Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Παύλου Μελλά: “Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

30/09/2021 3:36 μμ

Δήμος Παύλου Μελλά: “Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης

Ο Δήμος Παύλου Μελά εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια τα οποία έγιναν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δήμος Παύλου Μελλά: “Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο Δήμος Παύλου Μελά εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια τα οποία έγιναν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

 

“Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης προς όφελος των μαθητών μας, γιατί στο τέλος αυτοί είναι που πλήττονται καθώς το πρόβλημα δεν απομονώνεται μόνο στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης αλλά και στους μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων (13ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο)” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Δήμος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες κληθήκαμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνδιαχειριστούμε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Αστυνομική Διεύθυνση, μια πρωτοφανή κρίση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ταυτόχρονα με την αυξημένη φροντίδα μας για τη υγειονομική ασφάλεια μαθητών – εκπαιδευτικών – προσωπικού και την αντιμετώπιση των δυσχερειών που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία στις 97 σχολικές μονάδες του δήμου Παύλου Μελά.

 

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης και ομάδων φοιτητών έξω από την αυλή του σχολείου, με αφορμή τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου σύρραξη, με αποκορύφωμα τα επεισόδια της Τρίτης 28 και της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου, που προκάλεσαν έντονη ανησυχία και αμηχανία στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Στη διάρκεια των επεισοδίων και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εκ των μαθητών, σε συνεργασία με άτομα ξένα με το σχολείο που εισέβαλαν στον αύλειο χώρο των ΕΠΑΛ, με κουκούλες και μάσκες δυναμιτίζοντας το κλίμα μέσα από το σχολείο, έδωσαν την εντύπωση ότι στο σύνολό τους οι ταραξίες ήταν μαθητές.

 

Σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και τα μαθήματα διεξάγονται πλέον κανονικά, η θλιβερή όμως εμπειρία των τελευταίων γεγονότων, δεν θα μπορούσε να μας εφησυχάσει καθώς σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί περίπου 2.000 άτομα, μαθητές και διδακτικό – υποστηρικτικό προσωπικό, επικράτησε η βία, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Κυριάρχησαν λέξεις όπως μολότοφ, κουκούλες, καπνογόνα, μαχαίρια, ρόπαλα, καδρόνια, πετροπόλεμος, λοστοί, φωτοβολίδες αντί μόρφωση, φιλία, συνεργασία, διάλογος, πολυφωνία, διαφορετικότητα, αξιοκρατία, μαχητικότητα, συμμετοχή.

 

Ως Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά βρεθήκαμε από την πρώτη ημέρα των γεγονότων στο συγκρότημα και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των γεγονότων, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ., το εκπαιδευτικό προσωπικό, την Αστυνομική Διεύθυνση και κάτω από τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

 

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου και είμαστε δίπλα στους μαθητές, τους γονείς – κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος των ΕΠΑ.Λ.

Κάνουμε έκκληση προς κάθε πλευρά για αποκλιμάκωση της έντασης προς όφελος των μαθητών μας, γιατί στο τέλος αυτοί είναι που πλήττονται καθώς το πρόβλημα δεν απομονώνεται μόνο στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης αλλά και στους μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων (13ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο).

Δεν θα επιτρέψουμε τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και το διχασμό με περιστατικά που δηλητηριάζουν την κοινωνία και δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

 

Δεν χαϊδεύουμε άτομα και ομάδες πολιτών και καταδικάζουμε χωρίς άνω και κάτω τελείες τη βία, σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, απορρίπτουμε κάθε μορφή φασισμού, φανατισμού, προκατάληψης, ρατσισμού και διακρίσεων.

 

Στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε καμία υπόνοια για τις συνθήκες της τεχνικής εκπαίδευσης και της δημόσιας παιδείας γενικότερα που παράγουν σπουδαίο έργο.

 

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας που βρίσκονται στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας και της ενηλικίωσης και αποτελούν κρίκους μιας ισχυρής αλυσίδας.

 

Η εκπαίδευση καλείται να ενισχύσει τη δημοκρατική – κοινωνική τους συνείδηση μέσα από συλλογική δράση και ευθύνη και να τους εμφυσήσει σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και την αμοιβαία και αμφίδρομη σχέση καλής επικοινωνίας πολίτη – πολιτείας, με δικαιώματα και καθήκοντα.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.10.2021 7:40 μμ

Τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο υποδέχτηκε στο γραφείο του το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρουσία και του εντεταλμένου γι’ αυτά τα ζητήματα συμβούλου, Δημήτρη Μουρατίδη. Ο κ. Δαρδαμανέλης, παρουσίασε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.10.2021 6:00 μμ

Ξεκινάνε οι  αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης μόνιμου κατοίκου για την Α΄ και τη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα. Κατά το διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.10.2021 12:28 μμ

«Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και γι’ αυτό πρέπει οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν» δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Πλέον έχουμε στα χέρια μας το πιο αποτελεσματικό όπλο, το εμβόλιο. Δεν είμαστε όπως

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

27.10.2021 11:01 πμ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και για

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

26.10.2021 7:36 μμ

Mετά από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. “Ο θάνατος την απέσπασε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

25.10.2021 11:38 μμ

Η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” κατέθεσε σήμερα γραπτή ερώτηση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σχετικά με τους φωτεινούς σηματοδότες της Θεσσαλονίκης και τον συντονισμό τους. Η έλλειψη ενιαίου κέντρου διαχείρισης των φαναριών, καθώς άλλα ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης και

thess

Επικαιρότητα