Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ / Σήμερα η πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

20/09/20224:49 μμ

Σήμερα η πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Μετά τη θερινή ραστώνη, η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ξεκινά τις φθινοπωρινές συναντήσεις με Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές.

 

Μας υποδέχεται σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:30 στην πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση στο αίθριο του Μουσείου, με βιβλία του Θωμά Κοροβίνη.

Τα επόμενα βιβλία που θα μας απασχολήσουν είναι «Ο γύρος του θανάτου» και «Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Ανατολή» του ίδιου συγγραφέα.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση και κατόπιν στο Ζάππειο και το Κεντρικό Παρθεναγωγείο της Κωνσταντινούπολης.

Μέσα από μια σειρά βιβλίων ερευνά εδώ και αρκετά χρόνια πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού, καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Το 1995 κέρδισε το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί για την ελληνοτουρκική φιλία και το 2011 το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για τον «Γύρο του θανάτου». Είναι επίσης συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών.

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Στο βιβλίο «Ο γύρος του θανάτου», εννέα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν εννέα χαρακτηριστικές φιγούρες της δεκαετίας του ’50 αφηγούνται στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Στις εξομολογήσεις τους εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ο Άρης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «δράκος του Σέιχ Σου».

Ο Παγκρατίδης κατηγορήθηκε για τρία φρικτά εγκλήματα και εκτελέστηκε το 1968 έξω από τα τείχη του Γεντί Κουλέ φωνάζοντας «Μανούλα μου, είμαι αθώος!»

Στο βιβλίο «Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Ανατολή», ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στις δυο αγαπημένες του πόλεις και κατόπιν μας ξεναγεί με τον δικό του τρόπο στο πολύχρωμο παζάρι της Ανατολής.

Το συναξάρι αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της προσωπικής του μυθολογίας, όπως λέει ο ίδιος, με τόπους και πρόσωπα που υπήρξαν καθοριστικά για τη ζωή και το έργο του.

 

 

Πληροφορίες:

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:30

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις συναντήσεις (2313 310251 ή επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

12.4.20243:10 μμ

      Στη συνέχεια επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο και ακολουθούν νοερά μια διαδρομή που έχει γίνει οκτώ δεκαετίες πριν. Τέλος, αποβιβάζονται σε μία σκοτεινή αποθήκη για να βιώσουν το τέλος της ιδιαίτερης εμπειρίας.     Πρόκειται για κατοίκους της

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

3.4.202412:52 μμ

    «Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, όμορφο ή άσχημο. Το κάθε πασχαλινό αβγό για τους Ουκρανούς είναι μοναδικό!». Κρατώντας στα χέρια της ένα πασχαλινό αβγό διακοσμημένο από τους πρόσφυγες μαθητές του Σαββατιάτικου Ουκρανικού Σχολείου, η πρόεδρος του Σωματείου Ουκρανο-

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

1.4.20244:50 μμ

  Aύριο, Τρίτη 2 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221 στις 6 μ.μ. διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, από τον Σύλλογο «Μιλάμε για τον αυτισμό» Πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά του συλλόγου όπου θα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

28.3.20244:00 μμ

  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ IASIS, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την καταπολέμηση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

27.3.20242:02 μμ

  Για τέσσερις ημέρες, από μεθαύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και την Κυριακή 31 του μήνα, οι λάτρεις των δυναμικών σπορ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστούς αθλητές όλων των ηλικιών από το χώρο της πυγμαχίας, να δίνουν τον

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

7.3.20244:13 μμ

  Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης ημερίδα με τίτλο «Γυναικοκτονίες και Προτάσεις Αντιμετώπισης» στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 10 Μαρτίου, από τις 7 μ.μ έως

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή