Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

09/01/2022 9:35 μμ

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Υπό την Προεδρεία του πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου Νέστορα Λαφαζανίδη και με τη σχηματιζόμενη απαρτία παρόντων των 39 εκ των 45 δημοτικών συμβούλων, διενεργήθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης – με μυστική ψηφοφορία- του Προεδρείου του Δ.Σ

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Γράφει THESSNEWS-DESK

Με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου η Ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου.

Υπό την Προεδρεία του πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου Νέστορα Λαφαζανίδη και με τη σχηματιζόμενη απαρτία παρόντων των 39 εκ των 45 δημοτικών συμβούλων, διενεργήθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης – με μυστική ψηφοφορία- του Προεδρείου του Δ.Σ. με τα κάτωθι αποτελέσματα: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Γιώργος Ρούμελης με 19 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κεραμιδάς με 15 ψήφους και Γραμματέας ο Γρηγόρης Κυριακίδης με 19 ψήφους.

Στη συνέχεια, στις Δημαιρεσίες για την ανάδειξη μελών των Επιτροπών προέδρευσε το ως άνω εκλεγμένο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Σωτηράκης
• Κωνσταντίνος Αμανατιάδης
• Νέστορας Λαφαζανίδης
Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:

Τακτικά Μέλη

Γιώργος Σταυρίδης (14 ψήφοι), Χρήστος Δεμερτζής (13 ψήφοι), Ιωάννης Καμαρινός (9 ψήφοι), Μαρία Πασχαλίδου (8 ψήφοι), Πέτρος Σούλας (6 ψήφοι), Νίκος Ζυγάς (2 ψήφοι).

Αναπληρωματικά Μέλη

Μαρία Γαβαλά (10 ψήφοι), Αθηνά Παμπουκίδου (9 ψήφοι), Βασίλης Ανδρεάδης (7 ψήφοι), Συμίνα Καλού (6 ψήφοι), Γιώργος Χατζηβρέττας (3 ψήφοι), Στάθης Καϊτετζίδης (1 ψήφος).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:
Πρόεδρος: Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή
• Νέστορας Λαφαζανίδης
• Αθηνά Παμπουκίδου

Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:
Τακτικά Μέλη

Κωνσταντίνος Αμανατιάδης (14 ψήφοι), Αλεξάνδρα Κορωνίδου (13 ψήφοι), Μαρία Πασχαλίδου (10 ψήφοι), Ιωάννης Καμαρινός (9 ψήφοι), Γιώργος Χατζηβρέττας (6 ψήφοι), Νίκος Ζυγάς (2 ψήφοι)

Αναπληρωματικά μέλη

Κωνσταντίνος Σωτηράκης (10 ψήφοι), Όλγα Αθανασιάδου (9 ψήφοι), Αθανάσιος Τσεχελίδης (8 ψήφοι), Βασίλης Ανδρεάδης (7 ψήφοι), Πέτρος Σούλας (2 ψήφοι) και Στάθης Καϊτετζίδης (1 ψήφος).

Το Μήνυμα του Δημάρχου, των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχήθηκε η νέα θητεία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να είναι γόνιμη και δημιουργική προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, σε μια πορεία που θα ενώνει το κοινό όραμα όλων των παρατάξεων για την πρόοδο και την προοπτική του τόπου. “ Σε αυτή την νέα πορεία που έχει ξεκινήσει στο δήμο μας, απαιτείται η συνεργασία και η συμβολή όλων των δημοτικών παρατάξεων, γι αυτό καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε αυξημένα αντανακλαστικά προκειμένου να ανταποκριθούμε με ενότητα και ομοψυχία στα προβλήματα και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας”.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των παρατάξεων: “Ξεκινάμε από την Αρχή” Ιωάννης Καμαρινός, “Δήμος για Όλους” Πέτρος Σούλας, “Συμμαχία Πολιτών” Νίκος Ζυγάς, “Λαϊκή Συσπείρωση” Θανάσης Κοκονάς και “Κοινωνία Ευθύνης” Ιωάννης Γιαννακόπουλος εξέφρασαν την ευχή η νέα διετής θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών να είναι αποτελεσματική, περισσότερο παραγωγική και γόνιμη για τον Δήμο και τους πολίτες.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τόνισε πως θα προασπίσει με όλες του τις δυνάμεις τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικό όργανο όλης της πόλης, προτάσσοντας και υπηρετώντας τις αξίες του διαλόγου, της πίστης στους κανόνες, του σεβασμού, της συνέπειας και της δικαιοσύνης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 6:02 μμ

Τα βέλη της στον δήμο Θεσσαλονίκης έριξε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», αναφορικά με το «έντονο πρόβλημα καθαριότητας και φύλαξης παρατηρείται στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη». Συγκεκριμένα, η παράταξη αναφέρει πως «στο 8ο ΕΠΑΛ, είναι επιτακτική η ανάγκη

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 5:11 μμ

Ως επιβεβλημένη ανάγκη χαρακτήρισε την αναβάθμιση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Το πρωί της Δευτέρας, μετά από πρόσκληση του κ. Δαρδαμανέλη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Πάρη Μπίλια, τον

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 12:38 μμ

Ανακοίνωση-καταπέλτη για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη (υπόθεση Παναγιωτόπουλου, υπόθεση βιασμού 24χρονης) εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».   «Τα περιστατικά αυτά δεν “έτυχαν”, είναι γνήσια συμπτώματα του καθεστώτος που κυβερνάει και βασιλεύει

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 10:30 πμ

Συνάντηση με εκπροσώπους ελαιοκομικών συνεταιρισμών της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς π​αρακολούθησης των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα του Νομού. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της ελιάς, ενώ συζητήθηκαν κι οι εξελίξεις

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 9:01 πμ

Ειδικά οχήματα-«αλατιέρες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών «σάρωσαν» το οδικό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι σε επικίνδυνα σημεία που σημειώθηκε παγετός.  Σε θέση μάχης βρήκε τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του σε πολλά σημεία του

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 8:05 πμ

Ψηλότερα τον πήχη της προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ανεβάζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μετά την πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε, κατόπιν εντολών του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, για τη διενέργεια διαγωνισμών, μέσω των οποίων

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή