Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Π. Τσακίρης: «Πετύχαμε χρηματοδότηση για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων»

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19/05/2022 10:52 μμ

Π. Τσακίρης: «Πετύχαμε χρηματοδότηση για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων»

Ποδηλατάδες με κοινόχρηστα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να κάνουν στο προσεχές μέλλον οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Π. Τσακίρης: «Πετύχαμε χρηματοδότηση για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ποδηλατάδες με κοινόχρηστα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να κάνουν στο προσεχές μέλλον οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ειδικότερα, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»  και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος Ωραιοκάστρου υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

«Αναδεικνύουμε το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, που είναι φιλικό στο περιβάλλον και κάνει πιο εύκολες τις μετακινήσεις μας μέσα στον αστικό ιστό. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση πάνω από 256.000 ευρώ για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία στον Δήμο μας ενός συστήματος αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον κόσμο τόσο σε ελληνικές πόλεις, όσο και σε πόλεις του εξωτερικού. Με τη χρήση των ποδηλάτων οι δημότες μας θα μπορούν να μετακινούνται οικονομικά και εύκολα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας απομακρυσμένης διαχείρισης των συσκευών πεδίου, δηλαδή φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων.

Επίσης, όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιούν τακτικά τα ποδήλατα θα μπορούν να εκδώσουν κάρτα συνδρομής, ενώ μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα οι πολίτες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να έχουν ακριβή εικόνα για την διαθεσιμότητα των ποδηλάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης των πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.6.2022 7:45 μμ

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια του Tyrol της Αυστρίας υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυβερνήτης του Tyrol Günther Platter.   “Το Tyrol είναι μια Περιφέρεια, με την οποία

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

25.6.2022 4:10 μμ

“Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση των άλλων προς εμάς αλλά και με τη δική μας κατανόηση προς τους άλλους. Η ζωή, η κοινωνία καθημερινά χρειάζονται μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Οι επιτυχίες, βέβαια,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.6.2022 2:27 μμ

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το Δέλτα του Αξιού, με αφορμή τη σπουδαία πρωτοβουλία καθαρισμού της περιοχής από τις εταιρείες Henkel Hellas και Μασούτης με τη συνδρομή της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.6.2022 5:19 μμ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας των Σέρβων στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Radovan Viskovic, είχε σήμερα (15/06), στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.   Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν συνεργασίες σε νευραλγικούς τομείς, όπως στον τουρισμό,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

9.6.2022 4:15 μμ

Την ικανοποίησή του για τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα εξέφρασε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.   «Ένας μεγάλος κύκλος ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

9.6.2022 10:15 πμ

Θετική ανταπόκριση από πολίτες κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκει το κάλεσμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να ανατραπούν οι σημερινοί συσχετισμοί

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

27.6.2022 11:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή