Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Κ. Ζέρβας: «Δεν θα δεχθούμε άλλη δεκαετία χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη»

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15/11/2021 8:05 μμ

Κ. Ζέρβας: «Δεν θα δεχθούμε άλλη δεκαετία χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη»

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι “δεν θα δεχθούμε άλλη δεκαετία χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη” έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,

Κ. Ζέρβας: «Δεν θα δεχθούμε άλλη δεκαετία χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι “δεν θα δεχθούμε άλλη δεκαετία χαμένων ευκαιριών για τη Θεσσαλονίκη” έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (15/11) στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το κυκλοφοριακό, το οποίο και χαρακτήρισε ως το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί την πόλη.

Επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη ήταν μια δεκαετία χαμένη αναφορικά με τις υποδομές της Θεσσαλονίκης στο κυκλοφοριακό ζήτημα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε ένα σαφές στίγμα της δικής του πολιτικής. “Η δική μου επιμονή έχει να κάνει ακριβώς με τις υποδομές, κόντρα σε ομάδες που δεν διστάζουν κάθε φορά με όποιες ευαισθησίες εντός ή εκτός εισαγωγικών να σηκώνουν ένα χειρόφρενο, να φέρνουν μια τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πόλης.

Τα παραδείγματα είναι πολλά: υποθαλάσσια, περιφερειακή οδός, διάφοροι χώροι στάθμευσης, μετρό. Σήμερα είχαμε και την πιο πρόσφατη προσφυγή που αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενός έργου δηλαδή που θα προσφέρει 2.000 υπόγειες θέσεις στάθμευσης, 70 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου και πρασίνου, ενός έργου που θα προσφέρει ανάπτυξη”.

Δέσμη πρωτοβουλιών Συγχρόνως, στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τη στρατηγική της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ακόλουθο πλέγμα πρωτοβουλιών:

1. Στηρίξαμε πολιτικά αλλά και έμπρακτα την ανάταξη του ΟΑΣΘ, μεταξύ άλλων και με τη δική μας τολμηρή κίνηση να ενισχύσουμε τον στόλο με 49 οχήματα.

2. Στηρίζουμε πολιτικά αλλά και επιχειρησιακά όπου χρειάζεται όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και βελτίωσης της πόλης. Συγχρόνως σε κάθε μεγάλη ανάπλαση (π.χ. ανάπλαση ΔΕΘ, νέα Τούμπα, πλατεία Ελευθερίας, Στάβλοι Παπάφη) εξαντλούμε τις δυνατότητες για κατασκευή θέσεων στάθμευσης.

3. Κατασκευάσαμε νέες ποδηλατικές διαδρομές -περίπου οκτώ χιλιόμετρα νέων ποδηλατόδρομων- και κατεβάσαμε τον ποδηλατόδρομο από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα. Ξεκινάει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ένα έργο 1,3 εκατ. ευρώ που χρόνιζε, αυτό της συντήρησης των ποδηλατόδρομων στην Κουντουριώτου, στη Σαλαμίνος, στην Πολυτεχνείου, στην Αναγεννήσεως και της κατασκευής ποδηλατόδρομου στην Παπάφη.

4. Ολοκληρώσαμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και σε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) τεκμηριώνουμε επιστημονικά όλες τις στρατηγικές του Δήμου στο σημαντικό θέμα της κινητικότητας και της κυκλοφορίας.

5. Προχωράμε στην ενίσχυση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής Αστυνομίας και Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα καθημερινό «στρατηγείο» κυκλοφορίας για τη Θεσσαλονίκη.

6. Ετοιμάζουμε 20 σημεία στάθμευσης μέσα στον αστικό ιστό, που θα προσφέρουν 764 νέες θέσεις στάθμευσης σε όλες τις γειτονιές.

7. Απομακρύνουμε συστηματικά εγκαταλειμμένα οχήματα, που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης.

8. Επαναφέρουμε τη συνεργασία με τον ΟΑΣΘ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στις λεωφορειολωρίδες, αξιοποιώντας την τηλεματική.

9. Προχωράμε στο θέμα των απαλλοτριώσεων και των διανοίξεων. Ήδη ξεκινάει ο διαγωνισμός για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου.

10. Στο θέμα της διαχείρισης των σηματοδοτών, συμφωνήσαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαχείριση των φαναριών να γίνεται πλέον από έναν φορέα.

Η περιφέρεια προχωρά στην υιοθέτηση ενός «έξυπνου» συστήματος φαναριών. 11. Διεκδικούμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης. 12. Διεκδικούμε ακόμη την άμεση ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που σήμερα στελεχώνεται από μόλις 81 ένστολους και 12 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ οι οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί ανέρχονται σε 368. 13.

Θέτουμε τη μικροκινητικότητα στην καθημερινή μας ατζέντα, προωθώντας μεταξύ άλλων κανονιστική διάταξη, ώστε τα πατίνια να κυκλοφορούν νόμιμα και με συγκεκριμένους κανόνες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

1.12.2021 7:02 μμ

Τα νέα κινηματογραφικά στούντιο, Nuboyana Hellenic της χολιγουντιανής εταιρίας Millennium Media, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι υπεύθυνοι των στούντιο πραγματοποίησαν ξενάγηση στον Περιφερειάρχη, στο πλατό των γυρισμάτων της ταινίας «Expendables 4» («Αναλώσιμοι 4»). Η

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

1.12.2021 6:54 μμ

Ενθουσιασμένη από το αρχείο και τις δράσεις του Φωτογραφικού Μουσείου Καλαμαριάς, εμφανίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού της Βοϊβοντίνα, Ντράγκανα Μιλόσεβιτς, κατά την ξενάγησή της από τον Πρόεδρο του Μουσείου, Παύλο Καλεμκερή. Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

1.12.2021 6:02 μμ

Με σταθερά βήματα συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων από το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στο οδικό δίκτυο του Δήμου, με γνώμονα πάντα τη διαμόρφωση συνθηκών που θα επιτρέπουν ασφαλείς μετακινήσεις στους δημότες, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης.     Συγκεκριμένα,

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

30.11.2021 9:13 μμ

Ο Δήμος Θερμαϊκού προχωράει σε μία πολύ συγκινητική και όμορφη πράξη ώστε να αντιμετωπισθεί στο μέτρο του δυνατού από τους κατοίκους, το ζήτημα την ενεργειακής φτώχειας, που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνει προς ψήφιση δυο

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

30.11.2021 7:47 μμ

Συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα 30/11 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι Δήμαρχοι ​Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης και Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.  Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις Δήμαρχοι επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη για τη

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

29.11.2021 5:52 μμ

Το παρών στις εργασίες της Συνόδου Δημάρχων Βαλκανικών Πόλεων –B40 Balkan Cities Network Summit- που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη,δίνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μιλώντας σήμερα (29/11) από το βήμα της Συνόδου, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε την αναγκαιότητα υιοθέτησης κοινών πολιτικών

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή