Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

27/03/202412:54 μμ

234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

Οι νέες θέσεις θα βρίσκονται στο πάρκινγκ Π2 του λιμανιού, περίπου 50 μέτρα από την πλατεία ελευθερίας.

234 θέσεις parking στο λιμάνι μέχρι τα τέλη Μαϊου! (VIDEO)

 

234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης θα είναι στη διάθεση των πολιτών από το τέλος Μαΐου. 

 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος στα γραφεία της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. 

 

Οι νέες θέσεις θα βρίσκονται στο πάρκινγκ Π2 του λιμανιού, περίπου 50 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας. Οι 80 από αυτές θα παραδοθούν στους πολίτες στο τέλος Απριλίου και οι υπόλοιπες 154 στο τέλος Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης είχε υποβάλει αίτημα περίπου ένα μήνα πριν, για εύρεση χωρών στάθμευσης στο λιμάνι λόγω των εργασιών του Flyover, αλλά και λόγω της έναρξης των εργασιών για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας. 

Οι εργασίες για το Πάρκο Μνήμης σύμφωνα με τον δήμαρχο, ξεκινούν τους επόμενους μήνες, ενώ όπως ανέφερε η δημοπράτηση του έργου θα ανακοινωθεί στις αρχές Απριλίου. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λιάγκο για την προσπάθεια που κατέβαλε και το αποτέλεσμα αυτής για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει και από την κατασκευή του flyover και από την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες οπότε θα πρέπει να στερηθούμε τις θέσεις στάθμευσης στην πλατεία. Στην κατεύθυνση αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα διότι προσέτρεξε αμέσως στο αίτημα το οποίο υπέβαλα ώστε ο ΟΛΘ να μας βοηθήσει και να βρεθούν αυτές οι θέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελούδης 

 

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Λιάγκος πρόεδρος ΟΛΘ Α.Ε σημείωσε:

«Η συνεργασία με τον δήμο είναι σε άριστο επίπεδο. Ο ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να λύσουμε ένα θέμα το οποίο δημιουργήθηκε για ένα άλλο καλό θέμα, την κατασκευή του flyover. Κατανοούμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και σας ανακοινώνω σήμερα ότι η ΟΛΘ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραδίδονται σταδιακά σε συνεργασία με τις αδειοδοτήσεις και την κατασκευή, ούτως ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε άλλες νέες 234 θέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μεγάλο μέρος το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα 80 θέσεις στάθμευσης θα είναι έτοιμες τέλη Απριλίου και άλλες 154 θα παραδοθούν τέλη Μαΐου. Οι υφιστάμενες θέσεις στο Π2 θα μετακινηθούν προς το εσωτερικό του ΟΛΘ και εκεί θα χωροθετηθούν οι νέες. Χρειάστηκε η τροποποίηση του masterplan και η έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας». 

Καταλήγοντας ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως ο Δήμος είναι σε αναμονή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα 8 πάρκινγκ περιμετρικά της πόλης, ενώ μίλησε για την αποτελεσματική προσπάθεια της Τροχαίας. 

«Βλέπουμε μια αποτελεσματική  αστυνόμευση ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. Περιμένω την χρηματοδότηση για το ζήτημα της βραδινής αποκομιδής. Νομίζω ότι η δημοτική αρχή συμβάλει με κάθε τρόπο για να έχουμε το μικρότερο αρνητικό αποτύπωμα για ένα έργο που δεν είναι δικό της», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

 

Περισσότερα από 80 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2025

«Είμαστε πάνω από 80 φέτος και από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι του χρόνου θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

«Το 50% των κρουαζιεροπλοίων είναι πλέον home porting. Ανοίξαμε μια τεράστια πύλη τουρισμού, με πολλαπλά τα οφέλη για την τοπική οικονομία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 80% των επιβατών ξαναέρχεται στη Θεσσαλονίκη, όχι μέσω της κρουαζιέρας αλλά ιδιωτικά. «Αυτό είναι ένα κέρδος για την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΟΛΘ, συνεχάρη την διοίκηση του οργανισμού για το έργο της και την σημαντική αύξηση των κρουαζιερόπλοιων.

«Η κρουαζιέρα είναι μια προσφορά στην πόλη. Φτάσαμε σήμερα από τον πολύ μικρό μονοψηφιο αριθμό του παρελθόντος να είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τα 80 κρουαζιερόπλοια», σημείωσε

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για δουλειά οργανωμένη που γίνεται εδώ και χρόνια στην κρουαζιέρα και την οποία παρακολουθεί, ενώ θέλησε να εξηγήσει την σημαντικότητα της για την οικονομία της πόλης.

«Είμαστε έτοιμη να ξεπεράσουμε τα 80 κρουαζιερόπλοια. Αρκετά από αυτά επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως hub και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μιλάμε λοιπόν για ποιοτική αναβάθμιση. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται το πλοίο κρουαζιέρας, διανυκτερεύει, τροφοδοτείται από τις εταιρίες της Θεσσαλονίκης. Είναι μια ολόκληρη οικονομική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει μόνο ο στόχος για τουριστικό αποτύπωμα. Όσες περισσότερες διανυκτερεύσεις έχει ένα πλοίο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τόσο περισσότερο αυτό ευνοεί την οικονομική ανάπτυξη της πόλης», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Με το πέρας της συνάντησης του κ. Αγγελούδη στα γραφεία της ΟΛΘ ο κ. Λιάγκος του χάρισε μια πλακέτα με σήμα του λιμανιού.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20244:26 μμ

  Αυτό το Πάσχα, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το «3ο Easter Olympic Camp», για μία εβδομάδα γεμάτη γνώση και διασκέδαση.   Μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, Ολυμπιακά αθλήματα, κατασκευές, εργαστήριο μαγειρικής, υπόσχονται να προσφέρουν την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία στα παιδιά.   Σε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20244:13 μμ

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία και η Αντιδημαρχία Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας & Κοινωνίας των Πολιτών στο πλαίσιο της διαγενεακής σύνδεσης και των εκδηλώσεων τους για το Πάσχα, διοργανώνουν την αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες», στο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20243:47 μμ

  Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20243:20 μμ

  Ελεύθερος υπό τον όρο να μην πλησιάζει τον Βασίλη Γραμμένο στα 50 μέτρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος.   «Ο κύριος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος. Δεν επιβλήθηκε κάποιος τυπικός περιοριστικό όρος. Επειδή όμως είναι εν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20243:00 μμ

  Ανακοίνωση και προσκλητήριο για στάση εργασίας έστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης: «Για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στο «ίδιο έργο θεατές». Την ώρα που οι εργαζόμενοι όλης της χώρας βρίσκονται στους δρόμους για την διεκδίκηση των αυτονόητων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20242:46 μμ

    Τις πόρτες της στο κοινό άνοιξε σήμερα η Beyond, η Διεθνής Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Τεχνολογίας που φιλοξενείται και φέτος στους χώρους της ΔΕΘ.   Για 3 μέρες εδώ θα χτυπά η καρδιά των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας

thess

Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25.4.20244:12 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή