Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρύγος για τις ερυθρές ποικιλίες του αστικού αμπελώνα (ΦΩΤΟ)

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

22/09/2021 5:54 μμ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρύγος για τις ερυθρές ποικιλίες του αστικού αμπελώνα (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου Σταδίου.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρύγος για τις ερυθρές ποικιλίες του αστικού αμπελώνα (ΦΩΤΟ)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου Σταδίου.

 

 Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης  Δημητριάδης ανέφερε πως: “Ο αστικός αμπελώνας αποτελεί ένα δημιούργημα του σημερινού Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Για όσους θυμούνται παλιότερα στο σημείο αυτό υπήρχε το μηχανουργείο του δήμου. Πλέον η έκταση αυτή αποτελεί ένα διαμάντι στην καρδιά της πόλης” 

Ο αστικός αμπελώνας του δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε μετά από  πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το 2013 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την ιδιότητα τότε του Αντιδημάρχου. “Ο αστικός αμπελώνας αγαπήθηκε από όλη τη γειτονιά, που σέβεται και προσέχει τον χώρο. Άλλωστε με τη δημιουργία του έχει βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών”, τόνισε ο κ. Δημητριάδης. 

Ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε στον χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό μηχανουργείο ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.10.2021 12:57 μμ

O τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε συνέντευξη στο Open Weekend και αναφέρθηκε στην “μάχη” που έδωσε με το αλκόολ. Aρχικά ο κύριος Μπουτάρης ανέφερε: «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

16.10.2021 6:15 πμ

Για μια ακόμη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. τελεί υπό την αιγίδα της την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Πρόκειται για διοργάνωση, που ξεκίνησε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.10.2021 2:21 μμ

Η πρωτοβουλία νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης “Mένουμε Θεσσαλονίκη” εξέδωσε ανακοίνωση με τις εστίες ανομίας και εγκληματικότητας να εξαπλώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. “Με τις εστίες ανομίας και εγκληματικότητας να εξαπλώνονται στο Θεσσαλονικιώτικο κέντρο και να έχουν εγκατασταθεί για τα καλά

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 5:49 μμ

Mε απόφαση του Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου θα είναι κλειστά τα σχολεία. Συγκεκριμένα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αριστοτέλη, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη: Για προληπτικούς λόγους, εξ`αιτίας των

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 5:13 μμ

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αποτύπωμα που έχει αφήσει

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14.10.2021 4:20 μμ

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως  όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες

thess

Επικαιρότητα