Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / Το ελληνικό «Broadway» στο Ρότερνταμ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

07/01/20224:54 μμ

Το ελληνικό «Broadway» στο Ρότερνταμ

Η πρώτη καλή είδηση της χρονιάς για τη διεθνή πορεία κι απήχηση του κινηματογράφου μας ήρθε πριν από λίγο από το Ρότερνταμ με την ανακοίνωση του προγράμματος του 51ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται εκεί.

Το ελληνικό «Broadway» στο Ρότερνταμ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Η πρώτη καλή είδηση της χρονιάς για τη διεθνή πορεία κι απήχηση του κινηματογράφου μας ήρθε πριν από λίγο από το Ρότερνταμ με την ανακοίνωση του προγράμματος του 51ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται εκεί.

Η ταινία «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο ιστορικό αυτό φεστιβάλ διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο «Big Screen Award».

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χ. Μασσαλά, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μια πλούσια και επιτυχημένη διαδρομή με τις μικρού μήκους ταινίες του, καθώς αυτές έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 200 διεθνή φεστιβάλ (ανάμεσά τους αυτά των Καννών και του Λοκάρνο).

Η τελευταία, το  «Copa-Loca», 2017,  ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου ενώ στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το «Broadway» χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κι αναπτύχθηκε με την υποστήριξη του Sundance Screenwriters Lab και του Atelier του φεστιβάλ των Καννών.

Η θεματική του είναι γύρω από τις περιπέτειες μιας συμμορίας πορτοφολάδων και χορευτών σε μια σύγχρονη Αθήνα, πολύχρωμη αλλά και σκοτεινή.

Από την ίδρυσή του, το 1971, μέχρι σήμερα το φεστιβάλ του Ρότερνταμ καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο δημοφιλή του κόσμου χάρη την επιμονή του ν’ αναδεικνύει νέα ταλέντα, με ξεχωριστή κινηματογραφική ματιά και καλλιτεχνικό ρίσκο, αλλά και για τη συνέπειά του στην προβολή και διάδοση του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλει η παρατεταμένη πανδημία η φετινή φεστιβαλική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση διαδικτυακά, από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2022, για διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου και δημοσιογράφους.

Η ευρωπαϊκή πορεία του «Broadway» θα έχει και δεύτερο σταθμό εντός του τρέχοντος μηνός. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Ρότερνταμ θα ακολουθήσει η γαλλική στο φεστιβάλ Premiers Plans της Ανζέρ, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που είναι συμπαραγωγός του «Broadway», εύχεται καλή επιτυχία στον σκηνοθέτη της ταινίας, στην παραγωγό της Αμάντα Λιβανού και στους υπόλοιπους συντελεστές της.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.202410:30 μμ

    Αεικίνητος και δημιουργικός παρά τα 81 του χρόνια ο καθολικός ιταλικής καταγωγής Martin Scorsese μετά την ταινία «Killers of the Flower Moon» και την ανακοίνωσή του τον Ιανουάριο στους Los Angeles Times ότι θα γυρίσει ξανά μια ταινία

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

    Η Lionsgate και τα Amazon MGM Studios ανακοίνωσαν ότι έρχεται το sequel της επιτυχημένης κωμωδίας μυστηρίου του 2018 «A Simple Favor».   Στη νέα παραγωγή επιστρέφουν οι πρωταγωνίστριες ‘Αννα Κέντρικ και Μπλέικ Λάιβλι, σε σκηνοθετικές οδηγίες του Πολ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20241:59 μμ

    Δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Searchlight Pictures, το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Έλληνα δημιουργού Γιώργου Λάνθιμου «Kinds Of Kindness» με μουσική υπόκρουση τους ήχους του θρυλικού «Sweet Dreams».   Πρωταγωνιστούν η Έμα Στόουν μαζί με τους

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

27.3.202410:00 μμ

  Ο Jeremy Allen White συζητά το ενδεχόμενο να υποδυθεί τον Μπρους Σπρίνγκστιν  στην επερχόμενη ταινία με προσωρινό τίτλο «Deliver Me From Nowhere».   Η νέα ταινία θα επικεντρωθεί στην περίοδο που δημιούργησε το άλμπουμ «Nebraska» σε σενάριο Σκοτ Κούπερ,

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

27.3.20249:30 μμ

    Η επική ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον όταν κυκλοφόρησε το 1997 προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους φανατικούς θαυμαστές της για το αν η ξύλινη σανίδα που έσωσε την «Ρόουζ» της Κέιτ Γουίνσλετ στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού θα μπορούσε

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

27.3.20249:15 μμ

      Ζητήθηκε με κάθε τόνο και το project Sleepless Movie Marathon η απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία μετά από συνεχόμενα sold out επιστρέφει στο θέατρο Αυλαία, για τρεις νύχτες γεμάτες κινηματογράφο.   Το 8ο Sleepless Movie Marathon ξεκινά την Παρασκευή

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή