Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ / Αγώνας ορεινού Τριάθλου, Διάθλου, ορεινού Τρεξίματος και Ποδηλασίας στον δήμο Ωραιοκάστρου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

09/09/2021 10:44 πμ

Αγώνας ορεινού Τριάθλου, Διάθλου, ορεινού Τρεξίματος και Ποδηλασίας στον δήμο Ωραιοκάστρου

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στο Ωραιόκαστρο αγώνας Ορεινού Τριάθλου, Διάθλου (ποδηλασία-τρέξιμο), Ορεινού Τρεξίματος και Ορεινής Ποδηλασίας.

Αγώνας ορεινού Τριάθλου, Διάθλου, ορεινού Τρεξίματος και Ποδηλασίας στον δήμο Ωραιοκάστρου

Γράφει THESSNEWS-DESK

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στο Ωραιόκαστρο αγώνας Ορεινού Τριάθλου, Διάθλου (ποδηλασία-τρέξιμο), Ορεινού Τρεξίματος και Ορεινής Ποδηλασίας με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος».

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) και θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.

«Αναπτύσσουμε το πεδίο των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Σχεδιάζουμε να καταστήσουμε το Ωραιόκαστρο σημείο αναφοράς για ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, καθώς το επιτρέπουν η τοποθεσία και ο φυσικός πλούτος του Δήμου μας. Για πρώτη φορά διοργανώνουμε αγώνες ορεινού τριάθλου, διάθλου, τρεξίματος και ποδηλασίας αναδεικνύοντας τις ομορφιές του τόπου μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Πρόκειται για μία πρωτότυπη για το Ωραιόκαστρο αθλητική εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΔΗ.Κ.Ε.Ω. το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Καλούμε τους συνδημότες μας, αλλά και τους κατοίκους από άλλες περιοχές να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα και να απολαύσουν το τρέξιμο και την ποδηλασία στη φύση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιος Πανιώρης.

Τονίζει επίσης πως στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος» θα διοργανωθούν παράλληλα ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και για ενήλικες.

Συμπληρώνει πως μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές των αθλουμένων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σωματείο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Αναλυτικά πληροφορίες για τα αγωνίσματα και πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή:

Ορεινό Τρίαθλο

Πρόκειται για αγώνα Sprint Ορεινού Τριάθλου. Η εκκίνηση θα δοθεί στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος», όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης, συνολικής απόστασης 750 μ. Οι εκκινήσεις θα γίνονται σε γκρουπ 8 αθλητών.

Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει  από το Κολυμβητήριο. Η διαδρομή, συνολικού μήκους 18 χλμ., θα γίνει στο περιαστικό δάσος του Ωραιοκάστρου.

Η διαδρομή του τρεξίματος ξεκινάει από το Κολυμβητήριο (ζώνη αλλαγής από το Ποδήλατο), μήκους 7 χλμ.

 

Ορεινό Δίαθλο

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος». Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει  από το Κολυμβητήριο. Η διαδρομή, συνολικού μήκους 18 χλμ. θα γίνει στο περιαστικό δάσος του Ωραιοκάστρου.

Η διαδρομή του τρεξίματος θα ξεκινήσει επίσης από το Κολυμβητήριο (ζώνη αλλαγής από το ποδήλατο), μήκους 7 χλμ.

 

Ορεινό Τρέξιμο

Η διαδρομή του τρεξίματος πρόκειται να ξεκινήσει από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος», μήκους 11 χλμ. και θα κινηθεί εντός του περιαστικού δάσους του Ωραιοκάστρου.

 

Ορεινή Ποδηλασία (Mountain Bike)

Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει  από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος». Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 18 χλμ. στο περιαστικό δάσος του Ωραιοκάστρου.

 

Παιδική Διαδρομή (Λαϊκός δρόμος)

Στο πλαίσιο των αγώνων θα διοργανωθούν επίσης, Λαϊκοί Αγώνες Ποδηλασίας και Τρεξίματος. Οι αγώνες ποδηλασίας θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα εντός του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Άγγελος Βλαχόπουλος».

Οι αγώνες τρεξίματος θα γίνουν με εκκίνηση το Κολυμβητήριο και θα είναι συνολικού μήκους 3 χλμ.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου:

ORAIOKASTRO TRIATHLON & DUATHLON

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2021 (δεν ισχύει για τους Λαϊκούς Αγώνες).

Παράβολο  συμμετοχής: Τρίαθλο 20€, Δίαθλο 10€,  Ποδήλατο και Τρέξιμο 5€.

Το παράβολο κατατίθεται  στους Λογαριασμούς  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου. Είναι απαραίτητο κατά την κατάθεση να αναγράφεται το όνομα αυτού που κάνει την κατάθεση και το αγώνισμα που θα συμμετάσχει.

ΕΘΝΙΚΗ: 74154005032

EUROBANK: 00260191040200530215

PIREAUS: 5265014629060.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6977374202.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

16.10.2021 7:15 πμ

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και ο Γιάννης Ζαχόπουλος συναντούν τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και τον ράπερ ΛΕΞ σε μια ζωντανή συζήτηση για το κοινό της πόλης στο 56o Φεστιβάλ Δημητρίων.  Τρεις «σκληροπυρηνικοί» σινεφίλ, τρεις φανατικοί του Thessaloniki Short

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

13.10.2021 7:30 πμ

Σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στις 21.00, το κοινό των 56ων Δημητρίων μεταφέρεται στο εργαστήρι του Francis Bacon και προσεγγίζει μέσα από θεατρικά εικαστικά τοπία το καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη. Η παράσταση/performance «Η ωμότητα των πραγμάτων» παρουσιάζεται

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

11.10.2021 8:15 πμ

Η νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου παρουσιάζει μια παράσταση για πιάνο και φωνή με τίτλο “Blue” -ένα μουσικό ταξίδι φτιαγμένο από ελληνικό μπλε χρώμα αλλά και ξένο “feeling blue” ρεπερτόριο- στο πλαίσιο των 56ων Δημητρίων. Σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

8.10.2021 7:45 πμ

Τα 56α Δημήτρια μπαίνουν σε jazz ρυθμούς, φιλοξενώντας το «Open Jazz Festival» του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης για τρεις μουσικές βραδιές, από σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ. Με την καλλιτεχνική επιμέλεια

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

7.10.2021 3:19 μμ

Oι Indigo Mood σήμερα στις 21.00, στην Αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι, θα παρουσιάσουν στο κοινό του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων τα τραγούδια τους, με επιρροές από τη τζαζ και τη μουσική δωματίου.  Επίσης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά δέκα τραγούδια που

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ

5.10.2021 8:15 πμ

Η γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου έρχεται από σήμερα Τρίτη 05 Οκτωβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού! Τιμώμενα πρόσωπα ο Κώστας Σάντας και η Άννα Φόνσου.   Πέντε ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα διεκδικήσουν

thess

Επικαιρότητα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ