Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσακλόγλου: Περίπου 350.000 νέοι έχουν ήδη ασφαλιστεί στο ΤΕΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

17/03/20247:20 μμ

Τσακλόγλου: Περίπου 350.000 νέοι έχουν ήδη ασφαλιστεί στο ΤΕΚΑ

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι, τώρα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 780 ευρώ και θα αυξηθεί πάνω από 800 ευρώ.

intime
Φωτ. intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Περίπου 350.000 νέοι, που απασχολούνται σε 140.000 εργοδότες, έχουν ασφαλιστεί έως σήμερα στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ενώ τα κεφάλαια, δηλαδή οι σωρευμένες εισφορές των ασφαλισμένων που διαχειρίζεται, αυτήν τη στιγμή, το Ταμείο είναι περίπου 110-120 εκατ. ευρώ.

 

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του και σημείωσε ότι, όταν το ΤΕΚΑ φτάσει στην πλήρη ωριμότητά του, θα διαχειρίζεται κεφάλαια τα οποία θα είναι περισσότερα από το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Όπως είπε, «η νομοθεσία, που ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια, καλύπτει όλους όσοι έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης και κόλλησαν το πρώτο τους ένσημο την τελευταία διετία και εφεξής. Η συμμετοχή στο ΤΕΚΑ είναι εθελοντική για όσα άτομα δεν έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης, όπως οι περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι, οι γιατροί, οι έμποροι και οι αγρότες και για όσα άτομα ήταν κάτω των 35 ετών.

Οι εισφορές των ασφαλισμένων στο ΤΕΚΑ επενδύονται από το νέο Ταμείο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ασφαλισμένων. Όταν φτάσει η ώρα της συνταξιοδότησης, η σύνταξη καθορίζεται από το ύψος των εισφορών, που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος και την απόδοση των επενδυμένων κεφαλαίων του».

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι, τώρα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 780 ευρώ και θα αυξηθεί πάνω από 800 ευρώ, ενώ η αύξησή του θα συμπαρασύρει προς τα πάνω αρκετά επιδόματα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε τα εξής: «Από εκεί που, πριν από λίγα χρόνια, είχαμε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ληξιπρόθεσμες, εκκρεμείς κύριες συντάξεις, σήμερα οι συντάξεις είναι κάτω από 23.000.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για την απονομή της κύριας σύνταξης είναι λίγο πάνω από τις 60 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Επίσης, ο μέσος χρόνος απονομής των εκκρεμών συντάξεων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 2-3 χρόνια».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.202412:43 μμ

  Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο εφετινό «Καλάθι του Πάσχα» έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης. «Κάτι άλλωστε που αποτελούσε και βασική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.4.20248:20 πμ

  H μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο και κορυφώνεται μόλις στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.   Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Aegean, αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.202410:00 μμ

  Συ΄φμωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun, που σύγκρινε οργανωμένες διακοπές σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες και κατέληξε ότι η Κάλυμνος είναι ο οικονομικότερος (και καλύτερος value for money δηλαδή) προορισμός!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20249:30 πμ

  Η εφαρμογή «Αριστοτέλης Συνοδοιπόρος» (“Companion. Aristotle walk” η αγγλική ονομασία της) αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο για όποιον θέλει να διασχίσει τον Αριστοτελικό Περίπατο, μια από τις περιπατητικές διαδρομές που έχει επιμεληθεί και οργανώσει ο Δήμος Αριστοτέλη.   Μια εφαρμογή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.4.20248:20 πμ

  «Μικρές» συναλλαγές με POS, από 1 έως 10 ευρώ, θα αφορά το «κούρεμα» κατά 50% των χρεώσεων από τις τράπεζες, τους παρόχους και τις εταιρίες (Mastercard, Visa), που πρόκειται να νομοθετήσει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

23.4.202412:06 μμ

  -το 72% των επιχειρήσεων σχεδιάζει αύξηση των μισθών των εργαζομένων τους. -το 53% των επιχειρήσεων προτίθεται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις. -το 25% των επιχειρήσεων υποστηρίζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιάζει να την επεκτείνει στη λειτουργία τους.

thess

Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25.4.20244:12 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή