Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Τα 30 ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (audio)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

03/03/2022 12:03 μμ Ενημ. 3/03/2022 12:34 μμ

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Τα 30 ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (audio)

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 30 ήταν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής για την δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού από δώδεκα χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»: Τα 30 ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού (audio)

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 30 ήταν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής για την δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού από δώδεκα χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ.

 

 

Ολόκληρη την ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε η Δέσποινα Κρητικού στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm.

Την έκθεση συνέταξε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Διευθύντρια στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ. Σύμφωνα με όσα καταγράφει στην εισαγωγή της στις 01/02 ο 19χρονος Άλκης δέχθηκε ομαδική επίθεση και μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. (Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης).

Στις 18/02 παραδόθηκαν στο ΑΠΘ το μαχαίρι τύπου καραμπίτ και το δρεπάνι με την αναδιπλούμενη λάμα και την επόμενη μέρα τα ρούχα του Άλκη.

 

Όλα τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής

Η πολυσέλιδη ιατροδικαστική έκθεση σοκάρει για την βαναυσότητα των χτυπημάτων κατά του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού. Οι μανιακοί χούλιγκαν έπεσαν πάνω και με άγρια χτυπήματα του προκάλεσαν τα θανατηφόρα τραύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σώμα και τα όργανά του αναγνωρίστηκαν 28 διαφορετικά ευρήματα που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και αν το χτύπημα με το δρεπάνι δεν είχε βρει την μηριαία αρτηρία, ο 19χρονος θα έχανε την ζωή του από τα υπόλοιπα χτυπήματα.

«Το πτώμα του Αλκιβιάδη Καμπανού φέρει πολλαπλές κακώσεις στην κεφαλή και στα άκρα. Ο θάνατός του οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» αναφέρει το συμπέρασμα της έκθεσης.

 

 

Κατά την νεκροψία αναγνωρίστηκαν

– θλαστική εξοίδηση/ερυθρότητα δέρματος στην ινιακή χώρα της κεφαλής

– Δύο εκχυμώσεις στην αριστερή βρεγματική χώρα της κεφαλής

– Εκχύμωση στην αριστερή παρειά

– Εκχυμώσεις στο πτερύγιο του αριστερού ωτός

– εντυπώματα οδόντων με εφελκίδα στο κάτω χείλος

– τα χείλη και ο βλεννογόνος των χειλέων είναι έξαιμα

– αποξηραμένο αίμα επί του τραχήλου, της κοιλιακής χώρας, των άκρων χειρών, και των κάτω άκρων

– Μικρές αμυχές στο πρόσωπο

-Ενδοδερμική -επιπολής εκχύμωση στην αριστερή τραχηλική χώρα

– Εκχύμωση στον δεξί αγκώνα

 

Στην έξω επιφάνεια του αριστερού βραχίονα

α) Εκχυμωτικό εντύπωμα θλώντος οργάνου

β) εκχυμωτικό εντύπωμα θλώντος οργάνου-κάτωθεν του πρώτου

γ) διάσπαρτες εκχυμώσεις κάτωθεν του δεύτερου εντυπώματος

 

Στο αριστερό αντιβράχιο (έξω επιφάνεια)

α) Εκχύμωση στο άνω τριτημόριο του αντιβραχίου

β) Εκχύμωση στο κάτω τριτημόριο του αντιβραχίου

 

Στην αριστερή άκρα χείρα

α) Εκχυμωτικό εντύπωμα θλώντος οργάνου

β) εκχυμωση στον αντίχειρα

γ) εκχύμωση στην κεντρική διάρθωση του δείκτη της αριστερής άκρας χείρας

 

Στην δεξιά άκρα χείρα

α) Εκχυμωτικό εντύπωμα θλώντος οργάνου

β) Περγαμηνοειδής εκδορά στον αντίχειρα της δεξιάς άκρας χείρας

 

Στην πρόσθια επιφάνεια του άνω τριτημορίου του δεξιού μηρού: Τραύμα δια νύσσον τέμνοντος οργάνου, κάθετο στους ιστούς, με ανώμαλα χείλη, μ.δ. 1 εκ. και βάθος 9 εκ.

Από το τραύμα εκρέει αίμα και αιματοπήγματα. Αναγνωρίζεται τρώση της μηριαίας αρτηρίας και εκτεταμένη αιμορραγική διήθηση.

 

Δύο τραύματα στον αριστερό μηρό

α) στην έξω επιφάνεια του μηρού – τραύμα δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου με εκχύμωση . Το τραύμα έχει μήκος στην επιφάνεια 4 εκ γωνιώδη διεύθυνση ως  προς τους ιστούς

β) στην έξω οπίσθια επιφάνεια του μηρού τραύμα δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου με μήκος στην επιφάνεια 4 εκ οξύ αιχμηρό με ανώμαλα χείλη και κάθετη διεύθυνση προς τους ιστούς.

 

 

ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ

Στα μαλακά μόρια της κεφαλής αναγνωρίζεται:

  • Αιμορραγική διήθηση ινιακά.
  • Δυο ρωγμώδη κατάγματα
  • Έντονο οίδημα επί του εγκεφάλου (επηρεασμό της παρεγκεφαλίδας)
  • Υπαραχνοειδής αιμορραγία στο μετωπιαίο λοβό και στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο

 

Στον τράχηλο και τον θώρακα οι πνεύμονες ήταν έξαιμοι, εντοπίστηκαν μικρου βαθμού αθηροματικές αλλοιώσεις στα στεφανιαία αγγεια ενώ ήταν έξαιμο και το μυοκάρδιο

 

Τοξικολογικές εξετάσεις

Τέλος, διενεργήθηκαν και τοξικολογικές εξετάσεις όπου βγήκαν αρνητικές όλες (κάνναβη, οπιούχα, ηρεμιστικά, κοκαϊνη, αμφεταμίνες, αναισθητικά αντικαταθλιπτικά κλπ) ενώ εντοπίστηκε μόνο παρακεταμόλη στο αίμα πιθανόν από ένα παυσίπονο που είχε πάρει τις προηγούμενες ώρες.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

/ Δείτε ακόμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

27.6.2022 8:08 μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες των Μετεώρων στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ για την τοποθέτηση κεραίας στην οδό Κηφισίας.   Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι εναντιώνονται στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας λίγα μέτρα μακριά από βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

27.6.2022 7:05 μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι του Κρυονερίου έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εναντιωθούν στην τσιμεντοποίηση και ανοικοδόμηση του ρέματος Πολυγνώτου.    Συγκεκριμένα περισσότεροι από 900 κάτοικοι , οι οποίοι θα παρέμβουν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

27.6.2022 1:47 μμ

Γεμάτο με 300.000 ευρώ ήταν το χρηματοκιβώτιο του 48χρονου επιχειρηματία, που έπεσε θύμα διάρρηξης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας.   Οι διαρρήκτες, όμως, έψαξαν και το υπόλοιπο σπίτι όπου βρήκαν και έκλεψαν 10 ρολόγια αξίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

27.6.2022 1:09 μμ

Στο τμήμα ασφαλείας Χαριλάου μετέβη ο 48χρονος επιχειρηματίας προκειμένου να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που εκλάπη τα ξημερώματα απο το σπίτι του στην οδό Μαρία Κάλλας 33.   Η υπόθεση ερευνάται και απο το τμήμα εγκλημάτων κατά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

26.6.2022 4:33 μμ

Τα πάντα… σάρωσε το χθεσινό μπουρίνι στο νομό Σερρών, με τον δήμαρχο Αμφίπολης, Στέργιο Φρανστανλή, να κάνει λόγο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για βιβλική καταστροφή.   Ο κ. Φραστανλής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το χθεσινό μπουρίνι δεν συγκρίνεται με αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

25.6.2022 9:50 μμ

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα μετά το τέλος της πορείας του 10ου Thessaloniki  Pride.    Συγκεκριμένα ανήλικοι επιτέθηκαν λεκτικά σε άτομα που συμμετείχαν στην παρέλαση, ενώ λίγο αργότερα  άρπαξαν σημαιάκι του pride από κοπέλα και το έκαψαν.   Οι

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

27.6.2022 11:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή