Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Φάμελλος: «Η Θεσσαλονίκη παρακολουθεί υπουργούς-μαθητευόμενους μάγους να τρέχουν ένα έργο χωρίς να ακούν κανέναν»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20/11/20239:02 μμ

Φάμελλος: «Η Θεσσαλονίκη παρακολουθεί υπουργούς-μαθητευόμενους μάγους να τρέχουν ένα έργο χωρίς να ακούν κανέναν»

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση διαβούλευσης για τον flyover

Φάμελλος: «Η Θεσσαλονίκη παρακολουθεί υπουργούς-μαθητευόμενους μάγους να τρέχουν ένα έργο χωρίς να ακούν κανέναν»

 

Συνάντηση διαβούλευσης για τον flyover πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμμελο και βουλευτές της Π.Ε Θεσσαλονίκης, κ. Νοτοπούλου, Θρασκιά, Γιαννούλη και βουλευτή του Ν. Κιλκίς Π. Πάπας.

 

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης, όπως οι Σ. Αγγελούδης, Σ. Δανιηλίδης και Χρύσα Αράπογλου.

 

Από την πλευρά του ΟΣΕΘ το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του κ. Τόσκας, ο Πάρις Μπίλιας και ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών κ. Τσαϊρίδης.

 

Η συζήτηση άρχισε με τον λόγο να παίρνει ο κ. Φάμελλος, με μια εισαγωγική τοποθέτηση «Το έργο ξεκινάει χωρίς κανέναν σχέδιο για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην πόλη. Η πορεία που έχει πάρει το έργο οδεύει σε μια καταστροφή για την οικονομική αλλά και περιβαλλοντική ζωή των πολιτών. Επιπλέον προβλήματα υπάρχουν ήδη και στην αστυνομία με τις εσωτερικές μετακινήσεις», ανέφερε.

 

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση πέρασε την έγκριση για την περιβαλλοντική μελέτη μέσα σε μια βδομάδα ενώ παράλληλα η πόλη έχει δεχτεί καταδίκη από την ΕΕ για τους αυξημένους ρύπους Το flyover μόνο κλιματικά και περιβαλλοντικά έξυπνο δεν είναι».

 

«Η πόλη δεν έχει ένα control room για να παρακολουθεί την κίνηση ενώ η διαχείριση πρέπει να έχει πρωτόκολλα έκτακτων περιστατικών» ανέφερε σχετικά με την επίπτωση της αφετηρίας των έργων. Τέλος όνειρα ότι υπάρχουν ικανά στελέχη στον αυτοδιοίκηση και στον ΟΣΕΘ αλλά δεν αρκεί χωρίς ένα συγκροτημένο κεντρικό σχέδιο».

 

Ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέδρασε από τον 2019 . Το βλέποντας και κάνοντας του υπουργού δεν είναι η σωστή διαχείριση για τις επιπτώσεις του flyover. Η πόλη πάει σε μια προδιαγεγραμμένη αυτοκτονία χωρίς σχέδιο για τις επιπτώσεις.

 

«Η Θεσσαλονίκη παρακολουθεί χωρίς διαμαρτυρία τους υπουργούς σαν μαθητευόμενους μάγους να τρέχουν το έργο χωρίς να ακούνε κανέναν. Από την πλευρά του ο Πάρις Μπίλιας τόνισε την ανάγκη του εκσυγχρονισμού του αυτοκινητοδρόμου της πόλης αλλά με την ανάπτυξη αξιόπιστων ΜΜΜ όπως το μέτρο και ο ΟΑΣΘ ενώ χαρακτηριστικά άμα έφερε ότι «Κάποτε στη Θεσσαλονίκη είχαμε ολόκληρο ΟΑΣΘ τώρα ούτε μισό Είναι λογική η συνολική μεμψιμοιρία και καχυποψία για κάθε έργο που ξεκινάει στην πόλη όμως πρέπει να προχωρήσουμε».

 

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σ. Αγγελούδης ανέφερε ότι «Ένα σύστημα σηματοδότησης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια και χωρίς το Flyover και όχι να το φέρουμε τώρα στη συζήτηση. Από την πλευρά μας μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσουμε να τρέχουμε μία ομάδα, όπου θεσμικοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες σαν ομάδα του δήμου θα προτείνει λύσεις για το θέμα».

 

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των αστυνομικών κ. Τσαϊρίδης. «Θα πεθαίνει κόσμος στα ασθενοφόρα πριν φτάσει στα νοσοκομεία. Έχουμε γεμίσει τα αυτοκίνητα με ροζ χαρτάκια χωρίς να υπάρχουν υποδομές για πάρκινγκ. Δεν αρκούν 100 αστυνομικοί για τον fly over. Η Διοίκηση της αστυνομίας λειτουργεί με αδικία στους αστυνομικούς. Όχι μόνο τους μεταθέτει χωρίς εκπαίδευση αλλά τους μειώνει και το μισθό. Συνεχείς μεταθέσεις και όχι μόνιμοι οι αστυνομικοί στο έργο. Δεν γίνεται να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη μόνο με ένα μέσο τον ΟΑΣΘ» ήταν κάποια από τα σημεία της τοποθέτησης του.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20238:38 μμ

  Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, από τη Δευτέρα (04/12/2023) και κατά τις πρωινές ώρες, θα εφαρμοστούν σταδιακά Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ10 (Κωνσταντινουπολίτικα) και (Α/Κ) Κ6 (Νεάπολης), στο ρεύμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20238:30 μμ

  Πρώην παράγοντας του μπάσκετ είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης που είχε επιδοθεί σε παράνομες συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ ζημιώνοντας τον οργανισμό με περισσότερα από 500.000 ευρώ.   Το κύκλωμα, το οποίο αποδομήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, συνεργάζονταν με

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20238:00 μμ

  Ο εκλεγμένος ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης ανέλαβε από σήμερα μεταβατικός πρύτανης του Ιδρύματος, έπειτα από την έκδοση διαπιστωτικής πράξης.   Η παράταση θητείας που είχε δοθεί στον προκάτοχο του κ. Αποστολίδη, καθηγητή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20237:15 μμ

  Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματος και την άνοιξη του 2024 τοποθετείται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου κατασκευής.   Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη σημερινή παρουσίαση της οριστικής

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20236:40 μμ

  «Γέφυρα ζωής» έστησαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και Ζ.   Διευκόλυναν τη μεταφορά ανήλικου κοριτσιού από το Κορδελιό στο ΑΧΕΠΑ.   Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στο νοσοκομείο σε περίπου 10 λεπτά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.12.20236:30 μμ

  Το κράνος που κρατούσε στα χέρια τη στιγμή της δολοφονίας του, πεσμένο στο δρόμο, το σημείο της εκτέλεσης αποκλεισμένο από αστυνομικούς και μια ολόκληρη γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο έντρομη από το έγκλημα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή