Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το «Χαμόγελου του Παιδιού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14/09/2021 7:45 μμ

Υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα το σύμφωνο συνεργασίας.

Υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με το «Χαμόγελου του Παιδιού»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα το σύμφωνο συνεργασίας.

 

Το σύμφωνο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές  έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά αποδοτική στην προσπάθεια για προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών

 

.

Ο κύριος Τζιτζικώστας μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ανέφερε πως: «το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ είναι μια ομάδα ανθρώπων, μια μεγάλη οικογένεια, που πραγματικά κάνει τη διαφορά στη χώρα μας. Στα 25 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στο παιδί έχουν καταφέρει να αφήσουν το ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμά τους στη ζωή και την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Μέσα από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ αυτά τα 25 χρόνια έχουν υποστηριχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες, ενώ η προσφορά τους, που γίνεται μέσω εθελοντισμού, στηρίζεται και στηρίζει μια σειρά από κοινωνικές δομές. Η προσφορά του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ δεν περιορίζεται μόνο στην παιδική προστασία, αλλά είναι σημαντική στη μάχη όλων μας κατά της εγκληματικότητας, με κορωνίδα το Amber Alert και το Silver Alert. Η ελληνική κοινωνία μέσα από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ βρίσκει ειρήνη, βρίσκει τις έννοιες του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, και ιδιαίτερα στα παιδιά μας, που για όλους μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα της ζωής μας. Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα αναβαθμίζουμε την πολυετή μας σχέση και θα μπορέσουμε με πιο συγκεκριμένες και περισσότερες δράσεις να ενισχύσουμε την προσπάθεια του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’».

 

Mε τον κύριο Γιαννόπουλος να τονίζει πως «είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, καθώς ενισχύεται η σταθερή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν θεσμό που είναι ταγμένος για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αλλάζει επίπεδο. Εμείς θα συμπληρώσουμε με επιστημονικό τρόπο τις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιεί σε κοινωνικό επίπεδο η Περιφέρεια για τα παιδιά, την οικογένεια και τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Όλες οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν κοινή συνιστώσα την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στήριξης. Οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι ενδεικτικό ότι ένα παιδί το εξάμηνο, ένας έφηβος μέρα παρά μέρα δήλωνε αυτοκτονία, είχαμε πολλές εντάσεις, προβλήματα, που είναι παράλληλες απώλειες της πανδημίας του κορονοϊού, τις οποίες δεν θα αφήσουμε να προχωρήσουν περισσότερο ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

 

Στην συνέχεια  κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μάλιστα στον κ. Γιαννόπουλο επιγραμματικά το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

 

-Αξιοποιήσαμε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

 

-Παρέχουμε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες 

πληθυσμού, όπως τα παιδιά σε κίνδυνο, έχοντας υποστηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 3.100 παιδιά και εφήβους.

 

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία επτά ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 3.500 γυναίκες και παιδιά.

 

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων, με περισσότερους από 2.600 συμπολίτες μας να έχουν κάνει χρήση αυτών των δομών.

 

-Δημιουργήσαμε 14 Κέντα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και 12 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

 

-Δημιουργήσαμε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη έχουν 100.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας.

 

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία 19 κοινωνικών παντοπωλείων, 15 κοινωνικών φαρμακείων και έξι κοινωνικών συσσιτίων.

 

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, «στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε εξασφαλίσει διπλάσια χρηματοδότηση για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με πόρους που θα αγγίξουν συνολικά τα 400 εκατομμύρια ευρώ».

Από την πλευρά της η κυρία  Πατουλίδου υποστήριξε πως : «έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο η μοναξιά δεν ήταν καλός σύμβουλος στην κοινωνία μας. Έχει βγάλει στην επιφάνεια μίση και πάθη και έναν ‘κανιβαλισμό’ ανθρώπων που πολλές φορές έχουν αποδέκτη τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνα τους, αλλά βρίσκουν μια μεγάλη αγκαλιά μέσα και από το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, μέσα από την οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις δομές του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’».

 

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε της υπογραφής του συμφώνου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δημήτρης Ασλανίδης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 3:00 μμ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα. Μετά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 2:00 μμ

O Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει κανονικά την προσπάθεια συλλογής υπογραφών για την κατοχύρωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Σήμερα το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας πως «ήταν μία θεωρητική, διερευνητικά συζήτηση από την πλευρά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 1:09 μμ

O Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  για ουσιαστική αύξηση στον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022. Συγκεκριμένα ο κύριος Χατζηδάκης  τόνισε πως «φέτος δόθηκε μια μικρή συμβολική αύξηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 12:57 μμ

O τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend και αναφέρθηκε στην “μάχη” που έδωσε με το αλκόολ. Aρχικά ο κύριος Μπουτάρης ανέφερε: «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 11:23 πμ

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΪ για τις ελαφρύνσεις στον τομέα της ενέργεια και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Με το κύριο Οικονόμου να αναφέρεται στις ελαφρύνσεις στον τομέα της ενέργειας τονίζοντας: «από την πρώτη στιγμή είπαμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

17.10.2021 9:15 πμ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγή, Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται από τη Δευτέρα το βράδυ  στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1  συνεχίζει τη θεραπευτική της αγωγή ενώ ελέγχεται από τους γιατρούς σε καθημερινή βάση και αξιολογείται η κατάσταση της

thess

Επικαιρότητα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ