Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Παύλου Μελά: Συνάντηση Πέτσα-Δερμουτζίδη! Στο επίκεντρο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

14/01/2022 4:11 μμ Ενημ. 14/01/2022 4:22 μμ

Δήμος Παύλου Μελά: Συνάντηση Πέτσα-Δερμουτζίδη! Στο επίκεντρο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας -Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, καθώς και μέλη της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.

Δήμος Παύλου Μελά: Συνάντηση Πέτσα-Δερμουτζίδη! Στο επίκεντρο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα είχε νωρίτερα σήμερα (14/01) ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας -Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, καθώς και μέλη της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και μετά την έγκριση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το εμβληματικό κτήριο Α2 του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, στην πρώτη συνάντηση της 16ης Οκτωβρίου 2021, ανακοινώθηκαν από τον κύριο Πέτσα, η ένταξη στο πρόγραμμα των έργων «Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης», ύψους 1,81 εκατομμυρίων ευρώ και «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)», ύψους περίπου 146.000 ευρώ. Σχετικά με το έργο «Ψηφιακή Σύγκλιση», ύψους 1,51 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνει 5 υποέργα, ανακοινώθηκε ότι είναι σε φάση τελικής αξιολόγησης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κύριο Πέτσα και την Πολιτεία για την οριστική επίλυση, μετά από 40 χρόνια, του ζητήματος των αυθαιρέτων που ταλάνιζε την περιοχή των Μετεώρων και είχε εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες της ατολμίας και της γραφειοκρατίας και ακολούθως ενημέρωσε τον Υφυπουργό και ζήτησε τη συνδρομή του για τη χρηματοδότηση του έργου της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της οδού Λεωφόρου Στρατού στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά.

Η συγκεκριμένη κεντρική οδός συνδέει τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και την οδό Λαγκαδά με τον κόμβο της Περιφερειακής και τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝΕ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομών που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων και των διερχόμενων πολιτών. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υπογειοποίηση δικτύων ρεύματος, την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και ασφαλτοστρώσεις – διαμορφώσεις πεζόδρομων με ενεργειακά πρότυπα, φυτεύσεις κτλ.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο άδικο τέλος ταφής που επιβάλλεται στους δήμους με τον Νόμο 4819/2021 και τους στραγγαλίζει οικονομικά για να λάβει την απάντηση του κυρίου Πέτσα ότι εξετάζεται ο τρόπος για να καλυφθεί μέρος του κόστος από κρατική χρηματοδότηση και να εφαρμοστεί μελλοντικά όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει ολοκληρώσει τις αναγκαίες υποδομές.

Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης έθεσε και το θέμα των σχολικών καθαριστριών που μετά τις φετινές περικοπές προβλέπει για τον Δήμο Παύλου Μελά, μόλις 95 εργαζόμενους – εργαζόμενες και μάλιστα με μειωμένο ωράριο!

Τέλος, συζητήθηκαν τα χρόνια ζητήματα των παλιών καπνομάγαζων της Σταυρούπολης και του κλειστού γυμναστηρίου της Άρσης Βαρών στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, που παραμένουν αναξιοποίητα.

 

Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με την οποία ο κύριος Πέτσας ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα (Δράμα, Χαλκιδική, Δήμος Παύλου Μελά), ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης δήλωσε τα εξής:

«Χαράξαμε έναν δρόμο δημιουργικό για την πόλη μας που τον διανύουμε με γρήγορους ρυθμούς, πολλή δουλειά και θετικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας. Έχουμε γνώση, εμπειρία και πάθος να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για μεγάλα αναπτυξιακά έργα με κορωνίδα το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αλλά και πολλές παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας που βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στον Δήμο Παύλου Μελά. Σε αυτή την πορεία μας επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε τους στόχους μας με συνεργασίες τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με την Κεντρική Διοίκηση του κράτους.

Οι νέες εντάξεις τριών έργων και οκτώ υποέργων που ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Πέτσας, αλλά και η πρόσφατη υλοποίηση της προαναγγελίας του ότι θα συνδράμει στην οριστική επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων στα Μετέωρα, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με βήματα σταθερά την πορεία μας για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας και των κατοίκων της».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 6:02 μμ

Τα βέλη της στον δήμο Θεσσαλονίκης έριξε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», αναφορικά με το «έντονο πρόβλημα καθαριότητας και φύλαξης παρατηρείται στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη». Συγκεκριμένα, η παράταξη αναφέρει πως «στο 8ο ΕΠΑΛ, είναι επιτακτική η ανάγκη

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 5:11 μμ

Ως επιβεβλημένη ανάγκη χαρακτήρισε την αναβάθμιση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Το πρωί της Δευτέρας, μετά από πρόσκληση του κ. Δαρδαμανέλη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Πάρη Μπίλια, τον

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

17.1.2022 12:38 μμ

Ανακοίνωση-καταπέλτη για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη (υπόθεση Παναγιωτόπουλου, υπόθεση βιασμού 24χρονης) εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».   «Τα περιστατικά αυτά δεν “έτυχαν”, είναι γνήσια συμπτώματα του καθεστώτος που κυβερνάει και βασιλεύει

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 10:30 πμ

Συνάντηση με εκπροσώπους ελαιοκομικών συνεταιρισμών της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς π​αρακολούθησης των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα του Νομού. Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της ελιάς, ενώ συζητήθηκαν κι οι εξελίξεις

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 9:01 πμ

Ειδικά οχήματα-«αλατιέρες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών «σάρωσαν» το οδικό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι σε επικίνδυνα σημεία που σημειώθηκε παγετός.  Σε θέση μάχης βρήκε τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο παγετός που έκανε την εμφάνισή του σε πολλά σημεία του

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.1.2022 8:05 πμ

Ψηλότερα τον πήχη της προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ανεβάζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Μετά την πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε, κατόπιν εντολών του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, για τη διενέργεια διαγωνισμών, μέσω των οποίων

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή