παίρνει την ονομασία της πόλης που το γέννησε ...ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε λίγο αυτή η ερασιτεχνική γωνιά των FM ακούγεται , αγαπιέται , αγκαλιάζεται από νέους ... κάθε ηλικίας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ο Νο 1 σταθμός στις πρώτες έρευνες ακροαματικότητας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10.7.20241:29 μμ

  Ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων του Fly Over και τις επιπτώσεις που προκαλεί η κατασκευή του, συγκάλεσε σήμερα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.   Συμμετέχουν ο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10.7.20241:11 μμ

  Άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της καθημερινότητα της Θεσσαλονικης και της Βόρειας Ελλάδας ανέφερε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας μετά τη σύσκεψη για το FlyOver. «Διαπιστώσαμε πολλά θέματα και καταλήξαμε να συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες το συντονιστικό για να δούμε τα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10.7.202410:46 πμ

  Την ίδια ώρα που απεργούν οι οδηγοί του οργανισμού και το κοινό εξυπηρετείται από 50 λεωφορεία σε όλη την πόλη, κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων στον Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Λεωφορείων στην Σταυρούπολη.   Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία θα φορτίζονται

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

10.7.202410:28 πμ

  Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού κ. Οικονόμου και του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνου Ταγγίρη, ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.         Το έργο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

9.7.20242:47 μμ

    Πρόκειται για μια αποκλειστική συνεργασία του εκπαιδευτικού ομίλου με την Ελβετική Ecole Hoteliere De Lausanne, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το όραμα, ο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8.7.202412:32 μμ

      Σε τουριστικούς ρυθμούς κινείται το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τους επισκέπτες της πόλης να έχουν γεμίσει τους κεντρικούς δρόμους.   Με προέλευση κυρίως από τις βαλκανικές χώρες, επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεση στάση μιας ημέρας για βόλτες

thess

Επικαιρότητα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

11.7.20247:04 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.7.20247:02 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή