Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Κατερίνα Τσουκαλά

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

09/01/2022 9:06 μμ Ενημ. 9/01/2022 9:55 μμ

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Κατερίνα Τσουκαλά

H κάλπη ανέδειξε πρόεδρο για τη νέα περίοδο την δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Τσουκαλά

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η Κατερίνα Τσουκαλά

Γράφει THESSNEWS-DESK

Σε γυναικεία παράδοση εξελίχθηκε η εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η κάλπη ανέδειξε πρόεδρο για τη νέα περίοδο την δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία αποτελεί την τρίτη στη σειρά γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία του κορυφαίου Οργάνου του δήμου, έχοντας ήδη προηγηθεί οι δημοτικές σύμβουλοι Ιωάννα Αλεξιάδου και Παρή Γενίτσαρη.

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξέλεξε σήμερα το Σώμα των δημοτικών συμβούλων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά την ειδική συνεδρίαση στο πλαίσιο των Δημαιρεσιών, όπως επίσης εξέλεξε και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης» Κατερίνα Τσουκαλά, ενώ στη θέση της αντιπροέδρου εκλέχθηκε η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης («Κοινωνική Συνεργασία») Νικόλ Τελιορίδου και γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης («Άλμα στο Μέλλον») Μιχάλης Πάππου.

Κατά την πρώτη ειδική σύγκληση του Σώματος, την οποία συγκάλεσε και διηύθυνε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Απατσίδης και πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών υπό την τήρηση των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου , συμμετείχαν στην ψηφοφορία 32 δημοτικοί σύμβουλοι.

Έτσι, η νέα πρόεδρος Κατερίνα Τσουκαλά εξελέγη με 26 ψήφους (6 λευκά), η νέα αντιπρόεδρος Νικόλ Τελιορίδου με 30 ψήφους (ένα λευκό, ένα άκυρο) και ο νέος γραμματέας Μιχάλης Πάππου με 22 ψήφους (10 λευκά).

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκλογή της η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέαπολης-Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την τιμή που της έκανε προτείνοντάς την για την καίρια αυτή θέση, όπως και όλους τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους που την τίμησαν με την ψήφο τους. «Θα επιδιώξω να είμαι πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, της αποτελεσματικότητας αλλά και του σεβασμού προσώπων και απόψεων. Θα τοποθετήσουμε σε πρώτο πλάνο τη σύνθεση απόψεων, τη συναίνεση και την καλή πρόθεση.

Είμαι σίγουρη ότι τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία για το καλό του δήμου μας και της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

«Η Κατερίνα Τσουκαλά, που προτείνουμε για τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ένα πρόσωπο που έχει ασχοληθεί επί πάρα πολλά χρόνια με την Τ.Α. Πιστεύω ότι οι γνώσεις της, η εμπειρία της, η επιστημονική κατάρτιση και τα προσόντα της μπορούν να δικαιώσουν την επιλογή μας, και είμαι απολύτως βέβαιος για αυτό. Προσφέρει όλες τις εγγυήσεις για την καλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα είμαστε ως διοίκηση στο πλευρό της, όπως θα παρακαλούσα και όλους τους συναδέλφους, ώστε να πετύχει στην αποστολή της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης κατά την εισήγησή του. Ο ίδιος δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την απερχόμενη πρόεδρο Ιωάννα Αλεξιάδου, η οποία «απέδειξε σε όλους μας την χρηστή, καλή, δημοκρατική και δίκαιη διαχείριση των συνεδριάσεων, και η οποία με κόπο, μόχθο, υπευθυνότητα και σοβαρότητα συνέβαλε αποφασιστικά στην καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

Η διαδικασία των δημαιρεσιών ξεκίνησε με την κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους να ανταλλάσσουν ευχές για το νέο έτος.

«Εύχομαι ολόψυχα ειρήνη και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και στις οικογένειές τους να υπάρχει υγεία, να μην έχουμε άλλες απώλειες συγγενών ή φίλων», ήταν η πρώτη ευχή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος στη συνέχεια, και αναφερόμενος στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε λόγο για κλίμα «διαλεκτικότητας, συνεννόησης και συναίνεσης για την πρόοδο του δήμου μας και το καλό της κοινωνίας».
Μετά την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγησαν τα έξι μέλη τη Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τα οποία είναι τα εξής:

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Ιωάννα λεξιάδου, Νίκος Βαρσάμης, Απόστολος Παπάζογλου, Θανάσης Καδίκας («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Ηλίας Ζάχαρης («Κοινωνική Συνεργασία»), Λάζαρος Ωραιόπουλος («Άλμα στο Μέλλον»).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Σοφία Ανδριανίδου, Αρίστος Γαλανός, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Απόστολος Συμεωνίδης («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Τάσος Δράκος («Κοινωνική Συνεργασία»), Τάσος Σαγινίδης («Άλμα στο Μέλλον»).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Σοφία Ασβεστά, Αλεξάνδρα Τερζίδου, Γιάννης Ζαρίφης, Θανάσης Καλτσίκας («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Βασίλης Ασβεστάς («Κοινωνική Συνεργασία»), Δημήτρης Ακριτίδης («Άλμα στο Μέλλον»).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Νίκος Βαρσάμης, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Θανάσης Καδίκας, Απόστολος Παπάζογλου («Νέα Αυτοδιοίκηση-Σίμος Δανιηλίδης»), Μάκης Αντύπας («Κοινωνική Συνεργασία»), Χρήστος Ζησάκος («Άλμα στο Μέλλον»).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

21.1.2022 4:48 μμ

Την προώθηση ρύθμισης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, ζητά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με παρέμβασή του στην κυβέρνηση και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, μέχρι και τις

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

21.1.2022 3:39 μμ

Ο δήμος Θέρμης θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης covid-19 για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους του, όπως έκανε άλλωστε από την αρχή της πανδημίας. Συγκεκριμένα όσοι δημοτικοί υπάλληλοι απασχολούνται σε κοινωνικές ή εκπαιδευτικές δομές του δήμου και έρχονται σε

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

21.1.2022 2:12 μμ

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχε με τη νέα περιφερειάρχη ΕΛΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ζωή Στεργιούλα, έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των ΕΛΤΑ στην περιοχή του δήμου Θέρμης. Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε στην νέα περιφερειάρχη ότι υπάρχουν

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

20.1.2022 1:15 μμ

Στην απερίφραστη καταδίκη των φαινόμενα βίας και απειλών κατά αιρετών και θεσμών, που μάλιστα πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εκφράζοντας το Δ.Σ και το σύνολο των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.   Προσφάτως έλαβε χώρα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19.1.2022 7:30 μμ

Την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Γιώργος Ορφανός. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στη «Βεργίνα Τηλεόραση» τόνισε ότι οδηγήθηκε σε αυτήν του την απόφαση, καθώς εκτιμά ότι δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για την πόλη

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

19.1.2022 6:53 μμ

Στη λειτουργική αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου “ΔΑΚ Βούλα Πατουλίδου” και στην προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών άθλησης, προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή