Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης από την ΠΚΜ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

11/10/2021 1:58 μμ

Το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης από την ΠΚΜ

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

Το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης από την ΠΚΜ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας με τίτλο: «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας και να βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στα στελέχη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πληροφορικής, αλλά και σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς της χώρας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «όλη η Ευρώπη κινείται πλέον στους ρυθμούς της Ψηφιακής Μετάβασης. Ένα μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 θα κατευθυνθούν γι’ αυτό το σκοπό στις Κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Πόροι που είναι πολύτιμοι για την ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών και για την εισαγωγή στη λειτουργία του ευρύτερου Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης καινοτόμων υπηρεσιών και νέων τεχνολογιών, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά κυρίως τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε απτά δείγματα από την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών κι από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Μετατρέψαμε σε χρόνο ρεκόρ, στο πρώτο κύμα της πανδημίας την Περιφέρεια σε e-Περιφέρεια, εισάγοντας την τηλεργασία και εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες μας. Είχαμε κάνει τα πρώτα βήματα πολύ νωρίτερα, με τις υπηρεσίες μιας στάσης και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, που περιόρισαν αποφασιστικά τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μέλλον. Κι αυτό το μέλλον αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την έχει υιοθετήσει στην προσπάθειά της να γίνει η περιοχή μας κόμβος Καινοτομίας, Έρευνας και Νέων Τεχνολογιών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ανάλογα βήματα, πάντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, έχουν κάνει όλες οι ελληνικές Περιφέρειες. Γι’ αυτό το συνέδριο που διοργανώνουμε με τη συνεργασία όλων των Περιφερειών είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προόδου και να διεκδικήσουμε ενεργό ρόλο στη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, με τελικό ωφελημένο τον πολίτη».

Από το βήμα του συνεδρίου Υπουργοί και Κυβερνητικά Στελέχη θα μιλήσουν για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, που λειτουργούν στο χώρο του ευρύτερου Δημοσίου.

Επίσης στελέχη πληροφορικής, που έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ειδικότερα μετά την πανδημία του Covid-19.

Ακόμη στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες του Δημοσίου και ο ρόλος του «gov.gr» στις ψηφιακές υπηρεσίες των Περιφερειών.

Επίσης θα εξεταστούν ειδικότερα ζητήματα, όπως οι επιδράσεις της τηλεργασίας στον εργασιακό χώρο, ενώ θα γίνει η παρουσίαση μιας σειράς από εφαρμογές και δράσεις των φορέων, καθώς και καινοτόμες εφαρμογές, που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0» και θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ – HELEXPO.

 

Τι δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας με αφορμή την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών της Πολιτείας, πάνω στα ζητήματα νέων τεχνολογιών, καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι απαραίτητη για την αφομοίωση των τεχνολογικών και καινοτομικών εξελίξεων και την προσαρμογή του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης στον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης νέων ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτό απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να συνδράμει το 2ο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σκοπός μας είναι να φέρουμε σε επαφή όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, έτσι ώστε να γίνει εφικτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός και με τελικό στόχο να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.10.2021 12:57 μμ

O τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend και αναφέρθηκε στην “μάχη” που έδωσε με το αλκόολ. Aρχικά ο κύριος Μπουτάρης ανέφερε: «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.10.2021 6:15 πμ

Για μια ακόμη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. τελεί υπό την αιγίδα της την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Πρόκειται για διοργάνωση, που ξεκίνησε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.10.2021 2:21 μμ

Η πρωτοβουλία νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης “Mένουμε Θεσσαλονίκη” εξέδωσε ανακοίνωση με τις εστίες ανομίας και εγκληματικότητας να εξαπλώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. “Με τις εστίες ανομίας και εγκληματικότητας να εξαπλώνονται στο Θεσσαλονικιώτικο κέντρο και να έχουν εγκατασταθεί για τα καλά

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 5:49 μμ

Mε απόφαση του Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου θα είναι κλειστά τα σχολεία. Συγκεκριμένα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αριστοτέλη, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη: Για προληπτικούς λόγους, εξ`αιτίας των

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 5:13 μμ

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αποτύπωμα που έχει αφήσει

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 4:20 μμ

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως  όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες

thess

Επικαιρότητα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ