Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακλόγλου: Έτοιμη μέσα στο επόμενο δίμηνο η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28/04/20247:20 μμ

Τσακλόγλου: Έτοιμη μέσα στο επόμενο δίμηνο η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές

«Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι, με το προηγούμενο καθεστώς, ήταν περίπου 36.000 και ήδη στην πλατφόρμα έχουν δηλώσει γύρω στα 75.000 άτομα»

intime
Φωτ. intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου είπε: «Με το προηγούμενο καθεστώς, κάποιος μπορούσε να πάρει σύνταξη, αν τα χρέη του προς τον ΕΦΚΑ ήταν έως 20.000 ευρώ και έως 6.000 ευρώ, αν ήταν αγρότης.

Αλλάξαμε τα όρια αυτά από τα 20.000 ευρώ στα 30.000 ευρώ και από τα 6.000 ευρώ στα 10.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος έχει τουλάχιστον καταβάλλει εισφορές για 20 τουλάχιστον έτη και, επιπλέον, οι τραπεζικές καταθέσεις του δεν ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, ώστε να βοηθηθούν μόνο αυτοί που πραγματικά έχουν αδυναμία πληρωμής.

Η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα είναι έτοιμη εντός διμήνου.

Στη συνέχεια, θα κρατείται το 60% της σύνταξης, μέχρις ότου η οφειλή μειωθεί στα 20.000 ευρώ και από εκεί και μετά θα ισχύουν οι τωρινοί κανόνες».

Αναφορικά με την πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε τα ακόλουθα: «Μέχρι πρόσφατα, αν ένας συνταξιούχος εργαζόταν, είχε περικοπή της τάξεως του 30% στη σύνταξή του. Μάλιστα, επί Κατρούγκαλου, αυτό το ποσοστό ήταν 60%.

Πρόσφατα, αλλάξαμε το καθεστώς αυτό και ένας εργαζόμενος συνταξιούχος παίρνει κανονικά τη σύνταξή του στο ακέραιο και θα υπάρχει μία περικοπή της τάξης του 10% στον μισθό, τον οποίο λαμβάνει.

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι, με το προηγούμενο καθεστώς, ήταν περίπου 36.000 και ήδη στην πλατφόρμα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να απασχοληθούν γύρω στα 75.000 άτομα και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνει».

Σε ερώτηση σχετικά με το επίδομα μητρότητας, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε τα εξής: «Η κυβέρνηση επιδιώκει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η συμφιλίωση μεταξύ της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής και ο δεύτερος η παροχή βοήθειας προς τα νέα ζευγάρια, ώστε να κάνουν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν.

Κατά την προηγούμενη τετραετία, επεκτείναμε από τους έξι στους εννέα μήνες το επίδομα μητρότητας για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα. Με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, παρέχουμε για εννέα μήνες στις αυτοαπασχολούμενες, στις ελεύθερες επαγγελματίες και στις αγρότισσες, επίδομα ίσο με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 830 ευρώ».

Σχετικά με την εξαήμερη εργασία, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η εξαήμερη εργασία αφορά είτε επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεχούς λειτουργίας είτε επιχειρήσεις όπου παρατηρείται μη αναμενόμενη αύξηση των αναγκών για σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20248:45 μμ

  Με τον 13χρονο που του επιτέθηκε φραστικά κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στην παραλία του Βόλου φαίνεται πως μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης.   Σύμφωνα με τον Alpha, χθες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του, ο πρόεδρος του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20248:15 μμ

  Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Φίλιππος Καμπούρης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου ως ηθικού αυτουργού για απειλές κατά της ζωής του, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.   Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ, στη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20248:00 μμ

  «Το πλατύ ποτάμι του υπεύθυνου πατριωτισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, το οποίο ξαναδυνάμωσε στις εκλογές του περασμένου έτους, αυτό το ποτάμι της πολύ μεγάλης πολιτικής αλλαγής και φυγής προς τα εμπρός, αυτό θα ξαναγεννηθεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου»,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20246:45 μμ

  Στη δύσκολη δεκαετία οικονομικής κρίσης και πως αυτή επηρέασε την Υγεία, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης μιλώντας την πρώτη ημέρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας.   «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αντιμετωπίσαμε τεράστιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20246:15 μμ

  «Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο»,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20245:37 μμ

  Προεκλογικό σποτ ενόψει των ευρωεκλογών με επίκεντρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο η Νέα Δημοκρατία.   Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες, μιλάει για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας, του Ψηφιακού Κράτους, ενώ αναφέρεται

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή