Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΠΚΜ: Συνεργεία άμεσης επέμβασης βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

11/11/2021 9:50 μμ

ΠΚΜ: Συνεργεία άμεσης επέμβασης βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τα δυο οχήματα θα βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή για έκτακτα συμβάντα σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες του δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.

ΠΚΜ: Συνεργεία άμεσης επέμβασης βγαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο υπεύθυνος της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ DION Ε.Ε κ. Διονύσης Διονυσόπουλος παρουσίασαν σήμερα το πρωί στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης τα δύο συνεργεία «άμεσης επέμβασης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για δύο οχήματα άμεσης επέμβασης σε τέσσερις κομβικούς οδικούς άξονες.

Τα δυο οχήματα θα βρίσκονται καθημερινά σε επιφυλακή για έκτακτα συμβάντα σε συγκεκριμένους οδικούς άξονες του δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.

Είναι επανδρωμένα με τεχνικό συνεργείο, που βρίσκεται σε επιφυλακή όλες τις ημέρες, συμπεριλαμβανομένων αργιών και εορτών και από τις 6.00′ το πρωί μέχρι τις 22.00′.

Αποστολή των συνεργείων είναι η άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση βλαβών ή την άρση επικίνδυνων καταστάσεων στους δρόμους που εποπτεύουν.
Περιπτώσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών:
– Ογκώδη και βαριά αντικείμενα στο οδόστρωμα.
-Νεκρά ή τραυματισμένα ζώα στο οδόστρωμα.
-Πτώση δένδρων ή ιστών στο οδόστρωμα.
-Ύπαρξη λάκκων ή σημειακών βλαβών στο ασφαλτικό οδόστρωμα.
-Ρύπανση οδοστρώματος από επικίνδυνες λόγω ολισθηρότητας ουσίες.
-Συσσώρευση φερτών υλών ή λίθων στο οδόστρωμα από καταπτώσεις πρανών.
-Κατεστραμμένα μεταλλικά στηθαία ασφαλείας και μέσα σήμανσης, τα οποία καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος.
-Καλύμματα φρεατίων που έχουν αφαιρεθεί ή καταστραφεί.
-Τοπική συγκέντρωση επιφανειακού νερού ύστερα από έντονη βροχόπτωση ή καταστροφή υπογείου δικτύου.

Τα οχήματα πραγματοποιούν καθημερινά επιθεώρηση των δρόμων που ανέλαβαν να εποπτεύουν και βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουν όποτε απαιτείται.

Το ένα από τα δύο οχήματα άμεσης επέμβασης εποπτεύει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέχρι τα Μουδανιά και όλο το μήκος του οδικού κυκλώματος της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπως επίσης και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας – Αρναίας – Παλαιοχωρίου.

Συγκεκριμένα έχει στην ευθύνη του:

1.Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών συμπεριλαμβανομένων των παράπλευρων δρόμων από τον ισόπεδο κόμβο της Κ. Καραμανλή με Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο των Μουδανιών προς τα επαρχιακά κυκλώματα Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής.

2.Την επαρχιακή οδό Μουδανιών – Κυκλώματος Κασσάνδρας από τον ανισόπεδο κόμβο Μουδανιών με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κασσανδρείας Χαλκιδικής.

Εντάσσεται και το νέο τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία, όχι όμως το παλαιό, ενώ εξαιρούνται τα τμήματα στα οποία εκτελούνται έργα ανακατασκευής της οδού από την «Εγνατία Οδός ΑΕ».

3.Το οδικό τμήμα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» (γέφυρα Ανθεμούντα) μέχρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (ανισόπεδος κόμβος Προφήτη Ηλία).

4.Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας – Αρναίας – Παλαιοχωρίου στο τμήμα από τα όρια του νομού Χαλκιδικής μέχρι τη διασταύρωση της Μ. Παναγιάς. Περιλαμβάνεται και το παλαιό και το νέο τμήμα.

Το δεύτερο όχημα εποπτεύει την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από τον ανισόπεδο κόμβο με τον άξονα ΠΑΘΕ μέχρι τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο Άγιος Παύλος), αλλά και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου στην οδό Μοναστηρίου, προς Χαλκηδόνα, Γιαννιτσά και μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στο Μελίσσι (περιλαμβάνεται και το παλαιό και το νέο τμήμα).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ

Η Δήμητρα Καρβουνίδου είναι απόφοιτη σχολής Δημοσιογραφίας. Από μικρή ηλικία ήξερε τι επάγγελμα θέλει να ακολουθήσει και μεγαλώνοντας το κατάφερε. Από το 2018, χρονιά όπου και ξεκίνησε την πρακτική της, δεν σταμάτησε να εργάζεται στο χώρο της Δημοσιογραφίας. Seleo.gr, Thestival.gr, Politic.gr και Flash 99,4 είναι κάποια από τα μέσα της Θεσσαλονίκης που έχει εργαστεί. Λατρεύει το εξωτερικό ρεπορτάζ και θεωρεί ότι “η επικαιρότητα τρέχει, κι εμείς μαζί της”.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

8.12.2021 2:28 μμ

Στην έναρξη των εργασιών καθαίρεσης κτηρίου με στοιχεία από αμίαντο το οποίο βρίσκεται στο χώρο του “Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος” παρέστη σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Σε δήλωσή του προς τα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

7.12.2021 10:59 μμ

Στον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων, με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και χρόνο θητείας από 07/12/2021 έως 06/12/2022, προχώρησε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο διετούς και πλέον διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων και ανοίγοντας ένα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

7.12.2021 6:00 μμ

Ημέρα χαράς η Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 για τη σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας, καθώς μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικό προσωπικό επιστρέφουν στην … έδρα τους, στο ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Δωδεκανήσου της Ευκαρπίας.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

7.12.2021 5:13 μμ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καθαρισμό απορριμμάτων και την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε στις 7/12 στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, o Αντιπεριφερειάρχης

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

6.12.2021 4:17 μμ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, σήμερα το πρωί 6/12. «Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια προσπάθεια, σε μια κοινή προσπάθεια, να δει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία», ανέφερε σε δηλώσεις

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

1.12.2021 7:02 μμ

Τα νέα κινηματογραφικά στούντιο, Nuboyana Hellenic της χολιγουντιανής εταιρίας Millennium Media, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι υπεύθυνοι των στούντιο πραγματοποίησαν ξενάγηση στον Περιφερειάρχη, στο πλατό των γυρισμάτων της ταινίας «Expendables 4» («Αναλώσιμοι 4»). Η

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή